Скумбрія гарячого копчення
Важко уявити святкове застілля без скумбрії гарячого копчення на столі. Ніжне й ароматне м'ясо цієї риби давно підкорює своїм смаком багатьох її шанувальників.
Спробувавши скумбрія гарячого копчення один раз, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні вживати це чудове блюдо. А дотримуючись рекомендацій в рецептах копчення риби, можна самостійно в домашніх умовах своїми руками створити цю прекрасну закуску. Найголовніше-це якість риби, її засолювання, наявність спецій і час приготування.
Нижче ми розповімо про те, як правильно засолити скумбрію для гарячого копчення і скільки слід її коптити.
Інгредієнти:
скумбрія;
сіль – за смаком;
спеції для риби – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком.
Приготування
Якщо ви використовуєте для копчення заморожену скумбрію, то першим ділом розморожуємо її в щадному режимі, помістивши на нижню полицю холодильника. Коли рибка трохи відтане, позбавляє її від голови, нутрощів, промиваємо і даємо остаточно розморозитися. Потім натираємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями для риби, і знову ставимо в холодильник на шість годин.
Після закінчення часу дістаємо рибку, промиваємо від солі і підвішуємо за хвіст для просушування на одну годину.
Тепер розкладаємо тушки риби на решітці в коптилке так, щоб вони не стикалися один з одним, прикриваємо кришкою і коптимо на несильному вогні двадцять п'ять хвилин. Для копчення краще всього використовувати зволожені тріски вільхи і фруктових дерев без кори.
Готову рибку охолоджуємо і можемо подавати до столу.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
сіль – 2 ст. ложки або по смаку;
рідкий дим – 20 р;
зелень кропу – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів, плавників і хвоста, промиваємо і обтираем паперовим рушником або серветками. Потім натираємо рибку сіллю, перцем, дрібно нарубаним кропом і поміщаємо в пакет для запікання, зав'язавши його герметично з одного боку. Вливаємо рідкий дим, рівномірно розподіляємо його по поверхні всієї скумбрії, закриваємо пакет з іншого боку і кладемо в ємність мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення приготування рибку перевертаємо на інший бік. Після сигналу залишаємо скумбрію на режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Спробувавши скумбрія гарячого копчення один раз, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні вживати це чудове блюдо. А дотримуючись рекомендацій в рецептах копчення риби, можна самостійно в домашніх умовах своїми руками створити цю прекрасну закуску. Найголовніше-це якість риби, її засолювання, наявність спецій і час приготування.
Нижче ми розповімо про те, як правильно засолити скумбрію для гарячого копчення і скільки слід її коптити.
Скумбрія гарячого копчення в домашніх умовах в коптильні
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте для копчення заморожену скумбрію, то першим ділом розморожуємо її в щадному режимі, помістивши на нижню полицю холодильника. Коли рибка трохи відтане, позбавляє її від голови, нутрощів, промиваємо і даємо остаточно розморозитися. Потім натираємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями для риби, і знову ставимо в холодильник на шість годин.
Після закінчення часу дістаємо рибку, промиваємо від солі і підвішуємо за хвіст для просушування на одну годину.
Тепер розкладаємо тушки риби на решітці в коптилке так, щоб вони не стикалися один з одним, прикриваємо кришкою і коптимо на несильному вогні двадцять п'ять хвилин. Для копчення краще всього використовувати зволожені тріски вільхи і фруктових дерев без кори.
Готову рибку охолоджуємо і можемо подавати до столу.
Скумбрія гарячого копчення в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів, плавників і хвоста, промиваємо і обтираем паперовим рушником або серветками. Потім натираємо рибку сіллю, перцем, дрібно нарубаним кропом і поміщаємо в пакет для запікання, зав'язавши його герметично з одного боку. Вливаємо рідкий дим, рівномірно розподіляємо його по поверхні всієї скумбрії, закриваємо пакет з іншого боку і кладемо в ємність мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення приготування рибку перевертаємо на інший бік. Після сигналу залишаємо скумбрію на режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна