Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія на вугіллі

Скумбрія на вугіллі

15-09-2015, 21:00
842
Скумбрія на вугіллі
У сезон пікніків завжди актуальні рецепти приготування страв на вогнищі. З нашої сьогоднішньої статті ви дізнаєтеся, як приготувати на вугіллі смачну і апетитну скумбрію. Спробуйте приготувати це блюдо, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом. Маринадом для скумбрії на вугіллі може бути, як класичне поєднання солі, перцю і лимонного соку, так і більш складні композиції, що включають набір приправ, спецій, зелені і овочів і т. п.

Скумбрія у фользі на вугіллі


Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • майонез – 50 г;

  • свіжа зелень на вибір;

  • свіжі овочі.


  • Приготування
    Скумбрію розрізаємо вздовж черевця, позбавляємося від нутрощів і темної плівки, відрізаємо плавники і хвіст і гарненько промиваємо. Також очищаємо цибулину і подрібнюємо кільцями або півкільцями. Половинку лимона розрізаємо на шматочки.
    На тушки риби з одного боку робимо кілька спинних надрізів на відстані три сантиметри один від одного. У кожен розріз вставляємо по часточці лимона.
    Приготований лук приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців і наповнюємо їм черевце скумбрії. Саму тушку трохи додаємо сіль, посипаємо перцем і обмазуємо майонезом, який за бажанням можна замінити оливковою олією.
    Поміщаємо рибку на кілька, складених разом, листів, фольги і запечатуємо.
    Готуємо скумбрію на вугіллі з помірним жаром десять хвилин з одного боку і п'ятнадцять хвилин, перевернувши її на іншу сторону.
    Подаємо зі свіжою зеленню і овочами, які за бажанням можна також запекти на вугіллі.

    Скумбрія на решітці гриль на вугіллі - рецепт


    Інгредієнти:

  • тушка скумбрії – 2 шт.;

  • темне пиво – 125 мл;

  • оливкова олія – 65 мл;

  • лимон середнього розміру – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • спеції для риби – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Скумбрія на вугіллі

    Скумбрію при необхідності розморожуємо, переклавши на нижню полицю холодильника. Потім позбавляємося від нутрощів, відрізаємо зябра, плавники і хвіст. Також гарненько вичищаємо чорну плівку зсередини і промиваємо.
    З усіх боків і всередині збризкуємо тушки лимонним соком і оливковою олією, а також натираємо сіллю, меленої сумішшю перців і спеціями для риби. У черевце покласти по дві лимонних часточки і гілочки петрушки. Даємо промаринуватися протягом двадцяти хвилин. Потім укладаємо рыбинки на промаслений решітку і поміщаємо над тліючим вугіллям. Смажимо до готовності і рум'яності, іноді перевертаючи. Під час приготування поливаємо скумбрію періодично сумішшю темного пива і оливкової олії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
    Скумбрія на багатті на решітці
    Скумбрія на багатті на решітці
    Сезон пікніків в самому розпалі, і вже на вогнищі перепробовано безліч варіантів м'ясного шашлику. Саме час перейти на рибу. Скумбрія, запечена на
    Скумбрія на грилі - рецепти
    Скумбрія на грилі - рецепти
    З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої