Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія на багатті на решітці

Скумбрія на багатті на решітці

15-09-2015, 21:00
650
Скумбрія на багатті на решітці
Посмажити на багатті можна будь-яку рибу, вона вийде неймовірно соковитою і дуже ніжною. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування скумбрії на решітці, яка порадує вас своєю апетитною хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом.

Рецепт шашлику з скумбрії на решітці


Інгредієнти:

  • оцет – 4 ст. ложки;

  • скумбрія – 3 шт.;

  • часник – 7 зубчиків;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • спеції ;

  • цукор – за смаком;

  • мелений перець чилі – за смаком.


  • Приготування
    Рибу добре обробляємо, потрошимо і залишаємо голову і хвіст. Потім натираємо спеціями скумбрію зовні і всередині. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і заливаємо оцтом. Додаємо цукор, масло і обмазуємо цією сумішшю рибу. Залишаємо приблизно на 1 годину просочитися. Після цього викладаємо рибку на решітку і обсмажуємо на вугіллі 15 хвилин, періодично перевертаючи її.

    Як приготувати скумбрію на багатті на решітці?


    Інгредієнти:

  • скумбрія заморожена – 5 шт.;

  • соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • спеції для риби;

  • майонез – 400 мл


  • Приготування
    Скумбрію попередньо розморожуємо і розбираємо на філе. Для цього відрізаємо голову, хвіст, робимо акуратний розріз вздовж черевця і виймаємо серединку. Далі видаляємо хребет і розбираємо рибу на філе. Тепер ми розповімо вам, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. У невеликій мисці з'єднуємо майонез зі спеціями, вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо. Після цього беремо рибні шматочки і обмазуємо їх цим маринадом. Складаємо скумбрію в каструльку і залишаємо просочуватися мінімум на 1 годину. Після закінчення часу викладаємо її на решітку і запікаємо на мангалі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи її.

    Скумбрія у фользі на багатті на решітці


    Інгредієнти:

  • скумбрія свіжа – 1 шт.;

  • велика сіль – 05 ч. ложки;

  • цибулина – 05 шт.;

  • лимон – 1 зубчик;

  • гірчиця домашня – 05 ч. ложки;

  • мед рідкий – 05 ч. ложки;

  • помідори черрі – 3 шт.


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо, потрошимо і гарненько промиваємо, залишаючи хвіст і голову. В окремій пиалке змішуємо сіль з соком лимона, кладемо гостру домашню гірчицю, рідкий мед і ретельно все перемішуємо. Отриманою сумішшю гарненько натираємо всю рибу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. А помідори промиваємо й обсушуємо. Потім кладемо всередину скумбрії нарізану цибульку і кілька штук цілих томатів черрі. Фольгу для запікання промазуємо злегка маслом і щільно загортаємо в неї підготовлену рибу. Тепер викладаємо заготовку на решітку для мангала, поміщаємо її на відкритий вогонь і обсмажуємо, періодично перевертаючи, хвилин по 10 з кожної сторони. Потім зрушуємо акуратно грати на вугілля і даємо скумбрії дійти до потрібної кондиції ще протягом 10 хвилин. Після цього рибку розгортаємо і подаємо до столу разом з картопляним пюре чи картоплею, запеченою в вугіллі.

    Скумбрія на багатті на решітці


    Інгредієнти:

  • свіжий лайм – 1 шт.;

  • спеції;

  • трави прованські – 2 ст. ложки;

  • заморожена скумбрія – 2 шт.;

  • свіжий кріп -1 пучок;

  • свіжа петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Скумбрія на багатті на решітці

    Лайм гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Скумбрію потрошимо, акуратно видаляємо зябра, плавники і гарненько промиваємо всередині і зовні під проточною водою. Потім робимо з двох сторін гострим ножем в боках косі надрізи і натираємо рибу сіллю, перцем і сумішшю сухих трав. Вставляємо в надрізи часточки лайма і залишаємо на деякий час. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо, рубаємо довільно і щільно набиваємо нею черевце риби. Залишаємо скумбрію маринуватися хвилин на 30 ,а потім викладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі протягом півгодини. Решітку періодично перевертаємо, щоб рибка рівномірно пропеклась і на ній утворилася апетитна золотава скоринка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Копчена скумбрія в домашніх умовах
    Копчена скумбрія в домашніх умовах
    Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
    Скумбрія на вугіллі
    Скумбрія на вугіллі
    Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
    Як приготувати скумбрію на мангалі?
    Як приготувати скумбрію на мангалі?
    Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
    Скумбрія на грилі - рецепти
    Скумбрія на грилі - рецепти
    З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої