Скумбрія на багатті на решітці
Посмажити на багатті можна будь-яку рибу, вона вийде неймовірно соковитою і дуже ніжною. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування скумбрії на решітці, яка порадує вас своєю апетитною хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом.
Інгредієнти:
оцет – 4 ст. ложки;
скумбрія – 3 шт.;
часник – 7 зубчиків;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
спеції ;
цукор – за смаком;
мелений перець чилі – за смаком.
Приготування
Рибу добре обробляємо, потрошимо і залишаємо голову і хвіст. Потім натираємо спеціями скумбрію зовні і всередині. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і заливаємо оцтом. Додаємо цукор, масло і обмазуємо цією сумішшю рибу. Залишаємо приблизно на 1 годину просочитися. Після цього викладаємо рибку на решітку і обсмажуємо на вугіллі 15 хвилин, періодично перевертаючи її.
Інгредієнти:
скумбрія заморожена – 5 шт.;
соєвий соус – 4 ст. ложки;
спеції для риби;
майонез – 400 мл
Приготування
Скумбрію попередньо розморожуємо і розбираємо на філе. Для цього відрізаємо голову, хвіст, робимо акуратний розріз вздовж черевця і виймаємо серединку. Далі видаляємо хребет і розбираємо рибу на філе. Тепер ми розповімо вам, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. У невеликій мисці з'єднуємо майонез зі спеціями, вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо. Після цього беремо рибні шматочки і обмазуємо їх цим маринадом. Складаємо скумбрію в каструльку і залишаємо просочуватися мінімум на 1 годину. Після закінчення часу викладаємо її на решітку і запікаємо на мангалі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи її.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 1 шт.;
велика сіль – 05 ч. ложки;
цибулина – 05 шт.;
лимон – 1 зубчик;
гірчиця домашня – 05 ч. ложки;
мед рідкий – 05 ч. ложки;
помідори черрі – 3 шт.
Приготування
Скумбрію розморожуємо, потрошимо і гарненько промиваємо, залишаючи хвіст і голову. В окремій пиалке змішуємо сіль з соком лимона, кладемо гостру домашню гірчицю, рідкий мед і ретельно все перемішуємо. Отриманою сумішшю гарненько натираємо всю рибу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. А помідори промиваємо й обсушуємо. Потім кладемо всередину скумбрії нарізану цибульку і кілька штук цілих томатів черрі. Фольгу для запікання промазуємо злегка маслом і щільно загортаємо в неї підготовлену рибу. Тепер викладаємо заготовку на решітку для мангала, поміщаємо її на відкритий вогонь і обсмажуємо, періодично перевертаючи, хвилин по 10 з кожної сторони. Потім зрушуємо акуратно грати на вугілля і даємо скумбрії дійти до потрібної кондиції ще протягом 10 хвилин. Після цього рибку розгортаємо і подаємо до столу разом з картопляним пюре чи картоплею, запеченою в вугіллі.
Інгредієнти:
свіжий лайм – 1 шт.;
спеції;
трави прованські – 2 ст. ложки;
заморожена скумбрія – 2 шт.;
свіжий кріп -1 пучок;
свіжа петрушка – 1 пучок.
Приготування
Лайм гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Скумбрію потрошимо, акуратно видаляємо зябра, плавники і гарненько промиваємо всередині і зовні під проточною водою. Потім робимо з двох сторін гострим ножем в боках косі надрізи і натираємо рибу сіллю, перцем і сумішшю сухих трав. Вставляємо в надрізи часточки лайма і залишаємо на деякий час. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо, рубаємо довільно і щільно набиваємо нею черевце риби. Залишаємо скумбрію маринуватися хвилин на 30 ,а потім викладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі протягом півгодини. Решітку періодично перевертаємо, щоб рибка рівномірно пропеклась і на ній утворилася апетитна золотава скоринка.
Рецепт шашлику з скумбрії на решітці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу добре обробляємо, потрошимо і залишаємо голову і хвіст. Потім натираємо спеціями скумбрію зовні і всередині. Часник чистимо, дрібненько рубаємо і заливаємо оцтом. Додаємо цукор, масло і обмазуємо цією сумішшю рибу. Залишаємо приблизно на 1 годину просочитися. Після цього викладаємо рибку на решітку і обсмажуємо на вугіллі 15 хвилин, періодично перевертаючи її.
Як приготувати скумбрію на багатті на решітці?
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію попередньо розморожуємо і розбираємо на філе. Для цього відрізаємо голову, хвіст, робимо акуратний розріз вздовж черевця і виймаємо серединку. Далі видаляємо хребет і розбираємо рибу на філе. Тепер ми розповімо вам, як замаринувати скумбрію для шашлику на решітці. У невеликій мисці з'єднуємо майонез зі спеціями, вливаємо соєвий соус і все ретельно перемішуємо. Після цього беремо рибні шматочки і обмазуємо їх цим маринадом. Складаємо скумбрію в каструльку і залишаємо просочуватися мінімум на 1 годину. Після закінчення часу викладаємо її на решітку і запікаємо на мангалі до золотистої скоринки, періодично перевертаючи її.
Скумбрія у фользі на багатті на решітці
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розморожуємо, потрошимо і гарненько промиваємо, залишаючи хвіст і голову. В окремій пиалке змішуємо сіль з соком лимона, кладемо гостру домашню гірчицю, рідкий мед і ретельно все перемішуємо. Отриманою сумішшю гарненько натираємо всю рибу. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. А помідори промиваємо й обсушуємо. Потім кладемо всередину скумбрії нарізану цибульку і кілька штук цілих томатів черрі. Фольгу для запікання промазуємо злегка маслом і щільно загортаємо в неї підготовлену рибу. Тепер викладаємо заготовку на решітку для мангала, поміщаємо її на відкритий вогонь і обсмажуємо, періодично перевертаючи, хвилин по 10 з кожної сторони. Потім зрушуємо акуратно грати на вугілля і даємо скумбрії дійти до потрібної кондиції ще протягом 10 хвилин. Після цього рибку розгортаємо і подаємо до столу разом з картопляним пюре чи картоплею, запеченою в вугіллі.
Скумбрія на багатті на решітці
Інгредієнти:
Приготування
Лайм гарненько промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Скумбрію потрошимо, акуратно видаляємо зябра, плавники і гарненько промиваємо всередині і зовні під проточною водою. Потім робимо з двох сторін гострим ножем в боках косі надрізи і натираємо рибу сіллю, перцем і сумішшю сухих трав. Вставляємо в надрізи часточки лайма і залишаємо на деякий час. Зелень ретельно промиваємо, обсушуємо, рубаємо довільно і щільно набиваємо нею черевце риби. Залишаємо скумбрію маринуватися хвилин на 30 ,а потім викладаємо на решітку і запікаємо на вугіллі протягом півгодини. Решітку періодично перевертаємо, щоб рибка рівномірно пропеклась і на ній утворилася апетитна золотава скоринка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Копчена скумбрія в домашніх умовах
Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
Скумбрія у фользі на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої