Як приготувати скумбрію на мангалі?
Скумбрія – корисна і напрочуд смачна рибка, яку можна приготувати не тільки вдома, але і на природі. А як це зробити, ми вам зараз розповімо!
Інгредієнти:
лайм – 1 шт.;
свіжа петрушка – 1 пучок;
заморожена скумбрія – 2 шт.;
спеції ;
кріп свіжий – 1 пучок.
Приготування
Для приготування скумбрії на мангалі рибу заздалегідь розморожуємо і обробляємо від нутрощів і луски. Лайм гарненько промиваємо і шаткуємо півкільцями. Потім скумбрію потрошимо, видаляємо зябра і відрізаємо плавці. Гарненько промиваємо під проточною водою і робимо в боках неглибокі косі надрізи з обох сторін. Після цього натираємо рибку сіллю і сумішшю прованських трав. Далі акуратно вставляємо в надрізи часточки лайма.
Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і щільно набиваємо рибу зеленню кропу. Залишаємо маринуватися приблизно на 20-30 хвилин, а потім викладаємо на решітку і запікаємо на мангалі хвилин 30. Решітку періодично перевертаємо, щоб риба пропеклась рівномірно і покрилася рівною золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 2 шт.;
лимон – 1 шт.;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
лимон – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Першим ділом з вами займемося підготовкою риби: скумбрію обробити, чистимо, видаляємо всі нутрощі, луску і відрізаємо голову з плавниками. Можна отримати також всі кістки, щоб смажити на мангалі тільки філе. Далі беремо гострий ніж і робимо на тушці невеликі надрізи. Натираємо скумбрію спеціями за смаком, вкладаємо в кишеньки скибочки помідор. Лимон ретельно промиваємо і шаткуємо тоненькими часточками, видаливши всі кісточки. Рибку, як слід, підсолюємо, акуратно вставляємо лимонні шматочки, збризкуємо невеликою кількістю масла і щільно загортаємо у фольгу, щоб не витікав сік. Після цього викладаємо заготовку на решітку мангала і обсмажуємо 25-40 хвилин, в залежності від ступеня спека багаття і розміру вашої рибки. Коли скумбрія буде повністю готова, акуратно знімаємо фольгу і подаємо рибу до столу, прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 1 кг;
темне пиво – 250 мл;
олія оливкова – 70 мл;
спеції;
лимон – 1 шт.
Приготування
Рибу чистимо від нутрощів, відрізаємо голову з зябрами і добре промиваємо. Потім витираємо рушником і присипаємо спеціями за смаком. Скроплюємо соком лимона, черевце вкладаємо кілька лимонних часточок і дрібно посічену свіжу петрушку. Тепер викладаємо рибу на промазану рослинним маслом ґрати і поміщаємо над тліючим вуглинками. Для приготування маринаду для скумбрії на мангалі змішуємо півсклянки пива з оливковим маслом і рясно промазуємо цією сумішшю рибу. Готуємо приблизно 15 хвилин, до апетитної скоринки.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 3 шт.;
спеції;
гірчиця – 3 ст. ложки;
петрушка свіжа;
лимон – 2 шт.;
сметана – 3 ст. ложки.
Приготування
Рибу ретельно промиваємо, вичищаємо акуратно все видаляємо нутрощі і зябра. По боках робимо кілька надрізів, натираємо спеціями і в кишеньки вставляємо лимонні дольки. Всередину покласти петрушку і промазуємо гарненько гірчицею і сметанкою. Даємо рибі трохи промаринуватися в такому вигляді, а потім викладаємо на решітку і смажимо, постійно повертаючи, і не даючи їй пригоріти. Скумбрія на мангалі повинна придбати підсмажену золотисту скориночку. Подаємо її зі свіжими овочами, шматочками житнього хліба, злегка підрум'яненої на решітці.
Рецепт скумбрії на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування скумбрії на мангалі рибу заздалегідь розморожуємо і обробляємо від нутрощів і луски. Лайм гарненько промиваємо і шаткуємо півкільцями. Потім скумбрію потрошимо, видаляємо зябра і відрізаємо плавці. Гарненько промиваємо під проточною водою і робимо в боках неглибокі косі надрізи з обох сторін. Після цього натираємо рибку сіллю і сумішшю прованських трав. Далі акуратно вставляємо в надрізи часточки лайма.
Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і щільно набиваємо рибу зеленню кропу. Залишаємо маринуватися приблизно на 20-30 хвилин, а потім викладаємо на решітку і запікаємо на мангалі хвилин 30. Решітку періодично перевертаємо, щоб риба пропеклась рівномірно і покрилася рівною золотистою скоринкою.
Скумбрія у фользі на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом з вами займемося підготовкою риби: скумбрію обробити, чистимо, видаляємо всі нутрощі, луску і відрізаємо голову з плавниками. Можна отримати також всі кістки, щоб смажити на мангалі тільки філе. Далі беремо гострий ніж і робимо на тушці невеликі надрізи. Натираємо скумбрію спеціями за смаком, вкладаємо в кишеньки скибочки помідор. Лимон ретельно промиваємо і шаткуємо тоненькими часточками, видаливши всі кісточки. Рибку, як слід, підсолюємо, акуратно вставляємо лимонні шматочки, збризкуємо невеликою кількістю масла і щільно загортаємо у фольгу, щоб не витікав сік. Після цього викладаємо заготовку на решітку мангала і обсмажуємо 25-40 хвилин, в залежності від ступеня спека багаття і розміру вашої рибки. Коли скумбрія буде повністю готова, акуратно знімаємо фольгу і подаємо рибу до столу, прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
Шашлик зі скумбрії на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо від нутрощів, відрізаємо голову з зябрами і добре промиваємо. Потім витираємо рушником і присипаємо спеціями за смаком. Скроплюємо соком лимона, черевце вкладаємо кілька лимонних часточок і дрібно посічену свіжу петрушку. Тепер викладаємо рибу на промазану рослинним маслом ґрати і поміщаємо над тліючим вуглинками. Для приготування маринаду для скумбрії на мангалі змішуємо півсклянки пива з оливковим маслом і рясно промазуємо цією сумішшю рибу. Готуємо приблизно 15 хвилин, до апетитної скоринки.
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Інгредієнти:
Приготування
Рибу ретельно промиваємо, вичищаємо акуратно все видаляємо нутрощі і зябра. По боках робимо кілька надрізів, натираємо спеціями і в кишеньки вставляємо лимонні дольки. Всередину покласти петрушку і промазуємо гарненько гірчицею і сметанкою. Даємо рибі трохи промаринуватися в такому вигляді, а потім викладаємо на решітку і смажимо, постійно повертаючи, і не даючи їй пригоріти. Скумбрія на мангалі повинна придбати підсмажену золотисту скориночку. Подаємо її зі свіжими овочами, шматочками житнього хліба, злегка підрум'яненої на решітці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія на решітці на мангалі
До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
Скумбрія на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої з димком у вихідний день! Та ще й своїми руками. Скумбрія для цих цілей підходить як не можна краще: ціна
Скумбрія у фользі на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,