Скумбрія на решітці на мангалі
Риба на мангалі – традиційна частина легкої літньої трапези, але якщо досвіду обсмажування риби на вогнищі немає, то тренуватися краще починати з тих представників надкласса, що пожирніше, наприклад, зі скумбрії. Як приготувати скумбрію на решітці на мангалі і які доповнення ідеально поєднуються з її ніжною м'якоттю читайте далі.
Інгредієнти:
скумбрія - 280 м;
оливкова масло - 10 мл;
насіння коріандру і куміна - по 1/4 ч. ложки;
пластівці перцю чилі - за смаком;
щіпка паприки і морської солі.
Приготування
Перший крок на шляху до приготування смачної риби – її ретельна підготовка. До моменту натирання спеціями, скумбрія повинна бути ретельно випотрошена, промита і обтерта сухою серветкою.
В ступі розітріть насіння коріандру і куміна в порошок, який потім змішайте з пластівцями чилі, щедрої пучкою солі і паприки. Натріть сухим міксом спецій тушку риби усередині черевної порожнини і зовні.
Можете залишити рибу маринуватися на годину-другу, а можете відразу викласти на розігрітий гриль і готувати буквально по 2-3 хвилини з кожної зі сторін.
Разом з рибою на решітку можна покласти томати черрі і смужки кабачків, таким чином майже одночасно у вас на тарілці з'явиться і легке рибне блюдо і схожий з ним овочевий гарнір.
Готувати рибу на відкритому вогні у фользі має сенс лише в тому випадку, якщо ви маєте намір щільно фарширувати її черевну порожнину начинкою, яка потім стане гарніром, наприклад, так, як ми робимо це в наступному рецепті.
Інгредієнти:
скумбрія - 1 тушка;
кускус (готовий) - 60 г;
жменя зелені петрушки;
мелений кумін і паприка - по щіпці;
цибуля ріпчаста - 35 г;
цедра лимона - 1 ч. ложка;
печериці - 80 р.
Приготування
Розкрийте скумбрії черевце і витягніть з нього всі нутрощі, після чого порожнину промийте. Рясно натріть рибу морською сіллю і злегка збризніть маслом. Спасеруйте цибульні кільця з шматками печериць і з'єднайте засмажку з готовим кускусом, слідом відправте нарізані листя петрушки, цитрусову цедру і мелені прянощі.
Наповніть кускусом порожнисте рибне черевце і зафіксуйте його стінки шпажками. Оберніть скумбрію фольгою і викладіть на гарячі вугілля. За 8 хвилин з кожного боку і риба буде готова.
Інгредієнти:
тушка скумбрії - 1 шт.;
жменя листя петрушки;
скибочки апельсина - 2 шт.;
апельсиновий фреш - 60 мл;
оливкова олія - 15 мл
Приготування
Ретельно попатравши скумбрію, щедро приправляємо її морською сіллю, поливаємо олією і апельсиновим фрешем. У черевну порожнину риби кладемо зелень петрушки і скибочки апельсина. Викладаємо тушку на решітку поверх розпечених вугіль і готуємо по 8-10 хвилин з кожного боку.
У черевце риби зручно закладати абсолютно будь-які доповнення, і якщо ви не маєте намір приділяти багато часу підготовки інгредієнтів, то візьміть за основу елементарний середземноморський рецепт (там-то точно знають, як готувати морепродукти) з ароматними травами в основі. До речі, в рамках даного рецепту риба також готується в конверті з фольги для збереження всіх ароматів.
Інгредієнти:
тушки скумбрії - 2 шт.;
жменя листя м'яти;
гілочки розмарину і чебрецю - по 2 шт.;
гострий перець чилі - за смаком;
лимон - 1 шт.
Приготування
Випотрошені тушки скумбрії викладіть на фольгу і приправте сіллю, після чого збризніть соком лимона і невеликою кількістю масла. У черевну порожнину покладіть букет з розмарину, чебрецю, чилі і м'яти, загорніть фольгу і готуйте скумбрію по 10 хвилин з кожного боку.
Скумбрія на решітці на мангалі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перший крок на шляху до приготування смачної риби – її ретельна підготовка. До моменту натирання спеціями, скумбрія повинна бути ретельно випотрошена, промита і обтерта сухою серветкою.
В ступі розітріть насіння коріандру і куміна в порошок, який потім змішайте з пластівцями чилі, щедрої пучкою солі і паприки. Натріть сухим міксом спецій тушку риби усередині черевної порожнини і зовні.
Можете залишити рибу маринуватися на годину-другу, а можете відразу викласти на розігрітий гриль і готувати буквально по 2-3 хвилини з кожної зі сторін.
Разом з рибою на решітку можна покласти томати черрі і смужки кабачків, таким чином майже одночасно у вас на тарілці з'явиться і легке рибне блюдо і схожий з ним овочевий гарнір.
Скумбрія на решітці на мангалі у фользі
Готувати рибу на відкритому вогні у фользі має сенс лише в тому випадку, якщо ви маєте намір щільно фарширувати її черевну порожнину начинкою, яка потім стане гарніром, наприклад, так, як ми робимо це в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Розкрийте скумбрії черевце і витягніть з нього всі нутрощі, після чого порожнину промийте. Рясно натріть рибу морською сіллю і злегка збризніть маслом. Спасеруйте цибульні кільця з шматками печериць і з'єднайте засмажку з готовим кускусом, слідом відправте нарізані листя петрушки, цитрусову цедру і мелені прянощі.
Наповніть кускусом порожнисте рибне черевце і зафіксуйте його стінки шпажками. Оберніть скумбрію фольгою і викладіть на гарячі вугілля. За 8 хвилин з кожного боку і риба буде готова.
Скумбрія з апельсином і петрушкою на решітці на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно попатравши скумбрію, щедро приправляємо її морською сіллю, поливаємо олією і апельсиновим фрешем. У черевну порожнину риби кладемо зелень петрушки і скибочки апельсина. Викладаємо тушку на решітку поверх розпечених вугіль і готуємо по 8-10 хвилин з кожного боку.
Як приготувати скумбрію на решітці на мангалі з травами?
У черевце риби зручно закладати абсолютно будь-які доповнення, і якщо ви не маєте намір приділяти багато часу підготовки інгредієнтів, то візьміть за основу елементарний середземноморський рецепт (там-то точно знають, як готувати морепродукти) з ароматними травами в основі. До речі, в рамках даного рецепту риба також готується в конверті з фольги для збереження всіх ароматів.
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошені тушки скумбрії викладіть на фольгу і приправте сіллю, після чого збризніть соком лимона і невеликою кількістю масла. У черевну порожнину покладіть букет з розмарину, чебрецю, чилі і м'яти, загорніть фольгу і готуйте скумбрію по 10 хвилин з кожного боку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
Риба на решітці на мангалі
Поїздка на дачу у багатьох асоціюється з традиційним приготуванням шашликів. Але рано чи пізно вони набридають і тоді саме час спробувати приготувати
Скумбрія у фользі на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
Смажена скумбрія на сковороді
Скумбрію найчастіше їдять в копченому вигляді або запікають у духовці. Але в смаженому вигляді ця риба виходить нітрохи не гірше. Головне, слідувати
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування