» » Смажена скумбрія на сковороді

Смажена скумбрія на сковороді

Смажена скумбрія на сковороді
Жирна м'якоть скумбрії відмінно тримає форму, що стає особливо доречним у разі, коли ви хочете приготувати рибу швидко і не надто переймаючись. Кількома смачними й незвичайними рецептами ми готові поділитися з вами далі.

Рецепт смаженої скумбрії на сковороді


Інгредієнти:

  • філе скумбрії (без кісток) - 440 г;

  • паприка - 3 г;

  • апельсини - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 85 м;

  • маслини - 50 г;

  • зелень петрушки;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Підготувавши рибне філе, натираємо сумішшю солі і паприки з обох сторін. Нарізаємо апельсини і цибулю. Ставимо на вогонь сковороду з маслом і підігрів її, кладемо рибу шкірою вниз. Смажимо скумбрію по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарніром до нашої смаженої скумбрії може стати картоплю або стручкова квасоля, а соусом – сальса з дрібно нарізаного апельсина, петрушки, маслин і цибулі.

    Азіатський рецепт скумбрії смаженої у фритюрі


    Хрусткі шматочки риби в клярі напевно не є одним із самих корисних способів її приготування, але смачних – безумовно.
    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 30 мл;

  • філе скумбрії - 350 г;

  • корінь імбиру - шматочок довжиною до 2 см;

  • сушений часник - 4 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • саке - 30 мл;

  • борошно - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смажену скумбрію, рибу необхідно замаринувати в суміші з хорошого соєвого соусу, тертого імбиру, саке і сушеного часнику. 30 хвилин в холодильнику буде достатньо для створення характерного азіатського смаку.
    Збиваємо яйця з дрібкою солі і додаємо борошно. Занурюємо шматочки маринованої риби, видаляючи надлишки маринаду серветкою) в кляр і обсмажуємо у великій кількості олії на сковороді. Коли скумбрія покриється золотистою скоринкою хрусткого кляру, її можна буде знімати зі сковороди. Перед подачею обсушіть смажену скумбирию в клярі на серветках.

    Смажена скумбрія на сковороді з ароматним маслом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 115 г;

  • сушений кріп і чебрець - 10 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • філе скумбрії - 480 м;

  • борошно - 140 г;

  • лимон.


  • Приготування
    Переконавшись, що рибне філе повністю очищене від кісток, розріжте його вздовж навпіл і приправте з обох сторін морською сіллю і свіжомеленим перцем.
    Поки риба набирається смаку, зробимо масло. Збиваємо м'яке вершкове масло з соком лимона і травами, викладаємо ковбаскою на лист харчової плівки, скачуємо і кладемо в холодильник або морозильну камеру.
    Коли скумбрія готова до обжарке, обвалюємо її в борошні, струшуючи надлишки, щоб вони не обгоріли. Кладемо великий шматок масла з травами на сковороду і обсмажуємо на ньому рибне філе з обох сторін по парі-трійці хвилин, щоб підрум'янилося. Викладаємо на серветку, вбираючи тим самим надлишки жиру, а потім розміщуємо на тарілку, поливаємо соком лимона і подаємо з гарніром зі свіжого салату і келихом улюбленого вина.

    Приготування смаженої скумбрії в спеціях


    Інгредієнти:

  • ціла скумбрія (з головою, середнього розміру) - 2 шт.;

  • паста з імбиру і часнику - 12 м;

  • сушений чилі - 3 г;
  • Смажена скумбрія на сковороді

  • куркума мелена - 3 г;

  • сік 1 лайма.


  • Приготування
    Очистіть рибу від нутрощів і промийте черевну порожнину. Зробіть 2-3 діагональних надрізи на м'якоті, щоб вона краще ввібрала прянощі і швидше присмажився. Змішайте пасту з часнику та імбиру з чилі і куркумою, розведіть суміш соком лимона або оцтом, а потім додайте солі за смаком. Натріть рибу маринадом зовні і всередині, залиште в холодильнику хвилин на 10 а потім приступайте до обжарке.
    Розігрійте будь-яке рослинне масло і готуйте рибу по 4-5 хвилин з кожного боку, але не занадто часто перевертаючи, щоб спеції схопилися скоринкою. Подавайте з лаймом і будь-яким свіжим гарніром.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:33
    Переглядів: 819