Смажена скумбрія на сковороді
Жирна м'якоть скумбрії відмінно тримає форму, що стає особливо доречним у разі, коли ви хочете приготувати рибу швидко і не надто переймаючись. Кількома смачними й незвичайними рецептами ми готові поділитися з вами далі.
Інгредієнти:
філе скумбрії (без кісток) - 440 г;
паприка - 3 г;
апельсини - 2 шт.;
червоний цибуля - 85 м;
маслини - 50 г;
зелень петрушки;
оливкова олія.
Приготування
Підготувавши рибне філе, натираємо сумішшю солі і паприки з обох сторін. Нарізаємо апельсини і цибулю. Ставимо на вогонь сковороду з маслом і підігрів її, кладемо рибу шкірою вниз. Смажимо скумбрію по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарніром до нашої смаженої скумбрії може стати картоплю або стручкова квасоля, а соусом – сальса з дрібно нарізаного апельсина, петрушки, маслин і цибулі.
Хрусткі шматочки риби в клярі напевно не є одним із самих корисних способів її приготування, але смачних – безумовно.
Інгредієнти:
соєвий соус - 30 мл;
філе скумбрії - 350 г;
корінь імбиру - шматочок довжиною до 2 см;
сушений часник - 4 г;
яйце - 1 шт.;
саке - 30 мл;
борошно - 65 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати смажену скумбрію, рибу необхідно замаринувати в суміші з хорошого соєвого соусу, тертого імбиру, саке і сушеного часнику. 30 хвилин в холодильнику буде достатньо для створення характерного азіатського смаку.
Збиваємо яйця з дрібкою солі і додаємо борошно. Занурюємо шматочки маринованої риби, видаляючи надлишки маринаду серветкою) в кляр і обсмажуємо у великій кількості олії на сковороді. Коли скумбрія покриється золотистою скоринкою хрусткого кляру, її можна буде знімати зі сковороди. Перед подачею обсушіть смажену скумбирию в клярі на серветках.
Інгредієнти:
вершкове масло - 115 г;
сушений кріп і чебрець - 10 г;
сік лимона - 15 мл;
філе скумбрії - 480 м;
борошно - 140 г;
лимон.
Приготування
Переконавшись, що рибне філе повністю очищене від кісток, розріжте його вздовж навпіл і приправте з обох сторін морською сіллю і свіжомеленим перцем.
Поки риба набирається смаку, зробимо масло. Збиваємо м'яке вершкове масло з соком лимона і травами, викладаємо ковбаскою на лист харчової плівки, скачуємо і кладемо в холодильник або морозильну камеру.
Коли скумбрія готова до обжарке, обвалюємо її в борошні, струшуючи надлишки, щоб вони не обгоріли. Кладемо великий шматок масла з травами на сковороду і обсмажуємо на ньому рибне філе з обох сторін по парі-трійці хвилин, щоб підрум'янилося. Викладаємо на серветку, вбираючи тим самим надлишки жиру, а потім розміщуємо на тарілку, поливаємо соком лимона і подаємо з гарніром зі свіжого салату і келихом улюбленого вина.
Інгредієнти:
ціла скумбрія (з головою, середнього розміру) - 2 шт.;
паста з імбиру і часнику - 12 м;
сушений чилі - 3 г;
куркума мелена - 3 г;
сік 1 лайма.
Приготування
Очистіть рибу від нутрощів і промийте черевну порожнину. Зробіть 2-3 діагональних надрізи на м'якоті, щоб вона краще ввібрала прянощі і швидше присмажився. Змішайте пасту з часнику та імбиру з чилі і куркумою, розведіть суміш соком лимона або оцтом, а потім додайте солі за смаком. Натріть рибу маринадом зовні і всередині, залиште в холодильнику хвилин на 10 а потім приступайте до обжарке.
Розігрійте будь-яке рослинне масло і готуйте рибу по 4-5 хвилин з кожного боку, але не занадто часто перевертаючи, щоб спеції схопилися скоринкою. Подавайте з лаймом і будь-яким свіжим гарніром.
Рецепт смаженої скумбрії на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши рибне філе, натираємо сумішшю солі і паприки з обох сторін. Нарізаємо апельсини і цибулю. Ставимо на вогонь сковороду з маслом і підігрів її, кладемо рибу шкірою вниз. Смажимо скумбрію по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарніром до нашої смаженої скумбрії може стати картоплю або стручкова квасоля, а соусом – сальса з дрібно нарізаного апельсина, петрушки, маслин і цибулі.
Азіатський рецепт скумбрії смаженої у фритюрі
Хрусткі шматочки риби в клярі напевно не є одним із самих корисних способів її приготування, але смачних – безумовно.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати смажену скумбрію, рибу необхідно замаринувати в суміші з хорошого соєвого соусу, тертого імбиру, саке і сушеного часнику. 30 хвилин в холодильнику буде достатньо для створення характерного азіатського смаку.
Збиваємо яйця з дрібкою солі і додаємо борошно. Занурюємо шматочки маринованої риби, видаляючи надлишки маринаду серветкою) в кляр і обсмажуємо у великій кількості олії на сковороді. Коли скумбрія покриється золотистою скоринкою хрусткого кляру, її можна буде знімати зі сковороди. Перед подачею обсушіть смажену скумбирию в клярі на серветках.
Смажена скумбрія на сковороді з ароматним маслом
Інгредієнти:
Приготування
Переконавшись, що рибне філе повністю очищене від кісток, розріжте його вздовж навпіл і приправте з обох сторін морською сіллю і свіжомеленим перцем.
Поки риба набирається смаку, зробимо масло. Збиваємо м'яке вершкове масло з соком лимона і травами, викладаємо ковбаскою на лист харчової плівки, скачуємо і кладемо в холодильник або морозильну камеру.
Коли скумбрія готова до обжарке, обвалюємо її в борошні, струшуючи надлишки, щоб вони не обгоріли. Кладемо великий шматок масла з травами на сковороду і обсмажуємо на ньому рибне філе з обох сторін по парі-трійці хвилин, щоб підрум'янилося. Викладаємо на серветку, вбираючи тим самим надлишки жиру, а потім розміщуємо на тарілку, поливаємо соком лимона і подаємо з гарніром зі свіжого салату і келихом улюбленого вина.
Приготування смаженої скумбрії в спеціях
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть рибу від нутрощів і промийте черевну порожнину. Зробіть 2-3 діагональних надрізи на м'якоті, щоб вона краще ввібрала прянощі і швидше присмажився. Змішайте пасту з часнику та імбиру з чилі і куркумою, розведіть суміш соком лимона або оцтом, а потім додайте солі за смаком. Натріть рибу маринадом зовні і всередині, залиште в холодильнику хвилин на 10 а потім приступайте до обжарке.
Розігрійте будь-яке рослинне масло і готуйте рибу по 4-5 хвилин з кожного боку, але не занадто часто перевертаючи, щоб спеції схопилися скоринкою. Подавайте з лаймом і будь-яким свіжим гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати скумбрію?
Будь-яка риба стане ще смачніше, якщо її замаринувати. І не важливо, що ви хочете з нею робити - запікати, коптити або смажити на грилі, маринад
Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні
Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
Як приготувати скумбрію на сковороді?
Таку смачну і ніжну рибу, як скумбрія можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним є її обсмажування на сковороді. Ось про
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.