Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати скумбрію?

Як замаринувати скумбрію?

21-06-2015, 13:33
1 404
Як замаринувати скумбрію?
Маринувати скумбрію можна з різними цілями: щоб їсти її просто так, в чистому вигляді, щоб потім готувати у духовці, на грилі або на сковороді, або для того, щоб згодом її закоптити. Не дивлячись на те, які цілі переслідує ви, необхідний рецепт знайдеться серед усього переліку, про який ми поговоримо далі.

Як замаринувати скумбрію для гриля?


Незважаючи на те, що маринована скумбрія – традиційне блюдо для середземноморської кухні, азіати теж давненько перейнялися до неї любов'ю. Саме через цього філе скумбрії часто маринують в суміші типово східних інгредієнтів начебто імбиру, суміші меду і цитрусового соку або соєвому соусі.
Інгредієнти:

  • гострий перець чилі;

  • часниковий зубчик - 2 шт.;

  • тертий імбир - 3 г;

  • мед - 15 г;

  • сік 2 лаймів;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Приготування
    Попередньо гострий перець очищаємо від плівок і насіння, а потім дрібно нарізаємо і розтираємо з часниковими зубчиками і тертим імбиром в однорідну пасту, зробити це можна або за допомогою ступки, або плоскою стороною ножа, підсипавши до інгредієнтів, трохи солі, яка буде служити в якості абразиву. Розводимо пряну пасту рослинним маслом, додаємо лимонний сік і мед. Занурюємо рибне філе в маринаді. Плюси всього цього процесу полягають у тому, що в його перебігу не виникає питання про те, як швидко замаринувати скумбрію, адже немає необхідності витримувати рибне філе в суміші тривалий час: через хвилин 10-15 а то і відразу, можна буде викласти скумбрію на гриль.

    Як смачно замаринувати скумбрію шматочками?


    Скумбрія шматочками зазвичай маринується для рибного шашлику – страви легкого й корисного, а значить і смак його повинен бути, за аналогією, майже невагомим, ледь вловимим і приємним.
    Інгредієнти:

  • мелений кумін - 2 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • мелена паприка - 5 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • зелень коріандру - 50 г;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Дрібно нарізаємо зелень, а в ступі розтираємо часникові зубчики. Додаємо до часнику мелений кумін, трохи оливкової олії, паприки і лимонного соку. До того ж до останнього для більш вираженого цитрусового смаку в маринад можна покласти цедру лимона.
    Перед тим, як замаринувати скумбрію для шашлику, очищене від хребта і всіх кісток філе нарізаємо великими шматками, а вже після з'єднуємо з маринадом. У такому вигляді рибу можна витримувати не більше 4 годин, а краще смажити відразу ж.

    Як замаринувати скумбрію для копчення?


    Для того, щоб після копчення риба не була прісною, її засолюють. Ми розповімо про універсальному посолі, що базується на чистому тузлуці, але ви можете збагатити свою суміш для маринаду лавром, ялівцем, насінням коріандру або шматочками цитрусової цедри.
    Для приготування розчину для засолювання 5 частин злегка підігрітої води слід змішати з 1 частиною солі до повного розчинення соляних кристалів. В отриманий тузлук занурюємо очищене від нутрощів і ретельно промите рибне філе, а після залишаємо його в прохолодному місці на добу. Після засолювання рибу залишається тільки обсушити, і можна відправляти в коптильню.

    Як замаринувати скумбрію по-азіатськи-рецепт


    Ще один східний рецепт для риби, який стане ідеальною парою до легкого бульйону чи локшину.
    Інгредієнти:

  • паста місо - 120 г;
  • Як замаринувати скумбрію?

  • саке - 50 мл;

  • мірін - 50 мл;

  • цукровий пісок - 48 р.


  • Приготування
    Приготування елементарно просто: розводимо пасту місо в суміші саке і мирина, туди ж додаємо цукрові кристали і чекаємо, коли вони повністю розчиняться. Тим часом чистимо рибу від кісток, а філе занурюємо в отриманий маринад. 10-15 хвилин достатньо для того, щоб скумбрія придбала легкі смакові відтінки нашого маринаду, але для більш вираженою панелі залиште скумбрію в суміші на годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена скумбрія на сковороді
    Смажена скумбрія на сковороді
    Скумбрію найчастіше їдять в копченому вигляді або запікають у духовці. Але в смаженому вигляді ця риба виходить нітрохи не гірше. Головне, слідувати
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Як приготувати скумбрію на сковороді?
    Як приготувати скумбрію на сковороді?
    Таку смачну і ніжну рибу, як скумбрія можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним є її обсмажування на сковороді. Ось про
    Скумбрія на грилі - рецепти
    Скумбрія на грилі - рецепти
    З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,