Жирна м'якоть скумбрії відмінно тримає форму, що стає особливо доречним у разі, коли ви хочете приготувати рибу швидко і не надто переймаючись. Кількома смачними й незвичайними рецептами ми готові поділитися з вами далі.
Рецепт смаженої скумбрії на сковороді
Інгредієнти: філе скумбрії (без кісток) - 440 г; паприка - 3 г; апельсини - 2 шт.; червоний цибуля - 85 м; маслини - 50 г; зелень петрушки; оливкова олія. Приготування Підготувавши рибне філе, натираємо сумішшю солі і паприки з обох сторін. Нарізаємо апельсини і цибулю. Ставимо на вогонь сковороду з маслом і підігрів її, кладемо рибу шкірою вниз. Смажимо скумбрію по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарніром до нашої смаженої скумбрії може стати картоплю або стручкова квасоля, а соусом – сальса з дрібно нарізаного апельсина, петрушки, маслин і цибулі.
Азіатський рецепт скумбрії смаженої у фритюрі
Хрусткі шматочки риби в клярі напевно не є одним із самих корисних способів її приготування, але смачних – безумовно.
Інгредієнти: соєвий соус - 30 мл; філе скумбрії - 350 г; корінь імбиру - шматочок довжиною до 2 см; сушений часник - 4 г; яйце - 1 шт.; саке - 30 мл; борошно - 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати смажену скумбрію, рибу необхідно замаринувати в суміші з хорошого соєвого соусу, тертого імбиру, саке і сушеного часнику. 30 хвилин в холодильнику буде достатньо для створення характерного азіатського смаку.
Збиваємо яйця з дрібкою солі і додаємо борошно. Занурюємо шматочки маринованої риби, видаляючи надлишки маринаду серветкою) в кляр і обсмажуємо у великій кількості олії на сковороді. Коли скумбрія покриється золотистою скоринкою хрусткого кляру, її можна буде знімати зі сковороди. Перед подачею обсушіть смажену скумбирию в клярі на серветках.
Смажена скумбрія на сковороді з ароматним маслом
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; сушений кріп і чебрець - 10 г; сік лимона - 15 мл; філе скумбрії - 480 м; борошно - 140 г; лимон. Приготування Переконавшись, що рибне філе повністю очищене від кісток, розріжте його вздовж навпіл і приправте з обох сторін морською сіллю і свіжомеленим перцем.
Поки риба набирається смаку, зробимо масло. Збиваємо м'яке вершкове масло з соком лимона і травами, викладаємо ковбаскою на лист харчової плівки, скачуємо і кладемо в холодильник або морозильну камеру.
Коли скумбрія готова до обжарке, обвалюємо її в борошні, струшуючи надлишки, щоб вони не обгоріли. Кладемо великий шматок масла з травами на сковороду і обсмажуємо на ньому рибне філе з обох сторін по парі-трійці хвилин, щоб підрум'янилося. Викладаємо на серветку, вбираючи тим самим надлишки жиру, а потім розміщуємо на тарілку, поливаємо соком лимона і подаємо з гарніром зі свіжого салату і келихом улюбленого вина.
Приготування смаженої скумбрії в спеціях
Інгредієнти: ціла скумбрія (з головою, середнього розміру) - 2 шт.; паста з імбиру і часнику - 12 м; сушений чилі - 3 г; куркума мелена - 3 г; сік 1 лайма. Приготування Очистіть рибу від нутрощів і промийте черевну порожнину. Зробіть 2-3 діагональних надрізи на м'якоті, щоб вона краще ввібрала прянощі і швидше присмажився. Змішайте пасту з часнику та імбиру з чилі і куркумою, розведіть суміш соком лимона або оцтом, а потім додайте солі за смаком. Натріть рибу маринадом зовні і всередині, залиште в холодильнику хвилин на 10 а потім приступайте до обжарке.
Розігрійте будь-яке рослинне масло і готуйте рибу по 4-5 хвилин з кожного боку, але не занадто часто перевертаючи, щоб спеції схопилися скоринкою. Подавайте з лаймом і будь-яким свіжим гарніром.