Вернуться назад Распечатать

Скумбрія на решітці на мангалі

Скумбрія на решітці на мангалі
Риба на мангалі – традиційна частина легкої літньої трапези, але якщо досвіду обсмажування риби на вогнищі немає, то тренуватися краще починати з тих представників надкласса, що пожирніше, наприклад, зі скумбрії. Як приготувати скумбрію на решітці на мангалі і які доповнення ідеально поєднуються з її ніжною м'якоттю читайте далі.

Скумбрія на решітці на мангалі – рецепт


Інгредієнти:

  • скумбрія - 280 м;

  • оливкова масло - 10 мл;

  • насіння коріандру і куміна - по 1/4 ч. ложки;

  • пластівці перцю чилі - за смаком;

  • щіпка паприки і морської солі.


  • Приготування
    Перший крок на шляху до приготування смачної риби – її ретельна підготовка. До моменту натирання спеціями, скумбрія повинна бути ретельно випотрошена, промита і обтерта сухою серветкою.
    В ступі розітріть насіння коріандру і куміна в порошок, який потім змішайте з пластівцями чилі, щедрої пучкою солі і паприки. Натріть сухим міксом спецій тушку риби усередині черевної порожнини і зовні.
    Можете залишити рибу маринуватися на годину-другу, а можете відразу викласти на розігрітий гриль і готувати буквально по 2-3 хвилини з кожної зі сторін.
    Разом з рибою на решітку можна покласти томати черрі і смужки кабачків, таким чином майже одночасно у вас на тарілці з'явиться і легке рибне блюдо і схожий з ним овочевий гарнір.

    Скумбрія на решітці на мангалі у фользі


    Готувати рибу на відкритому вогні у фользі має сенс лише в тому випадку, якщо ви маєте намір щільно фарширувати її черевну порожнину начинкою, яка потім стане гарніром, наприклад, так, як ми робимо це в наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • скумбрія - 1 тушка;

  • кускус (готовий) - 60 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • мелений кумін і паприка - по щіпці;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка;

  • печериці - 80 р.


  • Приготування
    Розкрийте скумбрії черевце і витягніть з нього всі нутрощі, після чого порожнину промийте. Рясно натріть рибу морською сіллю і злегка збризніть маслом. Спасеруйте цибульні кільця з шматками печериць і з'єднайте засмажку з готовим кускусом, слідом відправте нарізані листя петрушки, цитрусову цедру і мелені прянощі.
    Наповніть кускусом порожнисте рибне черевце і зафіксуйте його стінки шпажками. Оберніть скумбрію фольгою і викладіть на гарячі вугілля. За 8 хвилин з кожного боку і риба буде готова.

    Скумбрія з апельсином і петрушкою на решітці на мангалі


    Інгредієнти:

  • тушка скумбрії - 1 шт.;

  • жменя листя петрушки;

  • скибочки апельсина - 2 шт.;

  • апельсиновий фреш - 60 мл;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Ретельно попатравши скумбрію, щедро приправляємо її морською сіллю, поливаємо олією і апельсиновим фрешем. У черевну порожнину риби кладемо зелень петрушки і скибочки апельсина. Викладаємо тушку на решітку поверх розпечених вугіль і готуємо по 8-10 хвилин з кожного боку.

    Як приготувати скумбрію на решітці на мангалі з травами?


    У черевце риби зручно закладати абсолютно будь-які доповнення, і якщо ви не маєте намір приділяти багато часу підготовки інгредієнтів, то візьміть за основу елементарний середземноморський рецепт (там-то точно знають, як готувати морепродукти) з ароматними травами в основі. До речі, в рамках даного рецепту риба також готується в конверті з фольги для збереження всіх ароматів.
    Скумбрія на решітці на мангалі

    Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 2 шт.;

  • жменя листя м'яти;

  • гілочки розмарину і чебрецю - по 2 шт.;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Випотрошені тушки скумбрії викладіть на фольгу і приправте сіллю, після чого збризніть соком лимона і невеликою кількістю масла. У черевну порожнину покладіть букет з розмарину, чебрецю, чилі і м'яти, загорніть фольгу і готуйте скумбрію по 10 хвилин з кожного боку.