Риба на решітці на мангалі
Другим за популярністю інгредієнтом, який найчастіше готують на мангалі, є риба. Легкий аромат димку і швидкість обжарювання – тільки вершина айсберга всіх тих плюсів, що таїть у собі готування на вугіллі, так як самим головним достоїнством цієї техніки, як і раніше залишається можливість смажити абсолютно будь-яку рибу, незалежно від її породи, жирності, м'ясистості і ніжності. Про те, як посмажити рибу на решітці на мангалі, читайте далі.
Інгредієнти:
філе червоної риби - 480 м;
коричневий цукор - 30 г;
сушений часник і цибулю - по 1/2 ч. ложки;
мелена паприка - 1 ч. ложка;
пластівці гострого перцю - щіпка;
лимони - 3 шт.
Приготування
Розділіть рибне філе на 4 шматки і переконайтеся в тому, що з кожної повністю видалені кістки. Приготуйте суміш для риби, з'єднавши цукор з дрібкою морської солі, сушеним цибулею і часником, паприкою і гострого перцю пластівцями. Натріть сумішшю спецій м'якоть риби і викладіть її на решітку гриля прямо над палаючими вугіллями. Збризніть все лимонним соком і готуйте рибу близько 8 хвилин.
Інгредієнти:
риба (випотрошена) - 15-2 кг;
лимон - 1 шт.;
чебрець, розмарин, естрагон - по 1 гілочці;
листя м'яти і петрушки - по 1 ст. ложці;
корінь імбиру - шматок довжиною 15 см;
часникові зубки - 2 шт.;
оливкова олія - 120 мл
Приготування
Випотрошену риб'ячу тушку злегка надріжте вздовж тулуба з обох сторін і щедро натріть морською сіллю. У чашу блендера покладіть листочки розмарину, естрагону, чебрецю, м'яти і петрушки. Слідом додайте корінь імбиру, очищені зубки часнику і влийте масло. Пюрируйте всі інгредієнти разом і натріть рибу вийшов ароматним маринадом. Через півгодини розпаліть вугілля. Рибу оберніть фольгою і покладіть на решітку прямо над вугіллям. Обсмажуйте по 5-6 хвилин з кожного боку.
Якщо ви плануєте барбекю-вечірку у форматі фуршету, то цей рецепт стане вам блискучу службу. Вимочіть жменю дерев'яних шпажок у воді, настроміть шматочки риби в солодко-солоному азіатському маринаді, обсмажте по парі хвилин і дивуйте гостей оригінальної гарячою закускою.
Інгредієнти:
філе червоної риби - 360 г;
кунжутне масло - 10 мл;
соєвий соус - 15 мл;
соус хосіно - 15 мл;
сік лайма - 15 мл
Приготування
Рибне філе очистити від шкіри, видалити кістки, якщо такі залишилися, і наріжте м'якоть кубиками по 25-3 см завтовшки. Масло збийте разом з соусами і соком лайма. Покладіть рибу в маринад і залишити на півгодини. Після, настроміть мариновані шматочки на шпажку, розкладіть на решітці і обсмажуйте по парі хвилин з кожного боку, регулярно змащуючи маринадом.
Якщо ви плануєте запекти рибу цілком, то не пропустіть шанс наситити м'якоть великою кількістю свіжих ароматів трав, адже це можна зробити просто заклавши останні в черевну порожнину.
Інгредієнти:
форель - 2 тушки;
пара лимонів;
базилік - 4 гілочки;
жменя свіжої петрушки;
часникові зубки - 2 шт.
Приготування
Поки вугілля розпалюються, у нас є достатньо часу для того, щоб випатрати і вимити рибу. Очищену форель натріть морською сіллю зовні і в черевній порожнині, на одну тушку піде десь по чайній ложці.
Один з лимонів наріжте кільцями і покладіть в черевну порожнину обох рибин. Залишився лимон видавіть на тушки зверху. Слідом за лимонними дольками в черевце риби покладіть гілочки базиліка і петрушки, а також пропущені через прес часникові зубчики. Заколіть стінки черевця зубочистками і розкладіть рибу на решітці. Обжарка форелі на вугіллі займе близько 7 хвилин з кожного боку.
Червона риба на решітці на мангалі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть рибне філе на 4 шматки і переконайтеся в тому, що з кожної повністю видалені кістки. Приготуйте суміш для риби, з'єднавши цукор з дрібкою морської солі, сушеним цибулею і часником, паприкою і гострого перцю пластівцями. Натріть сумішшю спецій м'якоть риби і викладіть її на решітку гриля прямо над палаючими вугіллями. Збризніть все лимонним соком і готуйте рибу близько 8 хвилин.
Риба у фользі на решітці на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошену риб'ячу тушку злегка надріжте вздовж тулуба з обох сторін і щедро натріть морською сіллю. У чашу блендера покладіть листочки розмарину, естрагону, чебрецю, м'яти і петрушки. Слідом додайте корінь імбиру, очищені зубки часнику і влийте масло. Пюрируйте всі інгредієнти разом і натріть рибу вийшов ароматним маринадом. Через півгодини розпаліть вугілля. Рибу оберніть фольгою і покладіть на решітку прямо над вугіллям. Обсмажуйте по 5-6 хвилин з кожного боку.
Як приготувати шашлик з риби на решітці на мангалі?
Якщо ви плануєте барбекю-вечірку у форматі фуршету, то цей рецепт стане вам блискучу службу. Вимочіть жменю дерев'яних шпажок у воді, настроміть шматочки риби в солодко-солоному азіатському маринаді, обсмажте по парі хвилин і дивуйте гостей оригінальної гарячою закускою.
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе очистити від шкіри, видалити кістки, якщо такі залишилися, і наріжте м'якоть кубиками по 25-3 см завтовшки. Масло збийте разом з соусами і соком лайма. Покладіть рибу в маринад і залишити на півгодини. Після, настроміть мариновані шматочки на шпажку, розкладіть на решітці і обсмажуйте по парі хвилин з кожного боку, регулярно змащуючи маринадом.
Риба на решітці на мангалі цілком
Якщо ви плануєте запекти рибу цілком, то не пропустіть шанс наситити м'якоть великою кількістю свіжих ароматів трав, адже це можна зробити просто заклавши останні в черевну порожнину.
Інгредієнти:
Приготування
Поки вугілля розпалюються, у нас є достатньо часу для того, щоб випатрати і вимити рибу. Очищену форель натріть морською сіллю зовні і в черевній порожнині, на одну тушку піде десь по чайній ложці.
Один з лимонів наріжте кільцями і покладіть в черевну порожнину обох рибин. Залишився лимон видавіть на тушки зверху. Слідом за лимонними дольками в черевце риби покладіть гілочки базиліка і петрушки, а також пропущені через прес часникові зубчики. Заколіть стінки черевця зубочистками і розкладіть рибу на решітці. Обжарка форелі на вугіллі займе близько 7 хвилин з кожного боку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель на мангалі
Рецептів приготування форелі величезна кількість. Пропонуємо вам приготувати рибу на мангалі, так як вона просочується димком і виходить дуже
Свинячі реберця на мангалі
У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування шашлику. Вони відрізняються один від одного рецептом маринаду, видом м'яса і способом її
Скумбрія на решітці на мангалі
До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
Маринад для риби на мангалі
Рибка, яка ідеально просякнута маринадом, за смаком виходить дуже соковитою, а м'якоть набуває дивну ніжність. Пропонуємо вам кілька варіантів
Риба на мангалі
Запікання на багатті є одним з кращих способів для приготування риби, особливо для сортів з густим і жирним м'ясом. До того ж риба на мангалі може
Кабачки на мангалі
На багатті виходять чи не найбільш смачні страви. Пропонуємо вам приготувати дивовижні, легкі, але в теж час ситні кабачки на мангалі. Вони хороші як