Маринад для риби на мангалі
Головна тонкість і особливість приготування маринадів для риби полягає в тому, що їх смак повинен бути достатнім для того, щоб надати м'якоті пікантність, при цьому не перебивши її природного смаку. Якраз такі маринади ми зібрали в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
філе червоної риби - 720 г;
апельсиновий сік - 125 мл;
сік лимона і лайма - по 55 мл;
апельсинове варення або мармелад - 45 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
соєвий соус - 45 мл;
коричневий цукор - 25 г;
крохмаль - 5 р.
Приготування
Покладіть червону рибу шкірою вниз і приправте сіллю. У сотейнику з'єднайте всі види цитрусового соку з мармеладом з апельсинів, розтертими в ступі зубками часнику і соєю. Додайте в маринад коричневий цукор після появи бульбашок на поверхні рідини. У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль і влийте його в основу для маринаду. Дочекайтеся його загустіння, охолодити до теплого і змажте рибну м'якоть. Залиште рибу маринуватися 15-20 хвилин, а потім викладайте на гриль.
Така заправка згодиться не тільки для маринування риби, але і для підкреслення смаку м'яса і овочів.
Інгредієнти:
оливкова олія - 120 мл;
діжонська гірчиця - 15 г;
сік лимона - 45 мл;
часниковий зубок;
сушений чебрець, естрагон - по щіпці.
Приготування
Збийте гірчицю з соком лимона, розтертим в пасту зубком часнику і травами. Не припиняючи працювати віночком, почніть вливати тонкою цівкою оливкова олія, поки маринад не побіліє і не загусне. Далі можете змащувати їм рибу безпосередньо під час обжарювання або за пару-трійку годин до її початку.
Річкова риба не рідко відразу видає колишнє місце свого проживання через досить різкого запаху твані, річкової води і водоростей. Позбутися від цього аромату можна за допомогою ретельного промивання тушки і її маринування.
Інгредієнти:
цедра лимона - 1 ч. ложка;
гостра гірчиця - 5 г;
сік лимона - 35 мл;
сушений часник, зелень петрушки і цибулю - по 3/4 ч. ложки;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Попатравши, ретельно ополоснувши і промокнувши рибу серветками, зріжте з неї зябра. Далі тушку розділіть на філе і покладіть кожне в емальовану або скляну ємність. В окремому посуді збийте сік лимона з цедрою і гірчицею, додати сушений часник, зелень і цибулю, а далі доповніть маринад маслом. Покладіть філе в маринад на період від 2 до 6 годин.
Маринад для червоної риби на мангалі з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Покладіть червону рибу шкірою вниз і приправте сіллю. У сотейнику з'єднайте всі види цитрусового соку з мармеладом з апельсинів, розтертими в ступі зубками часнику і соєю. Додайте в маринад коричневий цукор після появи бульбашок на поверхні рідини. У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль і влийте його в основу для маринаду. Дочекайтеся його загустіння, охолодити до теплого і змажте рибну м'якоть. Залиште рибу маринуватися 15-20 хвилин, а потім викладайте на гриль.
Рецепт середземноморського маринаду для риби на мангалі
Така заправка згодиться не тільки для маринування риби, але і для підкреслення смаку м'яса і овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Збийте гірчицю з соком лимона, розтертим в пасту зубком часнику і травами. Не припиняючи працювати віночком, почніть вливати тонкою цівкою оливкова олія, поки маринад не побіліє і не загусне. Далі можете змащувати їм рибу безпосередньо під час обжарювання або за пару-трійку годин до її початку.
Маринад для річкової риби на мангалі
Річкова риба не рідко відразу видає колишнє місце свого проживання через досить різкого запаху твані, річкової води і водоростей. Позбутися від цього аромату можна за допомогою ретельного промивання тушки і її маринування.
Інгредієнти:
Приготування
Попатравши, ретельно ополоснувши і промокнувши рибу серветками, зріжте з неї зябра. Далі тушку розділіть на філе і покладіть кожне в емальовану або скляну ємність. В окремому посуді збийте сік лимона з цедрою і гірчицею, додати сушений часник, зелень і цибулю, а далі доповніть маринад маслом. Покладіть філе в маринад на період від 2 до 6 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для печериць на мангалі
Печериці на мангалі готуються досить швидко і виходять дуже смачними і соковитими. Завдяки мінімальній термічній обробці вони зберігають свій
Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
Один з найбільш простих і швидких рецептів літньої кухні – печериці, мариновані і смажене на мангалі. Для їх приготування потрібно мінімум продуктів
Риба на решітці на мангалі
Поїздка на дачу у багатьох асоціюється з традиційним приготуванням шашликів. Але рано чи пізно вони набридають і тоді саме час спробувати приготувати
Як приготувати рибу на мангалі?
Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
Маринад для овочів на мангалі
Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і
Маринад для шашлику з риби
Не тільки м'ясо на грилі потребує маринаді, риба, приготовлена таким способом, теж повинна бути правильно приправлена. У цій статті ми перерахуємо