Головна тонкість і особливість приготування маринадів для риби полягає в тому, що їх смак повинен бути достатнім для того, щоб надати м'якоті пікантність, при цьому не перебивши її природного смаку. Якраз такі маринади ми зібрали в цьому матеріалі.
Маринад для червоної риби на мангалі з лимоном
Інгредієнти: філе червоної риби - 720 г; апельсиновий сік - 125 мл; сік лимона і лайма - по 55 мл; апельсинове варення або мармелад - 45 мл; часникові зубки - 2 шт.; соєвий соус - 45 мл; коричневий цукор - 25 г; крохмаль - 5 р. Приготування Покладіть червону рибу шкірою вниз і приправте сіллю. У сотейнику з'єднайте всі види цитрусового соку з мармеладом з апельсинів, розтертими в ступі зубками часнику і соєю. Додайте в маринад коричневий цукор після появи бульбашок на поверхні рідини. У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль і влийте його в основу для маринаду. Дочекайтеся його загустіння, охолодити до теплого і змажте рибну м'якоть. Залиште рибу маринуватися 15-20 хвилин, а потім викладайте на гриль.
Рецепт середземноморського маринаду для риби на мангалі
Така заправка згодиться не тільки для маринування риби, але і для підкреслення смаку м'яса і овочів.
Інгредієнти: оливкова олія - 120 мл; діжонська гірчиця - 15 г; сік лимона - 45 мл; часниковий зубок; сушений чебрець, естрагон - по щіпці. Приготування Збийте гірчицю з соком лимона, розтертим в пасту зубком часнику і травами. Не припиняючи працювати віночком, почніть вливати тонкою цівкою оливкова олія, поки маринад не побіліє і не загусне. Далі можете змащувати їм рибу безпосередньо під час обжарювання або за пару-трійку годин до її початку.
Маринад для річкової риби на мангалі
Річкова риба не рідко відразу видає колишнє місце свого проживання через досить різкого запаху твані, річкової води і водоростей. Позбутися від цього аромату можна за допомогою ретельного промивання тушки і її маринування.
Інгредієнти: цедра лимона - 1 ч. ложка; гостра гірчиця - 5 г; сік лимона - 35 мл; сушений часник, зелень петрушки і цибулю - по 3/4 ч. ложки; рослинне масло - 45 мл Приготування Попатравши, ретельно ополоснувши і промокнувши рибу серветками, зріжте з неї зябра. Далі тушку розділіть на філе і покладіть кожне в емальовану або скляну ємність. В окремому посуді збийте сік лимона з цедрою і гірчицею, додати сушений часник, зелень і цибулю, а далі доповніть маринад маслом. Покладіть філе в маринад на період від 2 до 6 годин.