Як приготувати рибу на мангалі?
Поєднуючи приємне з корисним, багато вибираються влітку на природу в ліс або на дачу. Тут і постає зазвичай питання, як приготувати рибу на мангалі , щоб вийшло смачно і просто. Відповідь очевидна: потрібна правильна риба, смачний маринад, трохи вміння і любов до тих, кого ми збираємося частувати смачною їжею.
Розповімо, яку приготувати рибу на мангалі. Любителі риби, зрозуміло, скажуть: будь-яку, головне, щоб її було багато. Однак дрібну кістляву рибку все ж краще відправити в вуха , а вишукані, делікатесні види риб зазвичай солять або маринують. Так що на мангалі краще всього готувати таких річкових мешканців як товстолоб, білий амур, форель. Сом дуже жирний, а ось щука вийде сухою. Морську рибу сміливо беремо будь-яку, охолоджену або морожену, можна купити вже оброблену – філе або стейки.
Маринад для різних видів риби на мангалі буде різним.
Розрахунок на 1 кг риби
Інгредієнти:
біле сухе столове вино – 1 склянка;
лавровий лист – 2 шт.;
коріандр – 1 щіпка;
петрушка – 1 пучок;
запашний перець – 5-6 горошин;
часник (за бажанням) – 2 часточки.
Приготування
Часник пропускаємо через прес, перець і коріандр розтираємо в ступці, лавровий лист дрібно ламаємо. Все змішуємо, натираємо сумішшю рибу, кладемо в ємність, перестилаючи гілочками петрушки, заливаємо вином.
Інгредієнти:
сік лимона – 1/2 склянки;
сік апельсина або граната – 1/3 склянки;
перець білий мелений – 2 щіпки;
орегано – 1 /2 ч. ложки;
гвоздика – 4 суцвіття;
зелень (базилік, кінза, петрушка) – 1 пучок.
Приготування
Гвоздику і перець розтираємо в порошок, змішуємо з орегано і натираємо цією сумішшю рибу. Укладаємо в посуд, пересипаючи подрібненою зеленню, заливаємо соком.
Маринуємо рибу не довше 2 годин, потім готуємо.
Інгредієнти:
риба (наприклад, товстолоб) – 1 кг;
вино біле сухе – 1 склянка;
мелений перець запашний, білий і червоний – по щіпці;
сіль – за смаком;
лимон – 1 шт.;
петрушка – 1 пучок.
Приготування
Тушку товстолоба чистимо від луски, потрошимо, ріжемо на стейки, добре промиваємо, обсушуємо серветкою. Щільно укладаємо стейки в емальований посуд, пересипаючи сіллю і сумішшю перцю, перекладаємо зеленню, заливаємо вином. Через 2 години акуратно виймаємо рибу з маринаду, запаковуємо в 2 шари фольги і укладаємо згортки на решітку мангалу. Через 40 хвилин розгортаємо фольгу, поливаємо рибу соком лимона і насолоджуємося.
Розповімо, яку приготувати рибу на мангалі. Любителі риби, зрозуміло, скажуть: будь-яку, головне, щоб її було багато. Однак дрібну кістляву рибку все ж краще відправити в вуха , а вишукані, делікатесні види риб зазвичай солять або маринують. Так що на мангалі краще всього готувати таких річкових мешканців як товстолоб, білий амур, форель. Сом дуже жирний, а ось щука вийде сухою. Морську рибу сміливо беремо будь-яку, охолоджену або морожену, можна купити вже оброблену – філе або стейки.
Маринад для різних видів риби на мангалі буде різним.
Маринад для річкової риби
Розрахунок на 1 кг риби
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропускаємо через прес, перець і коріандр розтираємо в ступці, лавровий лист дрібно ламаємо. Все змішуємо, натираємо сумішшю рибу, кладемо в ємність, перестилаючи гілочками петрушки, заливаємо вином.
Маринад для морської риби
Інгредієнти:
Приготування
Гвоздику і перець розтираємо в порошок, змішуємо з орегано і натираємо цією сумішшю рибу. Укладаємо в посуд, пересипаючи подрібненою зеленню, заливаємо соком.
Маринуємо рибу не довше 2 годин, потім готуємо.
Риба у фользі на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Тушку товстолоба чистимо від луски, потрошимо, ріжемо на стейки, добре промиваємо, обсушуємо серветкою. Щільно укладаємо стейки в емальований посуд, пересипаючи сіллю і сумішшю перцю, перекладаємо зеленню, заливаємо вином. Через 2 години акуратно виймаємо рибу з маринаду, запаковуємо в 2 шари фольги і укладаємо згортки на решітку мангалу. Через 40 хвилин розгортаємо фольгу, поливаємо рибу соком лимона і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Короп на мангалі
Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
Форель на мангалі
Рецептів приготування форелі величезна кількість. Пропонуємо вам приготувати рибу на мангалі, так як вона просочується димком і виходить дуже
Скумбрія на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої з димком у вихідний день! Та ще й своїми руками. Скумбрія для цих цілей підходить як не можна краще: ціна
Маринад для риби на мангалі
Рибка, яка ідеально просякнута маринадом, за смаком виходить дуже соковитою, а м'якоть набуває дивну ніжність. Пропонуємо вам кілька варіантів
Риба на мангалі
Запікання на багатті є одним з кращих способів для приготування риби, особливо для сортів з густим і жирним м'ясом. До того ж риба на мангалі може
Сьомга на мангалі - рецепти
Виїзди на природу або на дачу часто супроводжуються приготуванням традиційних шашликів з м'яса, але сьомга на мангалі виходить не менш смачною. Адже