Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба на мангалі

Риба на мангалі

28-07-2015, 20:06
1 579
Риба на мангалі
Ну яке літо без пікніків і шашлику . Найчастіше його готують з м'яса або курки. Але і з риби виходить просто чудове блюдо. Далі ми розповімо, як приготувати рибу на мангалі.

Риба на мангалі – рецепт


Інгредієнти:

  • осетрина (філе) – 15 кг;

  • сухе біле вино – 150 мл;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • лимон – половинка;

  • рослинне масло – 50 г;

  • солодкий перець – 300 г;

  • помідори – 05 кг;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо маринад для риби на мангалі. Для цього змішуємо олію, вино і лимонний сік. Додаємо цибулю, нарізану півкільцями, сіль і чорний мелений перець. Заливаємо шматки філе маринадом і залишаємо на 2 години. А потім нарізаємо рибу порційними шматочками. Перець і помідори ріжемо великими кубиками. Нанизуємо На шампури по черзі рибу, перець і помідор. Смажимо рибу на мангалі над розжареним вугіллям до рум'яності.

    Як приготувати рибу на решітці на мангалі?


    Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 5 шт.;

  • майонез – 250 г;

  • лимони – 3 шт.;

  • сіль;

  • спеції для риби .


  • Приготування
    Тушки скумбрії чистимо, виймаємо нутрощі, добре промиваємо і відрізаємо голови. Потім обсушуємо рибки паперовими рушниками. Тепер гарненько натираємо їх сіллю з зовнішньої і внутрішньої сторони, також перчимо, притрушиваем спеціями і обмазуємо майонезом. Ставимо рибу в холодильник мінімум на годину, а якщо час дозволяє, можна залишити її там і довше – так, скумбрія буде тільки ніжніше. Отже, коли риба добре промаринувалася, робимо надрізи на шкірці і вставляємо в них гуртки лимона. Тепер вже тушки можна сміливо відправляти на мангал. Тут можливі 2 варіанти: у першому випадку цілі рибки викладаємо на решітку і потім по мірі приготування акуратно перевертаємо її за допомогою щипців. При такому приготуванні рибка буде як пропарена зсередини, смак у неї вийде ну дуже ніжний. А при другому варіанті тушки розгортаємо і «розплющуємо» на решітці. Спочатку смажимо з одного боку до рум'яності, а потім і з іншого. У цьому випадку рибка вийде більш сухий, але при цьому не менш смачною.

    Риба у фользі на мангалі


    Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 05 кг;

  • рослинна олія – 5 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль;

  • чорний перець мелений;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування
    Філе червоної риби миємо, обсушуємо, а потім солимо і перчимо. Часник і кріп дрібненько рубаємо і змішуємо. Лист фольги злегка змащуємо рослинним маслом, кладемо на неї рибку шкіркою вниз, а зверху поміщаємо кріп з часником. Зверху накриваємо другою половинкою філе. Щільно загортаємо рибу у фольгу і викладаємо на решітку. З кожної зі сторін запікаємо хвилин за 10. Після цього фольгу відразу не розгортаємо, а даємо рибці відпочити в ній ще хвилин 10. А потім вже дістаємо філе, збризкуємо його соком лимона і подаємо до столу.

    Червона риба на мангалі – рецепт


    Інгредієнти:

  • стеки сьомги – 4 шт.;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • апельсиновий сік – 100 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;
  • Риба на мангалі

  • тертий імбир – 1 ч. ложка;

  • цукор коричневий – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Стейки сьомги добре миємо й обсушуємо. У мисці змішуємо соєвий соус і оливкове масло. В отриманий маринад додаємо трохи цукру. Якщо немає коричневого цукру, то цілком підійде і звичайний. Додаємо тертий на маленькій терочке імбир, добре перемішуємо і отриманою сумішшю натираємо стейки. Зверху поливаємо їх апельсиновим соком. Накриваємо миску плівкою і ставимо стейки в холодильник хвилин на 40 просочуватися. Поле цього викладаємо їх на решітку і смажимо на мангалі хвилин по 5 з кожного боку. Довше не потрібно, так як можна пересушити рибку. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Як приготувати скумбрію на мангалі?
    Як приготувати скумбрію на мангалі?
    Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
    Форель на мангалі
    Форель на мангалі
    Рецептів приготування форелі величезна кількість. Пропонуємо вам приготувати рибу на мангалі, так як вона просочується димком і виходить дуже
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
    Сьомга на мангалі - рецепти
    Сьомга на мангалі - рецепти
    Виїзди на природу або на дачу часто супроводжуються приготуванням традиційних шашликів з м'яса, але сьомга на мангалі виходить не менш смачною. Адже
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,