Вернуться назад Распечатать

Риба на мангалі

Риба на мангалі
Ну яке літо без пікніків і шашлику . Найчастіше його готують з м'яса або курки. Але і з риби виходить просто чудове блюдо. Далі ми розповімо, як приготувати рибу на мангалі.

Риба на мангалі – рецепт


Інгредієнти:

  • осетрина (філе) – 15 кг;

  • сухе біле вино – 150 мл;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • лимон – половинка;

  • рослинне масло – 50 г;

  • солодкий перець – 300 г;

  • помідори – 05 кг;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо маринад для риби на мангалі. Для цього змішуємо олію, вино і лимонний сік. Додаємо цибулю, нарізану півкільцями, сіль і чорний мелений перець. Заливаємо шматки філе маринадом і залишаємо на 2 години. А потім нарізаємо рибу порційними шматочками. Перець і помідори ріжемо великими кубиками. Нанизуємо На шампури по черзі рибу, перець і помідор. Смажимо рибу на мангалі над розжареним вугіллям до рум'яності.

    Як приготувати рибу на решітці на мангалі?


    Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 5 шт.;

  • майонез – 250 г;

  • лимони – 3 шт.;

  • сіль;

  • спеції для риби .


  • Приготування
    Тушки скумбрії чистимо, виймаємо нутрощі, добре промиваємо і відрізаємо голови. Потім обсушуємо рибки паперовими рушниками. Тепер гарненько натираємо їх сіллю з зовнішньої і внутрішньої сторони, також перчимо, притрушиваем спеціями і обмазуємо майонезом. Ставимо рибу в холодильник мінімум на годину, а якщо час дозволяє, можна залишити її там і довше – так, скумбрія буде тільки ніжніше. Отже, коли риба добре промаринувалася, робимо надрізи на шкірці і вставляємо в них гуртки лимона. Тепер вже тушки можна сміливо відправляти на мангал. Тут можливі 2 варіанти: у першому випадку цілі рибки викладаємо на решітку і потім по мірі приготування акуратно перевертаємо її за допомогою щипців. При такому приготуванні рибка буде як пропарена зсередини, смак у неї вийде ну дуже ніжний. А при другому варіанті тушки розгортаємо і «розплющуємо» на решітці. Спочатку смажимо з одного боку до рум'яності, а потім і з іншого. У цьому випадку рибка вийде більш сухий, але при цьому не менш смачною.

    Риба у фользі на мангалі


    Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 05 кг;

  • рослинна олія – 5 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль;

  • чорний перець мелений;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування
    Філе червоної риби миємо, обсушуємо, а потім солимо і перчимо. Часник і кріп дрібненько рубаємо і змішуємо. Лист фольги злегка змащуємо рослинним маслом, кладемо на неї рибку шкіркою вниз, а зверху поміщаємо кріп з часником. Зверху накриваємо другою половинкою філе. Щільно загортаємо рибу у фольгу і викладаємо на решітку. З кожної зі сторін запікаємо хвилин за 10. Після цього фольгу відразу не розгортаємо, а даємо рибці відпочити в ній ще хвилин 10. А потім вже дістаємо філе, збризкуємо його соком лимона і подаємо до столу.

    Червона риба на мангалі – рецепт


    Інгредієнти:

  • стеки сьомги – 4 шт.;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • апельсиновий сік – 100 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;
  • Риба на мангалі

  • тертий імбир – 1 ч. ложка;

  • цукор коричневий – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Стейки сьомги добре миємо й обсушуємо. У мисці змішуємо соєвий соус і оливкове масло. В отриманий маринад додаємо трохи цукру. Якщо немає коричневого цукру, то цілком підійде і звичайний. Додаємо тертий на маленькій терочке імбир, добре перемішуємо і отриманою сумішшю натираємо стейки. Зверху поливаємо їх апельсиновим соком. Накриваємо миску плівкою і ставимо стейки в холодильник хвилин на 40 просочуватися. Поле цього викладаємо їх на решітку і смажимо на мангалі хвилин по 5 з кожного боку. Довше не потрібно, так як можна пересушити рибку. Приємного апетиту!