Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сьомга на мангалі - рецепти

Сьомга на мангалі - рецепти

28-07-2015, 20:05
1 282
Сьомга на мангалі - рецепти
Що може бути смачніше соковитою запеченої риби з ароматом димку? Блюдо виходить неймовірно апетитною, смачним і прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сьомгу на мангалі.

Рецепт шашлику з сьомги на мангалі


Інгредієнти:

  • стейки сьомги – 4 шт.;

  • апельсиновий сік – 100 мл;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • імбир – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, першим ділом рибні шматочки ретельно промиваємо і викладаємо на рушник обсихати. Цим часом готуємо маринад для сьомги на мангалі: у глибокій мисочці з'єднуємо оливкове масло і натуральний соєвий соус. Потім додаємо трохи цукрового піску. Якщо у вас є коричневий цукор, то він краще всього підійде для цієї страви. Далі беремо невеликий шматочок свіжого імбиру, очищаємо, натираємо на маленькій тертці і додаємо в маринад. Ретельно перемішуємо отриману суміш, підсолюємо за смаком і викладаємо в неї наші стейки. Гарненько занурюємо їх так, щоб маринад повністю покрив кожен рибний шматочок. З свіжого апельсина вичавлюємо сік і виливаємо його зверху. Тепер накриваємо ємність харчової плівкою і відправляємо хвилин на 45 у холодильник, щоб сьомга добре просочилася ароматною сумішшю. Після цього викладаємо стейки з сьомги на решітку і обсмажуємо на мангалі до апетитної скоринки. Тут важливо розуміти, як зробити блюдо соковитим і не пересушити рибу. Для цього уважно стежимо за вогнем і смажимо рибку з кожної сторони, не більше 5 хвилин. Подаємо готову сьомгу з овочами і зеленню, окропивши за бажанням соком лимона і доповнивши дрібкою меленого чорного перчика для пікантності смаку.

    Рецепт сьомги на мангалі


    Інгредієнти:

  • сьомга – 3 кг;

  • спеції ;

  • масло рослинне – 5 мл;

  • лимон – 05 шт.;

  • помідор – 5 шт;

  • листя салату – 300 р.
  • Сьомга на мангалі - рецепти


    Приготування
    Сьомгу обробляємо, промиваємо та нарізаємо на однакові невеликі шматочки довжиною 3 см. Потім рибу підсолюємо, перчимо з обох сторін і залишаємо на деякий час просочуватися. Після цього викладаємо шматочки на решітку, промазану маслом, збризкуємо соком свіжого лимоном і обсмажуємо, періодично перевертаючи решітку. Жар повинен бути зовсім невеликою, щоб сьомга вийшла соковитою і не пересушилась. Далі акуратно знімаємо його з вогню, даємо їй трохи відпочити і прикрашаємо кожну порцію зеленню і скибочкою помідора.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
    Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
    Шашлик з сьомги виходить дуже смачним. Блюдо, приготоване на мангалі, порівняно з шашликом з м'яса є досить легким. Але щоб його приготувати,
    Риба на мангалі
    Риба на мангалі
    Запікання на багатті є одним з кращих способів для приготування риби, особливо для сортів з густим і жирним м'ясом. До того ж риба на мангалі може
    Сьомга в мультиварці
    Сьомга в мультиварці
    Сьомга – це прекрасна риба, яка може прикрасити звичайну вечерю або навіть святковий стіл. Приготуйте стейки в мультиварці і ви отримаєте дуже ніжне,
    Шашлик з сьомги
    Шашлик з сьомги
    Шашлик з сьомги – прекрасна альтернатива сьомзі в закусках, де ми зазвичай звикли бачити. До того ж, промаринованная і обсмажена на багатті риба,
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї