Сьомга на мангалі - рецепти
Що може бути смачніше соковитою запеченої риби з ароматом димку? Блюдо виходить неймовірно апетитною, смачним і прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сьомгу на мангалі.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 4 шт.;
апельсиновий сік – 100 мл;
соус соєвий – 1 ст. ложка;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
цукор – 1 ч. ложка;
імбир – 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, першим ділом рибні шматочки ретельно промиваємо і викладаємо на рушник обсихати. Цим часом готуємо маринад для сьомги на мангалі: у глибокій мисочці з'єднуємо оливкове масло і натуральний соєвий соус. Потім додаємо трохи цукрового піску. Якщо у вас є коричневий цукор, то він краще всього підійде для цієї страви. Далі беремо невеликий шматочок свіжого імбиру, очищаємо, натираємо на маленькій тертці і додаємо в маринад. Ретельно перемішуємо отриману суміш, підсолюємо за смаком і викладаємо в неї наші стейки. Гарненько занурюємо їх так, щоб маринад повністю покрив кожен рибний шматочок. З свіжого апельсина вичавлюємо сік і виливаємо його зверху. Тепер накриваємо ємність харчової плівкою і відправляємо хвилин на 45 у холодильник, щоб сьомга добре просочилася ароматною сумішшю. Після цього викладаємо стейки з сьомги на решітку і обсмажуємо на мангалі до апетитної скоринки. Тут важливо розуміти, як зробити блюдо соковитим і не пересушити рибу. Для цього уважно стежимо за вогнем і смажимо рибку з кожної сторони, не більше 5 хвилин. Подаємо готову сьомгу з овочами і зеленню, окропивши за бажанням соком лимона і доповнивши дрібкою меленого чорного перчика для пікантності смаку.
Інгредієнти:
сьомга – 3 кг;
спеції ;
масло рослинне – 5 мл;
лимон – 05 шт.;
помідор – 5 шт;
листя салату – 300 р.
Приготування
Сьомгу обробляємо, промиваємо та нарізаємо на однакові невеликі шматочки довжиною 3 см. Потім рибу підсолюємо, перчимо з обох сторін і залишаємо на деякий час просочуватися. Після цього викладаємо шматочки на решітку, промазану маслом, збризкуємо соком свіжого лимоном і обсмажуємо, періодично перевертаючи решітку. Жар повинен бути зовсім невеликою, щоб сьомга вийшла соковитою і не пересушилась. Далі акуратно знімаємо його з вогню, даємо їй трохи відпочити і прикрашаємо кожну порцію зеленню і скибочкою помідора.
Рецепт шашлику з сьомги на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, першим ділом рибні шматочки ретельно промиваємо і викладаємо на рушник обсихати. Цим часом готуємо маринад для сьомги на мангалі: у глибокій мисочці з'єднуємо оливкове масло і натуральний соєвий соус. Потім додаємо трохи цукрового піску. Якщо у вас є коричневий цукор, то він краще всього підійде для цієї страви. Далі беремо невеликий шматочок свіжого імбиру, очищаємо, натираємо на маленькій тертці і додаємо в маринад. Ретельно перемішуємо отриману суміш, підсолюємо за смаком і викладаємо в неї наші стейки. Гарненько занурюємо їх так, щоб маринад повністю покрив кожен рибний шматочок. З свіжого апельсина вичавлюємо сік і виливаємо його зверху. Тепер накриваємо ємність харчової плівкою і відправляємо хвилин на 45 у холодильник, щоб сьомга добре просочилася ароматною сумішшю. Після цього викладаємо стейки з сьомги на решітку і обсмажуємо на мангалі до апетитної скоринки. Тут важливо розуміти, як зробити блюдо соковитим і не пересушити рибу. Для цього уважно стежимо за вогнем і смажимо рибку з кожної сторони, не більше 5 хвилин. Подаємо готову сьомгу з овочами і зеленню, окропивши за бажанням соком лимона і доповнивши дрібкою меленого чорного перчика для пікантності смаку.
Рецепт сьомги на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Сьомгу обробляємо, промиваємо та нарізаємо на однакові невеликі шматочки довжиною 3 см. Потім рибу підсолюємо, перчимо з обох сторін і залишаємо на деякий час просочуватися. Після цього викладаємо шматочки на решітку, промазану маслом, збризкуємо соком свіжого лимоном і обсмажуємо, періодично перевертаючи решітку. Жар повинен бути зовсім невеликою, щоб сьомга вийшла соковитою і не пересушилась. Далі акуратно знімаємо його з вогню, даємо їй трохи відпочити і прикрашаємо кожну порцію зеленню і скибочкою помідора.
Рекомендуємо добрі рецепти
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
Шашлик з сьомги виходить дуже смачним. Блюдо, приготоване на мангалі, порівняно з шашликом з м'яса є досить легким. Але щоб його приготувати,
Риба на мангалі
Запікання на багатті є одним з кращих способів для приготування риби, особливо для сортів з густим і жирним м'ясом. До того ж риба на мангалі може
Сьомга в мультиварці
Сьомга – це прекрасна риба, яка може прикрасити звичайну вечерю або навіть святковий стіл. Приготуйте стейки в мультиварці і ви отримаєте дуже ніжне,
Шашлик з сьомги
Шашлик з сьомги – прекрасна альтернатива сьомзі в закусках, де ми зазвичай звикли бачити. До того ж, промаринованная і обсмажена на багатті риба,
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї