Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт

Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт

28-07-2015, 20:13
768
Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
Сьомга є однією з найсмачніших представників лососевих риб. Завдяки чудовому смаку вона заслужено користується величезною популярністю. Дуже часто сьомгу запікають у вигляді шашлику на мангалі, вибравшись з близькими та друзями на природу. Жар від вогню дозволяє за короткий час отримати блюдо з чудовим смаком, максимально зберегти корисні властивості продукту.
Як приготувати шашлик з сьомги, розповідаємо нижче.
Як і у випадку з шашликом з м'яса , сьомгу бажано перед приготуванням на мангалі замаринувати.

Як замаринувати сьомгу для смачного шашлику?


Маринад для сьомги повинен бути ніжним і одночасно надає рибі пікантність, а інгредієнти і спеції можуть змінюватись за вашим смаковим уподобанням. Найпоширенішими маринадами є суміші олії і лимонного соку, вина або соєвого соусу з додаванням різних спецій для додання нових приголомшливих відтінків смаку.
При маринуванні сьомги потрібно уникати розм'якшуються складових, так як м'ясо цієї рибки і без того досить ніжне і в розм'якшенні не потребує. В іншому випадку приготувати шашлик буде проблематично, і шматочки сьомги просто розваляться. Час маринування не повинно перевищувати тридцяти хвилин.

Шашлик з сьомги з болгарським перцем на решітці


Інгредієнти:

  • філе сьомги – 400 г;

  • болгарський перець – 40 г;

  • соєвий соус – 100 мл;

  • олія кунжутна – 40 мл;

  • імбир мелений – 10 г;

  • цукровий пісок – 12 м;

  • білий мелений перець;

  • лимон;

  • дерев'яні шпажки.


  • Приготування
    Філе сьомги нарізаємо кубиками, розміром приблизно два сантиметри, і заливаємо на двадцять хвилин маринадом, приготованим шляхом змішування соєвого соусу, кунжутного масла, імбиру, білого меленого перцю і цукру. Поки риба маринується, промитий і обсушенный солодкий болгарський перець нарізаємо на скибочки, а також замочуємо
    Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
    шпажки в холодній воді на п'ять хвилин. Так під час приготування на мангалі вони не будуть підгоряти. Після закінчення часу маринування шматочки сьомги нанизуємо на шпажки, чергуючи з шматочками болгарського перцю, і укладаємо майбутні шашлички на решітку. Запікаємо на мангалі до рум'яної скоринки. Готовий шашлик з сьомги подаємо з скибочками лимона і свіжими овочами.
    Також можна за бажанням або при необхідності приготувати шашлик з сьомги на решітці у фользі. Для цього загорніть в неї кожну шпажку з рибкою перед розміщенням на решітку. При такому запіканні страва виходить більш соковитим і дієтичним без рум'яної скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Сьомга на мангалі - рецепти
    Сьомга на мангалі - рецепти
    Виїзди на природу або на дачу часто супроводжуються приготуванням традиційних шашликів з м'яса, але сьомга на мангалі виходить не менш смачною. Адже
    Шашлик в мікрохвильовці
    Шашлик в мікрохвильовці
    Шашлик, приготований на природі, безсумнівно відрізняється від того, який виготовлений в СВЧ. Проте, якщо з якихось обставин вибратися на свіже
    Шашлик з сьомги
    Шашлик з сьомги
    Шашлик з сьомги – прекрасна альтернатива сьомзі в закусках, де ми зазвичай звикли бачити. До того ж, промаринованная і обсмажена на багатті риба,
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї