Реберця на мангалі
Мариновані свинячі, баранячі або яловичі реберця, приготовані на мангалі, ласощі, за своїм смаком нічим не уступає м'ясному шашлику, приготовленому з філейної частини, та до того ж ще й досить бюджетне. Міжреберна м'ясо при правильному його виборі і приготуванні має дуже соковитим і ніжним смаком.
Для барбекю потрібно вибирати реберну частину молодого тварини. Від якості м'яса залежить м'якість і соковитість майбутнього шашлику. А успішно підібраний маринад для реберець на мангалі, а також правильний алгоритм самого їх запікання на вугіллі гарантують чудовий результат і незрівнянний смак готової страви.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати на мангалі смачні реберця.
Інгредієнти:
молоді баранячі реберця – 1 кг;
Для маринаду:
ріпчаста цибуля – 350 г;
свіжа зелень кропу, кінзи і петрушки – 1 пучок;
часник – 2 зубки;
мелена паприка – за смаком;
сушений помідор – за смаком;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Нарізані баранячі ребра шматками по три ребра разом приправляємо сіллю і щедро перцем, сушеними помідорами і паприкою. У посуд поміщаємо упереміш з очищеним і нарубаним кільцями ріпчастою цибулею, подрібненою зеленню, розчавленим часником і залишаємо маринуватися в прохолодному місці на кілька годин.
Промариновані реберця розкладаємо на решітку і смажимо на слабкому спеці приблизно сорок-шістдесят хвилин, періодично перевертаючи решітку. Саме в цьому секрет приготування баранячих ребер. Якщо готувати їх, як звичайний шашлик - швидко і близько до сильно вугіллю, то отримаємо в результаті жорстке м'ясо.
Подаємо готові реберця зі свіжою зеленню і овочами.
Інгредієнти:
молоді свинячі ребра – 2 кг;
Для маринаду:
томатний соус – 6 ст. ложок;
мед рідкий – 3 ст. ложки;
апельсиновий сік – 35 ст. ложки;
соєвий соус – 15 ст. ложки;
вустерський соус – 15 ст. ложки;
винний оцет – 1 ст. ложка;
свіжозмелений чорний перець.
Приготування
Промиті і обсушені свинячі реберця нарізаємо шматками по три-чотири реберця. Приправляємо маринадом, приготованим шляхом змішування всіх інгредієнтів, перемішуємо і залишаємо на кілька годин в прохолодному місці. Укладаємо свинячі реберця на решітку і смажимо на мангалі приблизно двадцять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи.
Подаємо зі свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом для барбекю .
Для барбекю потрібно вибирати реберну частину молодого тварини. Від якості м'яса залежить м'якість і соковитість майбутнього шашлику. А успішно підібраний маринад для реберець на мангалі, а також правильний алгоритм самого їх запікання на вугіллі гарантують чудовий результат і незрівнянний смак готової страви.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати на мангалі смачні реберця.
Баранячі реберця на мангалі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Нарізані баранячі ребра шматками по три ребра разом приправляємо сіллю і щедро перцем, сушеними помідорами і паприкою. У посуд поміщаємо упереміш з очищеним і нарубаним кільцями ріпчастою цибулею, подрібненою зеленню, розчавленим часником і залишаємо маринуватися в прохолодному місці на кілька годин.
Промариновані реберця розкладаємо на решітку і смажимо на слабкому спеці приблизно сорок-шістдесят хвилин, періодично перевертаючи решітку. Саме в цьому секрет приготування баранячих ребер. Якщо готувати їх, як звичайний шашлик - швидко і близько до сильно вугіллю, то отримаємо в результаті жорстке м'ясо.
Подаємо готові реберця зі свіжою зеленню і овочами.
Рецепт свинячих реберець на мангалі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Промиті і обсушені свинячі реберця нарізаємо шматками по три-чотири реберця. Приправляємо маринадом, приготованим шляхом змішування всіх інгредієнтів, перемішуємо і залишаємо на кілька годин в прохолодному місці. Укладаємо свинячі реберця на решітку і смажимо на мангалі приблизно двадцять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи.
Подаємо зі свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом для барбекю .
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для реберець на мангалі
Скільки смаків – стільки може бути маринадів для реберець. Використовуйте відповідні до різних видів м'яса трави і спеції, додавайте різні приправи –
Свинячі реберця на мангалі
У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування шашлику. Вони відрізняються один від одного рецептом маринаду, видом м'яса і способом її
Баранячі реберця на мангалі
Баранячі реберця, особливо смачними виходять, якщо їх обсмажувати не на сковороді, а на відкритому повітрі, на мангалі. Слід також зазначити, що для
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,