» » Реберця на мангалі

Реберця на мангалі

Реберця на мангалі
Мариновані свинячі, баранячі або яловичі реберця, приготовані на мангалі, ласощі, за своїм смаком нічим не уступає м'ясному шашлику, приготовленому з філейної частини, та до того ж ще й досить бюджетне. Міжреберна м'ясо при правильному його виборі і приготуванні має дуже соковитим і ніжним смаком.
Для барбекю потрібно вибирати реберну частину молодого тварини. Від якості м'яса залежить м'якість і соковитість майбутнього шашлику. А успішно підібраний маринад для реберець на мангалі, а також правильний алгоритм самого їх запікання на вугіллі гарантують чудовий результат і незрівнянний смак готової страви.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати на мангалі смачні реберця.

Баранячі реберця на мангалі


Інгредієнти:

  • молоді баранячі реберця – 1 кг;


  • Для маринаду:

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • свіжа зелень кропу, кінзи і петрушки – 1 пучок;

  • часник – 2 зубки;

  • мелена паприка – за смаком;

  • сушений помідор – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Нарізані баранячі ребра шматками по три ребра разом приправляємо сіллю і щедро перцем, сушеними помідорами і паприкою. У посуд поміщаємо упереміш з очищеним і нарубаним кільцями ріпчастою цибулею, подрібненою зеленню, розчавленим часником і залишаємо маринуватися в прохолодному місці на кілька годин.
    Промариновані реберця розкладаємо на решітку і смажимо на слабкому спеці приблизно сорок-шістдесят хвилин, періодично перевертаючи решітку. Саме в цьому секрет приготування баранячих ребер. Якщо готувати їх, як звичайний шашлик - швидко і близько до сильно вугіллю, то отримаємо в результаті жорстке м'ясо.
    Подаємо готові реберця зі свіжою зеленню і овочами.

    Рецепт свинячих реберець на мангалі


    Інгредієнти:

  • молоді свинячі ребра – 2 кг;


  • Для маринаду:

  • томатний соус – 6 ст. ложок;

  • мед рідкий – 3 ст. ложки;

  • апельсиновий сік – 35 ст. ложки;

  • соєвий соус – 15 ст. ложки;

  • вустерський соус – 15 ст. ложки;
  • Реберця на мангалі

  • винний оцет – 1 ст. ложка;

  • свіжозмелений чорний перець.


  • Приготування
    Промиті і обсушені свинячі реберця нарізаємо шматками по три-чотири реберця. Приправляємо маринадом, приготованим шляхом змішування всіх інгредієнтів, перемішуємо і залишаємо на кілька годин в прохолодному місці. Укладаємо свинячі реберця на решітку і смажимо на мангалі приблизно двадцять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи.
    Подаємо зі свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом для барбекю .
    Додав: admin | 28-07-2015, 20:13
    Переглядів: 902