Маринад для реберець на мангалі
Маринад для м'яса являє собою суміш різних інгредієнтів і спецій для додання їй м'якості, соковитості і аромату в готовому блюді. Для кожного виду м'яса використовують, як правило, однакові основи сумішей, додаючи лише частково інгредієнти, що підкреслюють пікантний смак того або іншого продукту. В основному маринад використовується для страв, які готуються на відкритому вогні, щоб зменшити час приготування.
Одним із самих смачних м'ясних продуктів, приготованих на вогнищі, є реберця, у яких соковите і ніжне міжреберна м'ясо в сукупності з правильним маринадом перетворюється в досить бюджетне і приголомшливо смачне ласощі. Готувати цю страву краще на решітці, але при її відсутності можна скористатися і шампурами, нанизавши на них ребра. Можна також викласти шампура на мангал і поверх них розташувати ребра.
Нижче ми розглянемо рецепти маринадів для свинячих і баранячих реберець для приготування їх на мангалі.
Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм реберець:
Класичний маринад:
томатний соус – 3 ст. ложки;
мед рідкий – 15 ст. ложки;
соєвий соус – 2/3 ст. ложки;
вустерський соус – за бажанням;
винний оцет – за бажанням;
сіль.
Соєво-медовий маринад:
соєвий соус – 4 ст. ложок;
томатний соус – 25 ст. ложки;
мед – 2 ст. ложки;
червоний перець – 2/3 ч. ложки;
сіль.
Винний маринад з часником :
сухе біле вино – 100 мл;
часник – 15-2 зубчики;
соєвий соус – 25 ст. ложки;
кориця – 1/2 ч. ложки;
мед – 1 ст. ложка;
чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;
сіль.
Приготування
Маринад готують шляхом змішування всіх компонентів. Далі отриманою сумішшю натирають реберця і залишають на кілька годин або в ідеалі на всю ніч.
Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм баранячих реберець:
вино напівсухе, червоне – 3/4 склянки
цибуля ріпчаста – 250 г;
часник – 5 зубчиків;
листя базиліка – 7-9 шт.;
листя м'яти – 7-9 шт.;
листя шавлії – 5 шт.;
червоний і чорний мелений перець;
сіль.
Приготування
Розтираємо часник з сіллю, додаємо червоний і чорний перець, сіль, вимиті, висушені і розім'яті злегка листя базиліка, м'яти і шавлії, очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, заливаємо червоним напівсухим вином і перемішуємо. Заливаємо маринадом приготовані реберця, злегка втираємо його в м'ясо і залишаємо на кілька годин.
Одним із самих смачних м'ясних продуктів, приготованих на вогнищі, є реберця, у яких соковите і ніжне міжреберна м'ясо в сукупності з правильним маринадом перетворюється в досить бюджетне і приголомшливо смачне ласощі. Готувати цю страву краще на решітці, але при її відсутності можна скористатися і шампурами, нанизавши на них ребра. Можна також викласти шампура на мангал і поверх них розташувати ребра.
Нижче ми розглянемо рецепти маринадів для свинячих і баранячих реберець для приготування їх на мангалі.
Рецепти маринадів для свинячих реберець на мангалі
Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм реберець:
Класичний маринад:
Соєво-медовий маринад:
Винний маринад з часником :
Приготування
Маринад готують шляхом змішування всіх компонентів. Далі отриманою сумішшю натирають реберця і залишають на кілька годин або в ідеалі на всю ніч.
Смачний маринад для баранячих реберець на мангалі
Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм баранячих реберець:
Приготування
Розтираємо часник з сіллю, додаємо червоний і чорний перець, сіль, вимиті, висушені і розім'яті злегка листя базиліка, м'яти і шавлії, очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, заливаємо червоним напівсухим вином і перемішуємо. Заливаємо маринадом приготовані реберця, злегка втираємо його в м'ясо і залишаємо на кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Свинячі реберця на мангалі
У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування шашлику. Вони відрізняються один від одного рецептом маринаду, видом м'яса і способом її
Баранячі реберця на мангалі
Баранячі реберця, особливо смачними виходять, якщо їх обсмажувати не на сковороді, а на відкритому повітрі, на мангалі. Слід також зазначити, що для
Маринад для овочів на мангалі
Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і
Реберця з картоплею
Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
Яловичі реберця в мультиварці
Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,