Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для реберець на мангалі

Маринад для реберець на мангалі

28-07-2015, 20:16
902
Маринад для реберець на мангалі
Маринад для м'яса являє собою суміш різних інгредієнтів і спецій для додання їй м'якості, соковитості і аромату в готовому блюді. Для кожного виду м'яса використовують, як правило, однакові основи сумішей, додаючи лише частково інгредієнти, що підкреслюють пікантний смак того або іншого продукту. В основному маринад використовується для страв, які готуються на відкритому вогні, щоб зменшити час приготування.
Одним із самих смачних м'ясних продуктів, приготованих на вогнищі, є реберця, у яких соковите і ніжне міжреберна м'ясо в сукупності з правильним маринадом перетворюється в досить бюджетне і приголомшливо смачне ласощі. Готувати цю страву краще на решітці, але при її відсутності можна скористатися і шампурами, нанизавши на них ребра. Можна також викласти шампура на мангал і поверх них розташувати ребра.
Нижче ми розглянемо рецепти маринадів для свинячих і баранячих реберець для приготування їх на мангалі.

Рецепти маринадів для свинячих реберець на мангалі


Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм реберець:
Класичний маринад:

  • томатний соус – 3 ст. ложки;

  • мед рідкий – 15 ст. ложки;

  • соєвий соус – 2/3 ст. ложки;

  • вустерський соус – за бажанням;

  • винний оцет – за бажанням;

  • сіль.


  • Соєво-медовий маринад:

  • соєвий соус – 4 ст. ложок;

  • томатний соус – 25 ст. ложки;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • червоний перець – 2/3 ч. ложки;

  • сіль.


  • Винний маринад з часником :

  • сухе біле вино – 100 мл;

  • часник – 15-2 зубчики;

  • соєвий соус – 25 ст. ложки;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Маринад готують шляхом змішування всіх компонентів. Далі отриманою сумішшю натирають реберця і залишають на кілька годин або в ідеалі на всю ніч.

    Смачний маринад для баранячих реберець на мангалі


    Інгредієнти:
    Розрахунок на один кілограм баранячих реберець:

  • вино напівсухе, червоне – 3/4 склянки

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • листя базиліка – 7-9 шт.;
  • Маринад для реберець на мангалі

  • листя м'яти – 7-9 шт.;

  • листя шавлії – 5 шт.;

  • червоний і чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Розтираємо часник з сіллю, додаємо червоний і чорний перець, сіль, вимиті, висушені і розім'яті злегка листя базиліка, м'яти і шавлії, очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, заливаємо червоним напівсухим вином і перемішуємо. Заливаємо маринадом приготовані реберця, злегка втираємо його в м'ясо і залишаємо на кілька годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Свинячі реберця на мангалі
    Свинячі реберця на мангалі
    У кулінарії існує величезна кількість рецептів приготування шашлику. Вони відрізняються один від одного рецептом маринаду, видом м'яса і способом її
    Баранячі реберця на мангалі
    Баранячі реберця на мангалі
    Баранячі реберця, особливо смачними виходять, якщо їх обсмажувати не на сковороді, а на відкритому повітрі, на мангалі. Слід також зазначити, що для
    Маринад для овочів на мангалі
    Маринад для овочів на мангалі
    Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і
    Реберця з картоплею
    Реберця з картоплею
    Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
    Яловичі реберця в мультиварці
    Яловичі реберця в мультиварці
    Любите смачні реберця? Значить дана стаття про приготуванні яловичих реберець в мультиварці вам згодиться і дуже сподобається. Рецепти прості,