Вернуться назад Распечатать

Маринад для реберець на мангалі

Маринад для реберець на мангалі
Маринад для м'яса являє собою суміш різних інгредієнтів і спецій для додання їй м'якості, соковитості і аромату в готовому блюді. Для кожного виду м'яса використовують, як правило, однакові основи сумішей, додаючи лише частково інгредієнти, що підкреслюють пікантний смак того або іншого продукту. В основному маринад використовується для страв, які готуються на відкритому вогні, щоб зменшити час приготування.
Одним із самих смачних м'ясних продуктів, приготованих на вогнищі, є реберця, у яких соковите і ніжне міжреберна м'ясо в сукупності з правильним маринадом перетворюється в досить бюджетне і приголомшливо смачне ласощі. Готувати цю страву краще на решітці, але при її відсутності можна скористатися і шампурами, нанизавши на них ребра. Можна також викласти шампура на мангал і поверх них розташувати ребра.
Нижче ми розглянемо рецепти маринадів для свинячих і баранячих реберець для приготування їх на мангалі.

Рецепти маринадів для свинячих реберець на мангалі


Інгредієнти:
Розрахунок на один кілограм реберець:
Класичний маринад:

  • томатний соус – 3 ст. ложки;

  • мед рідкий – 15 ст. ложки;

  • соєвий соус – 2/3 ст. ложки;

  • вустерський соус – за бажанням;

  • винний оцет – за бажанням;

  • сіль.


  • Соєво-медовий маринад:

  • соєвий соус – 4 ст. ложок;

  • томатний соус – 25 ст. ложки;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • червоний перець – 2/3 ч. ложки;

  • сіль.


  • Винний маринад з часником :

  • сухе біле вино – 100 мл;

  • часник – 15-2 зубчики;

  • соєвий соус – 25 ст. ложки;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Маринад готують шляхом змішування всіх компонентів. Далі отриманою сумішшю натирають реберця і залишають на кілька годин або в ідеалі на всю ніч.

    Смачний маринад для баранячих реберець на мангалі


    Інгредієнти:
    Розрахунок на один кілограм баранячих реберець:

  • вино напівсухе, червоне – 3/4 склянки

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • часник – 5 зубчиків;

  • листя базиліка – 7-9 шт.;
  • Маринад для реберець на мангалі

  • листя м'яти – 7-9 шт.;

  • листя шавлії – 5 шт.;

  • червоний і чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Розтираємо часник з сіллю, додаємо червоний і чорний перець, сіль, вимиті, висушені і розім'яті злегка листя базиліка, м'яти і шавлії, очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, заливаємо червоним напівсухим вином і перемішуємо. Заливаємо маринадом приготовані реберця, злегка втираємо його в м'ясо і залишаємо на кілька годин.