Мариновані свинячі, баранячі або яловичі реберця, приготовані на мангалі, ласощі, за своїм смаком нічим не уступає м'ясному шашлику, приготовленому з філейної частини, та до того ж ще й досить бюджетне. Міжреберна м'ясо при правильному його виборі і приготуванні має дуже соковитим і ніжним смаком.
Для барбекю потрібно вибирати реберну частину молодого тварини. Від якості м'яса залежить м'якість і соковитість майбутнього шашлику. А успішно підібраний маринад для реберець на мангалі, а також правильний алгоритм самого їх запікання на вугіллі гарантують чудовий результат і незрівнянний смак готової страви.
Нижче ми розповімо, як правильно приготувати на мангалі смачні реберця.
Баранячі реберця на мангалі
Інгредієнти: молоді баранячі реберця – 1 кг; Для маринаду:
ріпчаста цибуля – 350 г; свіжа зелень кропу, кінзи і петрушки – 1 пучок; часник – 2 зубки; мелена паприка – за смаком; сушений помідор – за смаком; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Нарізані баранячі ребра шматками по три ребра разом приправляємо сіллю і щедро перцем, сушеними помідорами і паприкою. У посуд поміщаємо упереміш з очищеним і нарубаним кільцями ріпчастою цибулею, подрібненою зеленню, розчавленим часником і залишаємо маринуватися в прохолодному місці на кілька годин.
Промариновані реберця розкладаємо на решітку і смажимо на слабкому спеці приблизно сорок-шістдесят хвилин, періодично перевертаючи решітку. Саме в цьому секрет приготування баранячих ребер. Якщо готувати їх, як звичайний шашлик - швидко і близько до сильно вугіллю, то отримаємо в результаті жорстке м'ясо.
Подаємо готові реберця зі свіжою зеленню і овочами.
Рецепт свинячих реберець на мангалі
Інгредієнти: молоді свинячі ребра – 2 кг; Для маринаду:
томатний соус – 6 ст. ложок; мед рідкий – 3 ст. ложки; апельсиновий сік – 35 ст. ложки; соєвий соус – 15 ст. ложки; вустерський соус – 15 ст. ложки; винний оцет – 1 ст. ложка; свіжозмелений чорний перець. Приготування Промиті і обсушені свинячі реберця нарізаємо шматками по три-чотири реберця. Приправляємо маринадом, приготованим шляхом змішування всіх інгредієнтів, перемішуємо і залишаємо на кілька годин в прохолодному місці. Укладаємо свинячі реберця на решітку і смажимо на мангалі приблизно двадцять-тридцять хвилин, періодично перевертаючи.
Подаємо зі свіжими овочами, зеленню і улюбленим соусом для барбекю .