Короп на мангалі
Приготування коропа, запеченого на мангалі, дозволить не тільки звести нанівець специфічний запах, але і отримати шалено смачне і апетитне блюдо, яке зберегло в собі всі корисні речовини і вітаміни. Для додання смаку, замаринувати рибу бажано з використанням різних пікантних спецій , а смажити найзручніше на решітці, хоча стейки і шматки філе можна готувати на шампурах, в результаті чого отримаємо чудовий шашлик з коропа на мангалі.
Короп, запечений у фользі на мангалі, буде особливо хороший, звичайно ж, при правильному використанні компонентів при маринуванні і приготуванні.
Який маринад використовувати для коропа і як правильно замаринувати і приготувати його на мангалі ми розповімо нижче.
Інгредієнти:
тушка карпа – 15-2 кг;
ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.;
лимон великий – 1 шт.;
яблуко – 1 шт.;
сіль – за смаком;
коріандр мелений – за смаком;
рослинна олія – 15 мл
Приготування
Тушку карпа очистити від луски, позбавляємося від нутрощів і добре промиваємо. Під кутом до хребта робимо спинні надрізи на відстані приблизно півтора сантиметра. Потім натираємо рибку всередині і зовні сіллю і меленим коріандром. У розріз черевної закладаємо очищений і нарізаний кільцями цибулю і яблуко пластинами, а в спинні надрізи вставляємо часточки лимона. Залишаємо карпа промаринуватися на сорок хвилин.
Тепер складаємо зубочисткою черевце, промазуємо тушку рослинним маслом, викладаємо на решітку і смажимо на мангалі на вугіллі приблизно двадцять хвилин, періодично перевертаючи решітку.
Інгредієнти:
тушка дзеркального коропа – 15-2 кг;
томатний сік – 1 л;
ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
розмарин – за смаком;
пряні трави – за смаком;
запашний і чорний мелений перець – за смаком;
кріп – 1 великий пучок;
оливки – 5-7 шт.;
сіль – за смаком.
Приготування
На очищеної від луски і нутрощів і добре вимитої тушці карпа робимо досить глибокі надрізи перпендикулярно хребту і поміщаємо в підходящу ємність. Заливаємо маринадом, приготованим з томатного соку, нарізаного кільцями цибулі, розмарину, пряних трав, запашного і чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішуємо і залишаємо на один, а краще два години.
Промаринованную рибку викладаємо на лист фольги, спинні розрізи вставляємо часточки лимона і помідор, черевце вкладаємо дві-три часточки лимона і трохи кропу. Прикрашаємо зверху оливками, з боків кладемо гілочки кропу і полукружки помідор. Запечатуємо фольгу і запікаємо на решітці на мангалі приблизно тридцять п'ять-сорок хвилин.
Короп, запечений у фользі на мангалі, буде особливо хороший, звичайно ж, при правильному використанні компонентів при маринуванні і приготуванні.
Який маринад використовувати для коропа і як правильно замаринувати і приготувати його на мангалі ми розповімо нижче.
Як приготувати коропа, запеченого на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Тушку карпа очистити від луски, позбавляємося від нутрощів і добре промиваємо. Під кутом до хребта робимо спинні надрізи на відстані приблизно півтора сантиметра. Потім натираємо рибку всередині і зовні сіллю і меленим коріандром. У розріз черевної закладаємо очищений і нарізаний кільцями цибулю і яблуко пластинами, а в спинні надрізи вставляємо часточки лимона. Залишаємо карпа промаринуватися на сорок хвилин.
Тепер складаємо зубочисткою черевце, промазуємо тушку рослинним маслом, викладаємо на решітку і смажимо на мангалі на вугіллі приблизно двадцять хвилин, періодично перевертаючи решітку.
Короп у фользі на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
На очищеної від луски і нутрощів і добре вимитої тушці карпа робимо досить глибокі надрізи перпендикулярно хребту і поміщаємо в підходящу ємність. Заливаємо маринадом, приготованим з томатного соку, нарізаного кільцями цибулі, розмарину, пряних трав, запашного і чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішуємо і залишаємо на один, а краще два години.
Промаринованную рибку викладаємо на лист фольги, спинні розрізи вставляємо часточки лимона і помідор, черевце вкладаємо дві-три часточки лимона і трохи кропу. Прикрашаємо зверху оливками, з боків кладемо гілочки кропу і полукружки помідор. Запечатуємо фольгу і запікаємо на решітці на мангалі приблизно тридцять п'ять-сорок хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Форель на мангалі
Рецептів приготування форелі величезна кількість. Пропонуємо вам приготувати рибу на мангалі, так як вона просочується димком і виходить дуже
Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря