Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель на мангалі

Форель на мангалі

28-07-2015, 20:13
1 719
Форель на мангалі
Традиційно готують на мангалі м'ясо різних сортів і рідше овочі. Але приготування риби з допомогою цього пристрою, особливо такий як форель, дозволить рибним гурманам випробувати неймовірні смакові відчуття. Форель на мангалі, при збереженні численних корисних речовин, виходить особливо ніжною, смачною і ароматною.
Форель можна запікати на мангалі шматками або цілком, просто розмістивши на решітці або приготувавши у фользі.
Як і у випадку з м'ясом, рибку бажано замаринувати. Для форель на мангалі, як правило, використовують маринад з мінімальною кількістю інгредієнтів, які потрібні лише для правильного підкреслення смаку самої риби та, що дозволяють створити чудовий кулінарний шедевр.
Як правильно замаринувати і приготувати форель, запікаючи її на мангалі, ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як приготувати форель на решітці на мангалі цілком?


Інгредієнти:

  • форель середнього розміру – 2 шт.;

  • лимон великий – 1 шт.;

  • гранатовий сік – 50 мл;

  • свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок;

  • перець, мелений чорний чи білий – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • оливкова олія – 40 р.


  • Приготування
    Рибу чистимо, потрошимо і гарненько промиваємо. Потім приправляємо соком половинки лимона, натираємо сіллю і перцем і даємо промаринуватися протягом приблизно тридцяти хвилин.
    Після закінчення часу закладаємо у черевце кожної рибки по два гуртка лимона і половині пучка петрушки, обмазуємо оливковою олією і збризкуємо гранатовим соком, викладаємо на решітку і смажимо на мангалі на березових вугіллі з помірним жаром до готовності. Час запікання залежить від розміру рибки, в середньому достатньо двадцяти хвилин.
    Подаємо форель, приготовану на мангалі, з шматочками лимона, свіжими або печеними овочами і зеленню.
    Якщо ви не можете собі дозволити за станом здоров'я чи з якихось інших причин їсти страви, приготовані на багатті з димком і засмаженою скоринкою, ми пропонуємо вам рецепт приготування форелі на мангалі у фользі. Запечена таким чином рибка має соковитий смак, чудовий аромат і при цьому виходить дієтичної.

    Форель у фользі з солодким перцем, на решітці на мангалі


    Інгредієнти:

  • тушки форелі середнього розміру – 3 шт.;

  • лимон невеликого розміру – 1 шт.;

  • оливкова олія – 80 мл;

  • солодкий болгарський перець – 1 шт.;

  • свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – за смаком;

  • вершкове масло – 40 г;

  • сіль – за смаком;

  • білий мелений перець – за смаком;

  • спеції для риби – за смаком;

  • часник (за бажанням) – 1-2 зубчики.


  • Приготування
    Тушки форелі очищаємо від луски, позбавляємося від нутрощів і за бажанням від плавників, хвоста і голови. Потім гарненько промиваємо і робимо зверху за два-три надрізи. Натираємо рибку з усіх боків і всередині маринадом, приготованим шляхом змішування оливкової олії, соку половинки лимона, білого меленого перцю, солі, дрібно нарубаної зелені і за бажанням пропущеного через прес часнику. Залишаємо на двадцять хвилин.
    Форель на мангалі

    Поміщаємо рибку на лист фольги, черевце закладаємо по дві часточки лимона, трохи свіжої зелені і кілька скибочок попереднього очищеного і нарізаного солодкого перцю. Його ж можна укласти зверху на тушку разом з шматочком вершкового масла. Тепер запечатуємо фольгу і запікаємо форель на решітці на мангалі до готовності, періодично перевертаючи. Приблизний час приготування - двадцять хвилин. Все залежить від розміру рибки.
    При маринуванні форелі за цим рецептом можна замінити лимонний сік гранатовим, а зелень вибрати по своєму смаку або приготувати її без болгарського перцю. Експериментуйте і насолоджуйтеся!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Креветки на мангалі
    Креветки на мангалі
    Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
    Риба на решітці на мангалі
    Риба на решітці на мангалі
    Поїздка на дачу у багатьох асоціюється з традиційним приготуванням шашликів. Але рано чи пізно вони набридають і тоді саме час спробувати приготувати
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.