Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Креветки на мангалі

Креветки на мангалі

28-07-2015, 20:13
955
Креветки на мангалі
Креветки вважаються одним з найбільш смачних морських делікатесів. Вони багаті білком і кальцієм і при цьому досить низькокалорійні. Відварені або смажені очищені тушки креветок вживають як самостійне блюдо, так і додають у різноманітні салати. Також ними фарширують гриби і овочі. А на пікніку, любителі морепродуктів смажать попередньо замариновані креветки на мангалі, уклавши їх на решітку або нанизавши на шампур.
Маринад для креветок на мангалі може бути як простим, приготованим з солі, перцю і, за бажанням, лимонного соку, так і більш вишуканим і пікантним з додаванням різноманітних компонентів, спецій і пряних трав, які надають і без того приголомшливого страви нові відтінки смаку. Час маринування креветок потрібно небагато, так як і готуються і маринуються вони дуже швидко. Можна також приготувати маринад або соус і покрити їм тушки безпосередньо перед запіканням. Вийде не менш смачно.
Як правильно приготувати апетитні креветки на мангалі сьогодні ми детально розповімо в наших рецептах.

Рецепт креветок на мангалі під часниковим соусом


Інгредієнти:

  • великі очищені креветки – 05 кг;

  • рубана зелень – за бажанням;

  • сіль, мелений чорний або білий перець – за смаком;


  • Для соусу:

  • соєвий соус – 50 мл;

  • лимонний сік – 90 мл;

  • мед – 2 ч. ложки;

  • часник – 4 зубчики;

  • рослинне масло – 90 мл;

  • вершкове масло – 200 г;

  • мелений імбир – за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед, видавлений через землянку часник, рослинне масло і імбир і збиваємо міксером. Додаємо розм'якшене вершкове масло і гарненько збиваємо до однорідності.
    Креветки приправляємо трохи сіллю і перцем, викладаємо на решітку і за допомогою кисті промазуємо приготованим соусом. Запікаємо на мангалі на гарячому вугіллі, приблизно від півтора до трьох хвилин з кожної сторони, в залежності від розміру креветок.
    Готові креветки при бажанні посипаємо рубаною зеленню.
    Разом з креветками на мангалі можна приготувати шампіньйони, змастивши їх тим же соусом. Результат вас неодмінно порадує.

    Шашлик з креветок на мангалі


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки очищені – 25 шт.;

  • свіжа зелень базиліка – 3 гілочки;

  • свіжа зелень кропу – 3 гілочки;


  • Для соусу:

  • соєвий соус – 50 мл;

  • гранатовий сік – 100 мл;

  • соус тартар – 50 мл;

  • перець гострий невеликий – 1 стручок;

  • часник – 4 зубчики;

  • кунжутне масло – 40 мл;

  • цукор коричневий – 30 р.


  • Приготування
    Змішуємо в невеликій каструльці соєвий соус, гранатовий сік, соус тартар, кунжутне масло, коричневий цукор, дрібно нарізаний попередньо очищений гострий перець, часник, видавлений через землянку, і підігріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до розчинення коричневого цукру. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
    Заливаємо отриманої пікантною сумішшю креветки і даємо трохи промаринуватися. Можна залишити їх при необхідності у прохолодному місці й на кілька годин.
    Креветки на мангалі
    Шкоди тривале маринування креветок в такому соусі страві не принесе.
    Нанизуємо тушки креветок на попередньо намочені у воді дерев'яні шпажки або розкладаємо відразу на решітці і смажимо на мангалі на помірно гарячих вугіллі приблизно за дві-три хвилини з кожного боку. Як тільки колір тушок зміниться на рожевий - шашлик з креветок на мангалі готовий.
    Подаємо це вишукане і пікантне блюдо з ноткою екзотики зі свіжої подрібненої зеленню базиліка та кропу.
    Приготування креветок на мангалі по кожному з рецептів не займає багато часу і зусиль, а результат просто вражає. Готуємо і насолоджуємося!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
    Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
    Шашлик з сьомги виходить дуже смачним. Блюдо, приготоване на мангалі, порівняно з шашликом з м'яса є досить легким. Але щоб його приготувати,
    Як приготувати шампіньйони на мангалі?
    Як приготувати шампіньйони на мангалі?
    Безперечно, шашлик – це звичайно дуже смачно і поживно, але вже давно не оригінально. Якщо ж хочеться спробувати щось новеньке і незвичайне або
    Шашлик з креветок
    Шашлик з креветок
    Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок
    Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
    Маринад для креветок
    Маринад для креветок
    Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми