Креветки на мангалі
Креветки вважаються одним з найбільш смачних морських делікатесів. Вони багаті білком і кальцієм і при цьому досить низькокалорійні. Відварені або смажені очищені тушки креветок вживають як самостійне блюдо, так і додають у різноманітні салати. Також ними фарширують гриби і овочі. А на пікніку, любителі морепродуктів смажать попередньо замариновані креветки на мангалі, уклавши їх на решітку або нанизавши на шампур.
Маринад для креветок на мангалі може бути як простим, приготованим з солі, перцю і, за бажанням, лимонного соку, так і більш вишуканим і пікантним з додаванням різноманітних компонентів, спецій і пряних трав, які надають і без того приголомшливого страви нові відтінки смаку. Час маринування креветок потрібно небагато, так як і готуються і маринуються вони дуже швидко. Можна також приготувати маринад або соус і покрити їм тушки безпосередньо перед запіканням. Вийде не менш смачно.
Як правильно приготувати апетитні креветки на мангалі сьогодні ми детально розповімо в наших рецептах.
Інгредієнти:
великі очищені креветки – 05 кг;
рубана зелень – за бажанням;
сіль, мелений чорний або білий перець – за смаком;
Для соусу:
соєвий соус – 50 мл;
лимонний сік – 90 мл;
мед – 2 ч. ложки;
часник – 4 зубчики;
рослинне масло – 90 мл;
вершкове масло – 200 г;
мелений імбир – за смаком.
Приготування
Змішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед, видавлений через землянку часник, рослинне масло і імбир і збиваємо міксером. Додаємо розм'якшене вершкове масло і гарненько збиваємо до однорідності.
Креветки приправляємо трохи сіллю і перцем, викладаємо на решітку і за допомогою кисті промазуємо приготованим соусом. Запікаємо на мангалі на гарячому вугіллі, приблизно від півтора до трьох хвилин з кожної сторони, в залежності від розміру креветок.
Готові креветки при бажанні посипаємо рубаною зеленню.
Разом з креветками на мангалі можна приготувати шампіньйони, змастивши їх тим же соусом. Результат вас неодмінно порадує.
Інгредієнти:
тигрові креветки очищені – 25 шт.;
свіжа зелень базиліка – 3 гілочки;
свіжа зелень кропу – 3 гілочки;
Для соусу:
соєвий соус – 50 мл;
гранатовий сік – 100 мл;
соус тартар – 50 мл;
перець гострий невеликий – 1 стручок;
часник – 4 зубчики;
кунжутне масло – 40 мл;
цукор коричневий – 30 р.
Приготування
Змішуємо в невеликій каструльці соєвий соус, гранатовий сік, соус тартар, кунжутне масло, коричневий цукор, дрібно нарізаний попередньо очищений гострий перець, часник, видавлений через землянку, і підігріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до розчинення коричневого цукру. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Заливаємо отриманої пікантною сумішшю креветки і даємо трохи промаринуватися. Можна залишити їх при необхідності у прохолодному місці й на кілька годин. Шкоди тривале маринування креветок в такому соусі страві не принесе.
Нанизуємо тушки креветок на попередньо намочені у воді дерев'яні шпажки або розкладаємо відразу на решітці і смажимо на мангалі на помірно гарячих вугіллі приблизно за дві-три хвилини з кожного боку. Як тільки колір тушок зміниться на рожевий - шашлик з креветок на мангалі готовий.
Подаємо це вишукане і пікантне блюдо з ноткою екзотики зі свіжої подрібненої зеленню базиліка та кропу.
Приготування креветок на мангалі по кожному з рецептів не займає багато часу і зусиль, а результат просто вражає. Готуємо і насолоджуємося!
Маринад для креветок на мангалі може бути як простим, приготованим з солі, перцю і, за бажанням, лимонного соку, так і більш вишуканим і пікантним з додаванням різноманітних компонентів, спецій і пряних трав, які надають і без того приголомшливого страви нові відтінки смаку. Час маринування креветок потрібно небагато, так як і готуються і маринуються вони дуже швидко. Можна також приготувати маринад або соус і покрити їм тушки безпосередньо перед запіканням. Вийде не менш смачно.
Як правильно приготувати апетитні креветки на мангалі сьогодні ми детально розповімо в наших рецептах.
Рецепт креветок на мангалі під часниковим соусом
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Змішуємо соєвий соус, лимонний сік, мед, видавлений через землянку часник, рослинне масло і імбир і збиваємо міксером. Додаємо розм'якшене вершкове масло і гарненько збиваємо до однорідності.
Креветки приправляємо трохи сіллю і перцем, викладаємо на решітку і за допомогою кисті промазуємо приготованим соусом. Запікаємо на мангалі на гарячому вугіллі, приблизно від півтора до трьох хвилин з кожної сторони, в залежності від розміру креветок.
Готові креветки при бажанні посипаємо рубаною зеленню.
Разом з креветками на мангалі можна приготувати шампіньйони, змастивши їх тим же соусом. Результат вас неодмінно порадує.
Шашлик з креветок на мангалі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Змішуємо в невеликій каструльці соєвий соус, гранатовий сік, соус тартар, кунжутне масло, коричневий цукор, дрібно нарізаний попередньо очищений гострий перець, часник, видавлений через землянку, і підігріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до розчинення коричневого цукру. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Заливаємо отриманої пікантною сумішшю креветки і даємо трохи промаринуватися. Можна залишити їх при необхідності у прохолодному місці й на кілька годин. Шкоди тривале маринування креветок в такому соусі страві не принесе.
Нанизуємо тушки креветок на попередньо намочені у воді дерев'яні шпажки або розкладаємо відразу на решітці і смажимо на мангалі на помірно гарячих вугіллі приблизно за дві-три хвилини з кожного боку. Як тільки колір тушок зміниться на рожевий - шашлик з креветок на мангалі готовий.
Подаємо це вишукане і пікантне блюдо з ноткою екзотики зі свіжої подрібненої зеленню базиліка та кропу.
Приготування креветок на мангалі по кожному з рецептів не займає багато часу і зусиль, а результат просто вражає. Готуємо і насолоджуємося!
Рекомендуємо добрі рецепти
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Шашлик із сьомги на мангалі – рецепт
Шашлик з сьомги виходить дуже смачним. Блюдо, приготоване на мангалі, порівняно з шашликом з м'яса є досить легким. Але щоб його приготувати,
Як приготувати шампіньйони на мангалі?
Безперечно, шашлик – це звичайно дуже смачно і поживно, але вже давно не оригінально. Якщо ж хочеться спробувати щось новеньке і незвичайне або
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Закуска з креветок
Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
Маринад для креветок
Маринування - це відмінний спосіб отримати ніжне і тане в роті м'ясо морепродуктів. Витримані в маринаді вони більш корисні і поживні. Сьогодні ми