Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати шампіньйони на мангалі?

Як приготувати шампіньйони на мангалі?

28-07-2015, 20:05
1 838
Як приготувати шампіньйони на мангалі?
У цій статті розповімо, як приготувати шампіньйони на мангалі.
Для початку вибираємо гриби. Вони повинні бути невеликого розміру, з круглою, не пошкодженою капелюшком, пружні, бажано одного розміру. Щоб підготувати їх до приготування, просто замочіть хвилин на 10-15 в холодній воді, потім почистіть (оскільки гриби лісові, можна верхню шкірочку не знімати), зріжте кінці ніжок. Інше нескладно – навіть початківці кулінари здогадаються, як посмажити печериці на мангалі. Найчастіше готують їх або на шампурах (своєрідний грибний шашлик), або на решітці у фользі.

Грибний шашлик


Інгредієнти:

  • сік лимонний – 40 мл;

  • печериці середнього розміру – 600 г;

  • сметана домашня – 1 склянка;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • йодована сіль – щіпка;

  • вино біле столове – 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку маринуємо грибочки. Якщо немає відповідних інгредієнтів або ви не знаєте, як маринувати печериці для мангала, можна цього і не робити – просто в процесі смаження збризкуйте гриби водою з оцтом, вином або пивом. Але краще замаринувати. Отже, змішуємо сметану з лимонним соком, вином і сіллю, укладаємо цю суміш печериці. Можна ще цибулю нарізати кільцями і теж промаринувати. Через годину нанизуємо грибочки на шампур і смажимо на мангалі до апетитної скоринки та приємного кольору.
    До такої страви знадобиться соус. В принципі, можна, звичайно, подати грибний шашлик зі звичайним кетчупом або майонезом. Але це занадто просто. Краще приготувати соус самостійно.

    Сирний соус для печериць на мангалі


    Інгредієнти:

  • вершки не нижче 25% жирності – 200 мл;

  • сир «Едам» – 120 г;

  • мелений запашний перець – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку подрібнюємо сир. Краще його не терти, а просто дрібно покришити ножем. На водяній бані прогріваємо вершки, постійно помішуючи. Ледве вони почнуть закипати, порціями вводимо сир та постійно розмішуємо, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо перець. Звичайно, соус потрібно приготувати заздалегідь.
    Не потрібно особливий соус, якщо приготувати страву в паназиатском стилі. Поєднуючи гриби і морепродукти, можна здивувати гостей, подавши печериці з креветками в соєвому соусі на мангалі. Ця страва готується швидко, смаки гармонійно поєднуються, так що спробуйте – не пошкодуєте.

    Печериці з креветками в соєвому соусі на мангалі


    Інгредієнти:

  • креветки, великі (підварені і очищені) – 200 г;

  • шампіньйони – 600 г;

  • соєвий соус – 30 мл;
  • Як приготувати шампіньйони на мангалі?

  • часник – 2 зубчики;

  • лемонграс – 1 ст. ложка;

  • біле вино, бажано, автентичне – 30 мл


  • Приготування
    Чистимо печериці, кладемо в ємність з кришкою, готуємо маринад. Часник розтираємо в ступці з лемонграс, змішуємо з соєвим соусом і вином. Заливаємо гриби і залишаємо їх на півтора години, періодично струшуємо. На фольгу викладаємо гриби і креветки, акуратно формуємо конвертик і кладемо на вугілля або на решітку. Чекаємо 40 хвилин і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печериці на мангалі
    Печериці на мангалі
    Печериці на мангалі, рецепт яких ми вам пропонуємо, готуються досить швидко. Крім того, таке блюдо володіє ніжним і приємним смаком, так як перед
    Креветки на мангалі
    Креветки на мангалі
    Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
    Маринад для печериць на мангалі
    Маринад для печериць на мангалі
    Печериці на мангалі готуються досить швидко і виходять дуже смачними і соковитими. Завдяки мінімальній термічній обробці вони зберігають свій
    Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
    Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
    Один з найбільш простих і швидких рецептів літньої кухні – печериці, мариновані і смажене на мангалі. Для їх приготування потрібно мінімум продуктів
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Як приготувати рибу на мангалі?
    Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по