Як приготувати шампіньйони на мангалі?
У цій статті розповімо, як приготувати шампіньйони на мангалі.
Для початку вибираємо гриби. Вони повинні бути невеликого розміру, з круглою, не пошкодженою капелюшком, пружні, бажано одного розміру. Щоб підготувати їх до приготування, просто замочіть хвилин на 10-15 в холодній воді, потім почистіть (оскільки гриби лісові, можна верхню шкірочку не знімати), зріжте кінці ніжок. Інше нескладно – навіть початківці кулінари здогадаються, як посмажити печериці на мангалі. Найчастіше готують їх або на шампурах (своєрідний грибний шашлик), або на решітці у фользі.
Інгредієнти:
сік лимонний – 40 мл;
печериці середнього розміру – 600 г;
сметана домашня – 1 склянка;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
йодована сіль – щіпка;
вино біле столове – 1-2 ст. ложки.
Приготування
Для початку маринуємо грибочки. Якщо немає відповідних інгредієнтів або ви не знаєте, як маринувати печериці для мангала, можна цього і не робити – просто в процесі смаження збризкуйте гриби водою з оцтом, вином або пивом. Але краще замаринувати. Отже, змішуємо сметану з лимонним соком, вином і сіллю, укладаємо цю суміш печериці. Можна ще цибулю нарізати кільцями і теж промаринувати. Через годину нанизуємо грибочки на шампур і смажимо на мангалі до апетитної скоринки та приємного кольору.
До такої страви знадобиться соус. В принципі, можна, звичайно, подати грибний шашлик зі звичайним кетчупом або майонезом. Але це занадто просто. Краще приготувати соус самостійно.
Інгредієнти:
вершки не нижче 25% жирності – 200 мл;
сир «Едам» – 120 г;
мелений запашний перець – за смаком.
Приготування
Спочатку подрібнюємо сир. Краще його не терти, а просто дрібно покришити ножем. На водяній бані прогріваємо вершки, постійно помішуючи. Ледве вони почнуть закипати, порціями вводимо сир та постійно розмішуємо, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо перець. Звичайно, соус потрібно приготувати заздалегідь.
Не потрібно особливий соус, якщо приготувати страву в паназиатском стилі. Поєднуючи гриби і морепродукти, можна здивувати гостей, подавши печериці з креветками в соєвому соусі на мангалі. Ця страва готується швидко, смаки гармонійно поєднуються, так що спробуйте – не пошкодуєте.
Інгредієнти:
креветки, великі (підварені і очищені) – 200 г;
шампіньйони – 600 г;
соєвий соус – 30 мл;
часник – 2 зубчики;
лемонграс – 1 ст. ложка;
біле вино, бажано, автентичне – 30 мл
Приготування
Чистимо печериці, кладемо в ємність з кришкою, готуємо маринад. Часник розтираємо в ступці з лемонграс, змішуємо з соєвим соусом і вином. Заливаємо гриби і залишаємо їх на півтора години, періодично струшуємо. На фольгу викладаємо гриби і креветки, акуратно формуємо конвертик і кладемо на вугілля або на решітку. Чекаємо 40 хвилин і насолоджуємося.
Для початку вибираємо гриби. Вони повинні бути невеликого розміру, з круглою, не пошкодженою капелюшком, пружні, бажано одного розміру. Щоб підготувати їх до приготування, просто замочіть хвилин на 10-15 в холодній воді, потім почистіть (оскільки гриби лісові, можна верхню шкірочку не знімати), зріжте кінці ніжок. Інше нескладно – навіть початківці кулінари здогадаються, як посмажити печериці на мангалі. Найчастіше готують їх або на шампурах (своєрідний грибний шашлик), або на решітці у фользі.
Грибний шашлик
Інгредієнти:
Приготування
Для початку маринуємо грибочки. Якщо немає відповідних інгредієнтів або ви не знаєте, як маринувати печериці для мангала, можна цього і не робити – просто в процесі смаження збризкуйте гриби водою з оцтом, вином або пивом. Але краще замаринувати. Отже, змішуємо сметану з лимонним соком, вином і сіллю, укладаємо цю суміш печериці. Можна ще цибулю нарізати кільцями і теж промаринувати. Через годину нанизуємо грибочки на шампур і смажимо на мангалі до апетитної скоринки та приємного кольору.
До такої страви знадобиться соус. В принципі, можна, звичайно, подати грибний шашлик зі звичайним кетчупом або майонезом. Але це занадто просто. Краще приготувати соус самостійно.
Сирний соус для печериць на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку подрібнюємо сир. Краще його не терти, а просто дрібно покришити ножем. На водяній бані прогріваємо вершки, постійно помішуючи. Ледве вони почнуть закипати, порціями вводимо сир та постійно розмішуємо, щоб соус не підгорів. В кінці додаємо перець. Звичайно, соус потрібно приготувати заздалегідь.
Не потрібно особливий соус, якщо приготувати страву в паназиатском стилі. Поєднуючи гриби і морепродукти, можна здивувати гостей, подавши печериці з креветками в соєвому соусі на мангалі. Ця страва готується швидко, смаки гармонійно поєднуються, так що спробуйте – не пошкодуєте.
Печериці з креветками в соєвому соусі на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо печериці, кладемо в ємність з кришкою, готуємо маринад. Часник розтираємо в ступці з лемонграс, змішуємо з соєвим соусом і вином. Заливаємо гриби і залишаємо їх на півтора години, періодично струшуємо. На фольгу викладаємо гриби і креветки, акуратно формуємо конвертик і кладемо на вугілля або на решітку. Чекаємо 40 хвилин і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печериці на мангалі
Печериці на мангалі, рецепт яких ми вам пропонуємо, готуються досить швидко. Крім того, таке блюдо володіє ніжним і приємним смаком, так як перед
Креветки на мангалі
Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
Маринад для печериць на мангалі
Печериці на мангалі готуються досить швидко і виходять дуже смачними і соковитими. Завдяки мінімальній термічній обробці вони зберігають свій
Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
Один з найбільш простих і швидких рецептів літньої кухні – печериці, мариновані і смажене на мангалі. Для їх приготування потрібно мінімум продуктів
Як приготувати рибу на мангалі?
Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
Гриби на мангалі
Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по