Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печериці на мангалі

Печериці на мангалі

28-07-2015, 20:19
1 126
Печериці на мангалі
У сезон пікніків головним блюдом, приготованим на відкритому вогні, є шашлик. Він асоціюється з соковитим, ароматним і підсмаженим м'ясом. Але не тільки м'ясо використовується для його приготування. Великим успіхом користуються запечені на вугіллі риба і овочі. А любителям грибів ми пропонуємо приготувати шампіньйони на мангалі. Печериці доступні протягом усього року, а їх структура і форма найбільш зручна для використання в кулінарії для приготування різноманітних і смачних страв.
Унікальний аромат і смак страви додасть маринування печериць з використанням різноманітних маринадів і спецій, а також напевно не залишать вас байдужими і вразять своїми вишуканими смаковими нотками, фаршировані печериці на мангалі. Поєднання м'якоті гриба з різноманітними інгредієнтами, будь то м'ясо, різноманітні сири або овочі, створять прекрасний соковите і ароматне блюдо.
Як маринувати і приготувати шампіньйони на мангалі ми розповімо в цій статті.

Печериці на мангалі


Інгредієнти:

  • печериці середнього розміру – 1000 м;

  • вершкове масло – 150 г;

  • суміш мелених перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Промиті і просушені печериці приправляємо сіллю і сумішшю свіжомелених перців, наповнюємо простір між капелюшком і ніжкою розм'якшеним вершковим маслом і нанизуємо на шампур. Смажимо наші грибочки на мангалі на березових вугіллі до готовності, приблизно п'ятнадцять хвилин.

    Мариновані печериці в соєвому соусі на мангалі


    Інгредієнти:

  • печериці середнього розміру – 800 г;

  • цибуля ріпчаста – 450 г;


  • Для маринаду:

  • паприка солодка – 3 ч. ложки;

  • базилік сушений – 3 ч. ложки;

  • горошки чорного перцю – 5 шт.;

  • лаврові листочки – 3-4 шт.;

  • соєвий соус – 1/3 склянки;

  • рослинна олія – 1/3 склянки;

  • сік однієї половинки лайма.


  • Приготування
    До добре промитим і просушеним печерицям додаємо кільця очищеного і нарізаного ріпчастої цибулі, всі рідкі та сухі інгредієнти для маринаду, добре перемішуємо і залишаємо приблизно на дві години при кімнатній температурі, періодично перемішуючи. Потім розкладаємо промариновані грибочки на решітку або нанизуємо на шампур, чергуючи з кільцями ріпчастої цибулі, і смажимо на мангалі, бажано на березових вугіллі до готовності і рум'яного кольору, періодично поливаючи маринадом, який за бажанням можна додати трохи світлого пива.

    Фаршировані печериці в беконі на мангалі


    Інгредієнти:

  • печериці середнього розміру – 15 шт.;

  • смужки бекону, довгі і широкі – 15 шт.;

  • цибуля ріпчаста, дрібний – 1 шт.;

  • пікантний сир твердий – 50 г;

  • м'який вершковий сир – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • вершкове масло – 2 ст. ложки;

  • суміш перців;

  • сіль.


  • Приготування
    З промитих печериць вирізаємо ніжки і подрібнюємо. На розігрітій сковороді з вершковим маслом пасеруємо цибулю до золотистого, рум'яного кольору, додаємо подрібнений часник і ніжки печериць і підсмажуємо ще п'ять -
    Печериці на мангалі
    сім хвилин. Потім піджарку охолоджуємо, додаємо до неї пропущений через тертку сир твердий і м'який вершковий сир, солимо, перчимо і фаршируємо отриманою сумішшю капелюшки наших грибочків. Тепер обертаємо їх смужками бекону і скріплюємо зубочистками, або нанизуємо на дерев'яні шпажки по кілька штук. Поміщаємо майбутні грибні шашлички на решітку і смажимо на мангалі до готовності і рум'яності. Подаємо з улюбленим соусом.
    Такі грибочки можна також з успіхом запекти в духовці, якщо немає можливості приготувати їх на мангалі на вугіллі. Вийде теж дуже смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Креветки на мангалі
    Креветки на мангалі
    Ніжні, ароматні, пряні маленькі шашлички з креветок і з легким салатом із зелені – прекрасний вечеря для теплого літнього вечора. Принадність цієї
    Баклажани на мангалі
    Баклажани на мангалі
    Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
    Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
    Як замаринувати печериці для смаження на мангалі?
    Один з найбільш простих і швидких рецептів літньої кухні – печериці, мариновані і смажене на мангалі. Для їх приготування потрібно мінімум продуктів
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по
    Як приготувати шампіньйони на мангалі?
    Як приготувати шампіньйони на мангалі?
    Безперечно, шашлик – це звичайно дуже смачно і поживно, але вже давно не оригінально. Якщо ж хочеться спробувати щось новеньке і незвичайне або