Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани на мангалі

Баклажани на мангалі

28-07-2015, 20:07
1 914
Баклажани на мангалі
Обжарка баклажана на мангалі може стати справжньою проблемою у випадку, якщо старий овоч не піддавати попередній обробці, покликаної видалити гіркоту. Щоб уникнути стороннього присмаку і перетворити баклажанну м'якоть в м'яку і тане в роті консистенцію, рекомендуємо запікати овочі на грилі взявши за основу пару наших рецептів.

Фаршировані баклажани на мангалі


Інгредієнти:

  • баклажани - 460 м;

  • пшоняна крупа - 1/2 ст.;

  • зелень петрушки і пір'я цибулі;

  • томати - 90 г;

  • сир фета - 55 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • йогурт - 210 мл;

  • сушений орегано, паприка - по щіпці.


  • Приготування
    Якщо ви взяли за основу тонкокорі молоді баклажани, то відразу викладайте їх над вугіллям. Запікайте баклажани на мангалі цілком, поки їх серцевина не стане м'якою, а шкірка не підсохне. Якщо в розпорядженні є тільки старі овочі, то попередньо їх слід розрізати навпіл і рясно посолити.
    Поки баклажани готуються, відваріть пшоняну крупу і остудіть її. Із запечених овочів вийміть м'якоть і змішайте її з крупою. Туди додайте шматочки томату і збризніть все соком лимона.
    Наповніть порожнисті баклажанові шкурки пшенкой, посипте фетою і поверніть на мангал, щоб страва прогрілося. Баклажани на мангалі подають з соусом з йогурту зі спеціями, в супроводі свіжого салату.

    Шашлик з баклажанів на мангалі


    Інгредієнти:

  • розмаринові гілочки - 4 шт.;

  • великий баклажан - 1 шт.;

  • солодкий цибуля - 80 г;

  • солодкий перець - 130 г;

  • томати черрі - 12 шт.;

  • оливкова олія - 80 мл;

  • зубчики часнику - 2 шт.


  • Приготування
    Зніміть листочки з розмаринових гілочок, а краї гілочок заточіть так, щоб вийшов шампур. На шампур настроміть кубики баклажана, кільця солодкого цибулі і перцю, а також помідори черрі. В ступі розітріть пучку розмаринових листочків з часником та олією, полийте сумішшю овочі і розмістіть на грилі на 7-9 хвилин.

    Як приготувати баклажани на мангалі шматочками?

    Баклажани на мангалі

    Інгредієнти:

  • баклажан - 320 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • бальзамічний оцет - 20 мл;

  • паприка, мелений чебрець і орегано - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Нарізавши баклажан кружечками завтовшки в півсантиметра, рясно посоліть їх і залиште на півгодини. Зайву рідину злийте.
    Щоб приготувати маринад для баклажанів на мангалі збийте оцет з маслом і спеціями. Розкладіть баклажани на решітці гриля і обсмажуйте, поки ті не розм'якшаться, регулярно змазуючи ароматним маринадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочі на мангалі
    Овочі на мангалі
    Запікати на мангалі можна не тільки картоплю, але інші овочі, які нам щедро дарує літо. Вони стануть прекрасним гарніром до шашликів. До того ж овочі
    Кабачки на мангалі
    Кабачки на мангалі
    На багатті виходять чи не найбільш смачні страви. Пропонуємо вам приготувати дивовижні, легкі, але в теж час ситні кабачки на мангалі. Вони хороші як
    Баклажани, фаршировані м'ясом
    Баклажани, фаршировані м'ясом
    Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати баклажани, фаршировані м'ясом. Це блюдо просто унікальне за своїм смаком і виглядом. Такі фаршировані запечені
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені