Баклажани, фаршировані м'ясом
Для наповнення м'ясною начинкою чудово підходять не тільки кабачки, але і баклажани. Щільна шкірка овоча не дасть вмісту втекти на деко, а ніжну м'якоть можна додати у фарш, щоб зробити його ніжніше і соковитіше.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 60 г;
морква - 90 г;
м'ясний фарш - 450 г;
томатне пюре - 240 мл;
мускатний горіх, кумін і паприка - 1 ч. ложці;
часникові зубки - 2 шт.;
жменю тертого сиру, листя петрушки - для подачі.
Приготування
Довівши температуру духовки до 200 градусів, покладіть в неї баклажанові «човники», тобто шкірку з вичищеній м'якоттю, а тим часом займіться начинкою.
На краплі олії спасеруйте шматочки цибулі з часником та морквою. До овочевої засмажки додайте м'якоть баклажана, а через 5 хвилин покладіть фарш. Приправте начинку і додайте в «човниках», після чого поверніть їх в духовку ще хвилин на 10. У фіналі баклажани, фаршировані м'ясом, посипають міксом нарізаної зелені і сиром.
Інгредієнти:
великий баклажан - 1 шт.;
м'ясний фарш - 300 г;
борошно - 80 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 90 г;
часниковий зубок - 1 шт.
Приготування
Баклажан наріжте товстими кільцями, щедро посоліть скибочки і залиште на півгодини. Виділилася рідина злийте, виріжте всю м'якоть з центру шматки, залишаючи по сантиметру на шкірці.
Вирізану м'якоть спасеруйте з цибулею і з'єднайте з фаршем. Розділіть суміш на порції і кожну утрамбуйте в центр кільця з баклажана так, щоб вийшло подобу котлетки. Занурте кожен фарширований баклажан в кляр, приготований з збитого з борошном яйця, а потім підрум'яньте у великій кількості рослинного масла на сковороді або у фритюрі.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 70 г;
часникові зубки - 2 шт.;
солодкий перець - 90 г;
м'ясний фарш - 450 г;
морква - 90 г;
томатна паста - 40 г;
свіжі томати - 120 г;
кориця - 1/2 ч. ложки;
листя свіжої м'яти, сир фета - для подачі.
Приготування
Перед тим, як приготувати баклажани, фаршировані м'ясом, видаліть з плодів серцевину. Посоліть баклажанові «човники» і залиште на півгодини, після чого зайву рідину злийте і сполосніть плід. Віддалену м'якоть наріжте і припустіть на сковороді разом з іншими овочами до повної готовності. Приправте овочі корицею і морською сіллю, додайте м'ясний фарш і дочекайтеся, поки дійде до готовності і він.
Наповніть баклажанові човники начинкою і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини. Перед подачею «човники» посипають м'ятою і фетою.
Інгредієнти:
великі баклажани - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 80 г;
солодкий перець - 110 г;
сушений орегано - 5 г;
фарш з баранини - 380 г;
відварений рис - 120 г;
томати - 250 г;
цедра одного лимона;
часникові зубки - 2 шт.;
кедрові горішки - 30 г;
хлібна крихта - 45 г;
тертий пармезан - 45 р.
Приготування
Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Баклажан розділіть на дві половини і витягніть з нього 2/3 всієї м'якоті. Збризніть залишилися «човники» маслом і додайте в духовій шафі на 15 хвилин. Цього часу нам вистачить для того, щоб зробити начинку. Для цього спасеруйте ріпчасту цибулю і нарізаний часник з шматочками перцю, томатами і орегано. До овочів покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся поки він дійде до готовності. Змішайте м'ясну основу начинки з рисом і викладіть її в порожнині запеченого баклажана. Посипте блюдо подрібненими горіхами, сиром, хлібної крихтою. Ще 15 хвилин в духовці і можна подавати до столу!
Баклажани, фаршировані м'ясом і запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Довівши температуру духовки до 200 градусів, покладіть в неї баклажанові «човники», тобто шкірку з вичищеній м'якоттю, а тим часом займіться начинкою.
На краплі олії спасеруйте шматочки цибулі з часником та морквою. До овочевої засмажки додайте м'якоть баклажана, а через 5 хвилин покладіть фарш. Приправте начинку і додайте в «човниках», після чого поверніть їх в духовку ще хвилин на 10. У фіналі баклажани, фаршировані м'ясом, посипають міксом нарізаної зелені і сиром.
Баклажани, фаршировані м'ясом в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан наріжте товстими кільцями, щедро посоліть скибочки і залиште на півгодини. Виділилася рідина злийте, виріжте всю м'якоть з центру шматки, залишаючи по сантиметру на шкірці.
Вирізану м'якоть спасеруйте з цибулею і з'єднайте з фаршем. Розділіть суміш на порції і кожну утрамбуйте в центр кільця з баклажана так, щоб вийшло подобу котлетки. Занурте кожен фарширований баклажан в кляр, приготований з збитого з борошном яйця, а потім підрум'яньте у великій кількості рослинного масла на сковороді або у фритюрі.
Баклажани, фаршировані м'ясом і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати баклажани, фаршировані м'ясом, видаліть з плодів серцевину. Посоліть баклажанові «човники» і залиште на півгодини, після чого зайву рідину злийте і сполосніть плід. Віддалену м'якоть наріжте і припустіть на сковороді разом з іншими овочами до повної готовності. Приправте овочі корицею і морською сіллю, додайте м'ясний фарш і дочекайтеся, поки дійде до готовності і він.
Наповніть баклажанові човники начинкою і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини. Перед подачею «човники» посипають м'ятою і фетою.
Баклажани, фаршировані м'ясом і рисом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Баклажан розділіть на дві половини і витягніть з нього 2/3 всієї м'якоті. Збризніть залишилися «човники» маслом і додайте в духовій шафі на 15 хвилин. Цього часу нам вистачить для того, щоб зробити начинку. Для цього спасеруйте ріпчасту цибулю і нарізаний часник з шматочками перцю, томатами і орегано. До овочів покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся поки він дійде до готовності. Змішайте м'ясну основу начинки з рисом і викладіть її в порожнині запеченого баклажана. Посипте блюдо подрібненими горіхами, сиром, хлібної крихтою. Ще 15 хвилин в духовці і можна подавати до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Кабачки з фаршем в духовці
Фаршировані кабачки є одним з найпопулярніших страв у багатьох будинках. Особливо вони смачні в духовці з фаршем. Така закуска відмінно підійде і для
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може