Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани, фаршировані м'ясом

Баклажани, фаршировані м'ясом

5-07-2015, 22:34
2 652
Баклажани, фаршировані м'ясом
Для наповнення м'ясною начинкою чудово підходять не тільки кабачки, але і баклажани. Щільна шкірка овоча не дасть вмісту втекти на деко, а ніжну м'якоть можна додати у фарш, щоб зробити його ніжніше і соковитіше.

Баклажани, фаршировані м'ясом і запечені в духовці


Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 60 г;

  • морква - 90 г;

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • томатне пюре - 240 мл;

  • мускатний горіх, кумін і паприка - 1 ч. ложці;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • жменю тертого сиру, листя петрушки - для подачі.


  • Приготування
    Довівши температуру духовки до 200 градусів, покладіть в неї баклажанові «човники», тобто шкірку з вичищеній м'якоттю, а тим часом займіться начинкою.
    На краплі олії спасеруйте шматочки цибулі з часником та морквою. До овочевої засмажки додайте м'якоть баклажана, а через 5 хвилин покладіть фарш. Приправте начинку і додайте в «човниках», після чого поверніть їх в духовку ще хвилин на 10. У фіналі баклажани, фаршировані м'ясом, посипають міксом нарізаної зелені і сиром.

    Баклажани, фаршировані м'ясом в клярі


    Інгредієнти:

  • великий баклажан - 1 шт.;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • борошно - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • часниковий зубок - 1 шт.


  • Приготування
    Баклажан наріжте товстими кільцями, щедро посоліть скибочки і залиште на півгодини. Виділилася рідина злийте, виріжте всю м'якоть з центру шматки, залишаючи по сантиметру на шкірці.
    Вирізану м'якоть спасеруйте з цибулею і з'єднайте з фаршем. Розділіть суміш на порції і кожну утрамбуйте в центр кільця з баклажана так, щоб вийшло подобу котлетки. Занурте кожен фарширований баклажан в кляр, приготований з збитого з борошном яйця, а потім підрум'яньте у великій кількості рослинного масла на сковороді або у фритюрі.

    Баклажани, фаршировані м'ясом і овочами


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • солодкий перець - 90 г;

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • морква - 90 г;

  • томатна паста - 40 г;

  • свіжі томати - 120 г;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • листя свіжої м'яти, сир фета - для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати баклажани, фаршировані м'ясом, видаліть з плодів серцевину. Посоліть баклажанові «човники» і залиште на півгодини, після чого зайву рідину злийте і сполосніть плід. Віддалену м'якоть наріжте і припустіть на сковороді разом з іншими овочами до повної готовності. Приправте овочі корицею і морською сіллю, додайте м'ясний фарш і дочекайтеся, поки дійде до готовності і він.
    Наповніть баклажанові човники начинкою і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини. Перед подачею «човники» посипають м'ятою і фетою.

    Баклажани, фаршировані м'ясом і рисом в духовці


    Інгредієнти:

  • великі баклажани - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • солодкий перець - 110 г;

  • сушений орегано - 5 г;

  • фарш з баранини - 380 г;

  • відварений рис - 120 г;

  • томати - 250 г;

  • цедра одного лимона;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • кедрові горішки - 30 г;

  • хлібна крихта - 45 г;

  • тертий пармезан - 45 р.


  • Приготування
    Баклажани, фаршировані м'ясом

    Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Баклажан розділіть на дві половини і витягніть з нього 2/3 всієї м'якоті. Збризніть залишилися «човники» маслом і додайте в духовій шафі на 15 хвилин. Цього часу нам вистачить для того, щоб зробити начинку. Для цього спасеруйте ріпчасту цибулю і нарізаний часник з шматочками перцю, томатами і орегано. До овочів покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся поки він дійде до готовності. Змішайте м'ясну основу начинки з рисом і викладіть її в порожнині запеченого баклажана. Посипте блюдо подрібненими горіхами, сиром, хлібної крихтою. Ще 15 хвилин в духовці і можна подавати до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані баклажани в духовці
    Фаршировані баклажани в духовці
    Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Кабачки з фаршем в духовці
    Кабачки з фаршем в духовці
    Фаршировані кабачки є одним з найпопулярніших страв у багатьох будинках. Особливо вони смачні в духовці з фаршем. Така закуска відмінно підійде і для
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може