Для наповнення м'ясною начинкою чудово підходять не тільки кабачки, але і баклажани. Щільна шкірка овоча не дасть вмісту втекти на деко, а ніжну м'якоть можна додати у фарш, щоб зробити його ніжніше і соковитіше.
Баклажани, фаршировані м'ясом і запечені в духовці
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 60 г; морква - 90 г; м'ясний фарш - 450 г; томатне пюре - 240 мл; мускатний горіх, кумін і паприка - 1 ч. ложці; часникові зубки - 2 шт.; жменю тертого сиру, листя петрушки - для подачі. Приготування Довівши температуру духовки до 200 градусів, покладіть в неї баклажанові «човники», тобто шкірку з вичищеній м'якоттю, а тим часом займіться начинкою.
На краплі олії спасеруйте шматочки цибулі з часником та морквою. До овочевої засмажки додайте м'якоть баклажана, а через 5 хвилин покладіть фарш. Приправте начинку і додайте в «човниках», після чого поверніть їх в духовку ще хвилин на 10. У фіналі баклажани, фаршировані м'ясом, посипають міксом нарізаної зелені і сиром.
Баклажани, фаршировані м'ясом в клярі
Інгредієнти: великий баклажан - 1 шт.; м'ясний фарш - 300 г; борошно - 80 г; яйце - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 90 г; часниковий зубок - 1 шт. Приготування Баклажан наріжте товстими кільцями, щедро посоліть скибочки і залиште на півгодини. Виділилася рідина злийте, виріжте всю м'якоть з центру шматки, залишаючи по сантиметру на шкірці.
Вирізану м'якоть спасеруйте з цибулею і з'єднайте з фаршем. Розділіть суміш на порції і кожну утрамбуйте в центр кільця з баклажана так, щоб вийшло подобу котлетки. Занурте кожен фарширований баклажан в кляр, приготований з збитого з борошном яйця, а потім підрум'яньте у великій кількості рослинного масла на сковороді або у фритюрі.
Баклажани, фаршировані м'ясом і овочами
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 70 г; часникові зубки - 2 шт.; солодкий перець - 90 г; м'ясний фарш - 450 г; морква - 90 г; томатна паста - 40 г; свіжі томати - 120 г; кориця - 1/2 ч. ложки; листя свіжої м'яти, сир фета - для подачі. Приготування Перед тим, як приготувати баклажани, фаршировані м'ясом, видаліть з плодів серцевину. Посоліть баклажанові «човники» і залиште на півгодини, після чого зайву рідину злийте і сполосніть плід. Віддалену м'якоть наріжте і припустіть на сковороді разом з іншими овочами до повної готовності. Приправте овочі корицею і морською сіллю, додайте м'ясний фарш і дочекайтеся, поки дійде до готовності і він.
Наповніть баклажанові човники начинкою і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на півгодини. Перед подачею «човники» посипають м'ятою і фетою.
Баклажани, фаршировані м'ясом і рисом в духовці
Інгредієнти: великі баклажани - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 80 г; солодкий перець - 110 г; сушений орегано - 5 г; фарш з баранини - 380 г; відварений рис - 120 г; томати - 250 г; цедра одного лимона; часникові зубки - 2 шт.; кедрові горішки - 30 г; хлібна крихта - 45 г; тертий пармезан - 45 р. Приготування Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Баклажан розділіть на дві половини і витягніть з нього 2/3 всієї м'якоті. Збризніть залишилися «човники» маслом і додайте в духовій шафі на 15 хвилин. Цього часу нам вистачить для того, щоб зробити начинку. Для цього спасеруйте ріпчасту цибулю і нарізаний часник з шматочками перцю, томатами і орегано. До овочів покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся поки він дійде до готовності. Змішайте м'ясну основу начинки з рисом і викладіть її в порожнині запеченого баклажана. Посипте блюдо подрібненими горіхами, сиром, хлібної крихтою. Ще 15 хвилин в духовці і можна подавати до столу!