Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці – легке, але надзвичайно ситна страва, яку викличе захоплення у оточуючих і вони неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.
Інгредієнти:
баклажан – 3 шт.;
курячий фарш – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
помідор – 2 шт.;
базилік;
спеції;
сир – 80 г;
томатна паста – 4 ст. ложки.
Приготування
Баклажани обробляємо, відрізаємо з обох сторін хвостики і розрізаємо уздовж, витягуючи акуратно серцевину. Потім викладаємо овочеві заготовки в киплячу воду і варимо рівно 7 хвилин. Не гаючи часу, робимо начинку: цибулю з часником подрібнюємо, пасеруємо і викладаємо курячий фарш. Готуємо, помішуючи, хвилин 5 а потім додаємо подрібнену серцевину баклажанів і обсмажуємо все ще 3 хвилини. Після цього кладемо помідори, нарізані кубиками, тушкуємо до м'якості і знімаємо сковороду з вогню. На дно форми виливаємо трохи томатної пасти, викладаємо човники, наповнюємо кожну начинкою і посипаємо зверху тертим сирком. Накриваємо фаршировані баклажани з фаршем фольгою і ставимо їх у духовку на 30 хвилин.
Інгредієнти:
баклажан – 2 шт.;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
цибулина – 1 шт.;
часник – 4 зубчики;
помідор черрі – 12 шт.;
оливки без кісточок – 50 г;
листя базиліка;
спеції;
сир моцарелла - 125 г;
мелені сухарі – жменя.
Приготування
Далі ми розповімо вам, як смачно нафарширувати баклажани овочами і приготувати їх в духовці. Синенькі обробляємо, розрізаємо вздовж і виймаємо серцевинки. Отримані човники промазуємо маслом і посипаємо приправами. Накриваємо фольгою й запікаємо в духовці 20 хвилин. М'якоть дрібненько шаткуємо і відкладаємо в сторону. У сковороду наливаємо трохи масла, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Додаємо м'якоть баклажанів і тушкуємо ще хвилини 3. Далі кидаємо дрібно нарізаний часник, помідори, спеції і сир. Після цього наповнюємо човники фаршем, посипаємо сухарями і запікаємо 15 хвилин.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.;
свіжі печериці – 250 г;
сир – 3 скибочки;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
спеції;
густа сметана .
Приготування
Баклажан розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо ложкою м'якоть, залишаючи оболонку. У розігріту з маслом сковороду додаємо подрібнену цибульку і часник, пасеруємо 3 хвилинки. Після цього додаємо нарізану кубиками м'якоть баклажана і гриби. Готуємо протягом 5 хвилин. Далі заправляємо начинку сметаною, спеціями і перемішуємо. Баклажани наповнюємо грибною сумішшю, зверху кладемо сирний скибочку і запікаємо страву близько півгодини, до готовності.
Баклажани, фаршировані куркою, і запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани обробляємо, відрізаємо з обох сторін хвостики і розрізаємо уздовж, витягуючи акуратно серцевину. Потім викладаємо овочеві заготовки в киплячу воду і варимо рівно 7 хвилин. Не гаючи часу, робимо начинку: цибулю з часником подрібнюємо, пасеруємо і викладаємо курячий фарш. Готуємо, помішуючи, хвилин 5 а потім додаємо подрібнену серцевину баклажанів і обсмажуємо все ще 3 хвилини. Після цього кладемо помідори, нарізані кубиками, тушкуємо до м'якості і знімаємо сковороду з вогню. На дно форми виливаємо трохи томатної пасти, викладаємо човники, наповнюємо кожну начинкою і посипаємо зверху тертим сирком. Накриваємо фаршировані баклажани з фаршем фольгою і ставимо їх у духовку на 30 хвилин.
Баклажани, фаршировані овочами, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Далі ми розповімо вам, як смачно нафарширувати баклажани овочами і приготувати їх в духовці. Синенькі обробляємо, розрізаємо вздовж і виймаємо серцевинки. Отримані човники промазуємо маслом і посипаємо приправами. Накриваємо фольгою й запікаємо в духовці 20 хвилин. М'якоть дрібненько шаткуємо і відкладаємо в сторону. У сковороду наливаємо трохи масла, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Додаємо м'якоть баклажанів і тушкуємо ще хвилини 3. Далі кидаємо дрібно нарізаний часник, помідори, спеції і сир. Після цього наповнюємо човники фаршем, посипаємо сухарями і запікаємо 15 хвилин.
Баклажани, фаршировані грибами і запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо ложкою м'якоть, залишаючи оболонку. У розігріту з маслом сковороду додаємо подрібнену цибульку і часник, пасеруємо 3 хвилинки. Після цього додаємо нарізану кубиками м'якоть баклажана і гриби. Готуємо протягом 5 хвилин. Далі заправляємо начинку сметаною, спеціями і перемішуємо. Баклажани наповнюємо грибною сумішшю, зверху кладемо сирний скибочку і запікаємо страву близько півгодини, до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, фаршировані м'ясом
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати баклажани, фаршировані м'ясом. Це блюдо просто унікальне за своїм смаком і виглядом. Такі фаршировані запечені
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї