Фаршировані баклажани в духовці – легке, але надзвичайно ситна страва, яку викличе захоплення у оточуючих і вони неодмінно попросять вас поділитися рецептиком.
Баклажани, фаршировані куркою, і запечені в духовці
Інгредієнти: баклажан – 3 шт.; курячий фарш – 200 г; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; помідор – 2 шт.; базилік; спеції; сир – 80 г; томатна паста – 4 ст. ложки. Приготування Баклажани обробляємо, відрізаємо з обох сторін хвостики і розрізаємо уздовж, витягуючи акуратно серцевину. Потім викладаємо овочеві заготовки в киплячу воду і варимо рівно 7 хвилин. Не гаючи часу, робимо начинку: цибулю з часником подрібнюємо, пасеруємо і викладаємо курячий фарш. Готуємо, помішуючи, хвилин 5 а потім додаємо подрібнену серцевину баклажанів і обсмажуємо все ще 3 хвилини. Після цього кладемо помідори, нарізані кубиками, тушкуємо до м'якості і знімаємо сковороду з вогню. На дно форми виливаємо трохи томатної пасти, викладаємо човники, наповнюємо кожну начинкою і посипаємо зверху тертим сирком. Накриваємо фаршировані баклажани з фаршем фольгою і ставимо їх у духовку на 30 хвилин.
Баклажани, фаршировані овочами, запечені в духовці
Інгредієнти: баклажан – 2 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; часник – 4 зубчики; помідор черрі – 12 шт.; оливки без кісточок – 50 г; листя базиліка; спеції; сир моцарелла - 125 г; мелені сухарі – жменя. Приготування Далі ми розповімо вам, як смачно нафарширувати баклажани овочами і приготувати їх в духовці. Синенькі обробляємо, розрізаємо вздовж і виймаємо серцевинки. Отримані човники промазуємо маслом і посипаємо приправами. Накриваємо фольгою й запікаємо в духовці 20 хвилин. М'якоть дрібненько шаткуємо і відкладаємо в сторону. У сковороду наливаємо трохи масла, викладаємо цибулька і пасеруємо його до рум'яного кольору. Додаємо м'якоть баклажанів і тушкуємо ще хвилини 3. Далі кидаємо дрібно нарізаний часник, помідори, спеції і сир. Після цього наповнюємо човники фаршем, посипаємо сухарями і запікаємо 15 хвилин.
Баклажани, фаршировані грибами і запечені в духовці
Інгредієнти: баклажан – 1 шт.; свіжі печериці – 250 г; сир – 3 скибочки; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; спеції; густа сметана . Приготування Баклажан розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо ложкою м'якоть, залишаючи оболонку. У розігріту з маслом сковороду додаємо подрібнену цибульку і часник, пасеруємо 3 хвилинки. Після цього додаємо нарізану кубиками м'якоть баклажана і гриби. Готуємо протягом 5 хвилин. Далі заправляємо начинку сметаною, спеціями і перемішуємо. Баклажани наповнюємо грибною сумішшю, зверху кладемо сирний скибочку і запікаємо страву близько півгодини, до готовності.