Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачки на мангалі

Кабачки на мангалі

28-07-2015, 20:05
812
Кабачки на мангалі
Цілком ймовірно, що цього літа готувати на природі ви будете не тільки м'ясо, але і свіжі овочі . Серед останніх особливою популярністю користуються доступні і смачні кабачки, які легко насичуються смаком будь-якого маринаду і гармонують з іншими інгредієнтами на тарілці.

Як приготувати кабачки на мангалі?


Інгредієнти:

  • кабачки - 800 г;

  • оливкова олія - 95 мл;

  • листя орегано, розмарину і чебрецю - по 1 ч. ложці;

  • часникові зубки - 4 шт.


  • Приготування
    Наріжте кабачки кружечками сантиметрової товщини і викладіть на рушники. Посипте шматочки сіллю і залиште на півгодини. Через відведений час залишки солі зчистите, а самі овочі промокніть. Залийте кабачки великою кількістю оливкової олії, додайте ароматні листя орегано, чебрецю і розмарину, а слідом видавіть кілька зубків часнику. Дайте кабачків постояти 15 хвилин перед тим, як розміщувати їх над палаючими вугіллями, а потім приступайте до обжарке.

    Кабачки у фользі на мангалі


    Інгредієнти:

  • кабачки - 900 г;

  • копчена паприка - 1 ст. ложка;

  • сушена цибуля, орегано - 1 1/2 ч. ложки;

  • сушений часник і перець чилі - по 1 ч. ложці;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • грецький йогурт - 60 мл;

  • сир фета - 140 р.


  • Приготування
    Кабачки розрізаємо навпіл і витягаємо з них серцевину з насінням. Кабачкові «човники» посипаємо міксом з трав і спецій з усіх боків, після чого залишаємо промаринуватися на час розпалювання вугілля. Готуємо пасту з сиру фета з грецьким йогуртом і наповнюємо сирної сумішшю порожнини в кабачках. Обертаємо «човники» фольгою і обсмажуємо 15-20 хвилин. Коли кабачок стане м'яким, обережно розгорніть конверт з фольги, полийте «човники» додатковою порцією олії і подавайте.

    Як замаринувати кабачки для мангалу?


    Інгредієнти:

  • кабачки - 450 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • червоний винний оцет - 25 мл;

  • сушений базилік і петрушка - по 1 ч. ложці;

  • зубок часнику;

  • вустерський соус - 10 мл;

  • морська сіль - за смаком.


  • Приготування
    Вимиті кабачки нарізаємо кружечками і викладаємо в миску зі скла або посуд покриту емаллю. Готуємо маринад для кабачків на мангалі з суміші оливкової олії з оцтом, вустером, морською сіллю, часником і сушеними травами. Змішуємо овочі з маринадом на оцтовій основі і залишаємо на 15-20 хвилин.
    Тим часом розпалюємо вогонь. Викладаємо кружечки кабачків на розпечену решітку і обсмажуємо по 5-8 хвилин з кожного боку.

    Шашлик з кабачків на мангалі


    Інгредієнти:

  • кабачки - 450 г;

  • фіолетовий цибулю - 130 г;

  • солодкий перець - 120 г;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • червоний винний оцет - 30 мл;

  • сушений орегано - 1 ст. ложка;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Збийте оливкова олія з лимонним соком і винним оцтом. Додайте в суміш сушений орегано, лимонну цедру і розтертий в ступі часник. Наріжте всі овочі шматочками приблизно однакового розміру, змішайте їх з маринадом і запровадити на шпажки. Розкладіть овочеві шашлички на вугіллі і обсмажуйте по 10-12 хвилин.

    Кабачки на мангалі з соусом песто


    Інгредієнти:

  • зелень петрушки і базиліка - по 1 жмені;

  • солодкий цибуля - 50 р;

  • кабачки - 800 г;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • французька гірчиця - 10 г;

  • часниковий зубок;
  • Кабачки на мангалі

  • сік лимона - 25 мл;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Наріжте кабачки довгими стрічками і збризніть невеликою кількістю масла. Розкладіть овочі на решітці поверх гарячих вугілля. Поки овочі готуються, зробіть елементарно простий соус песто, з допомогою блендера збивши разом цибулю з великою кількістю зелені, гірчицею, каперсами, часником, олією та лимонним соком. З'єднайте отриману суміш з ще гарячими кабачками і залиште на пару хвилин, щоб овочі увібрали в себе весь аромат.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з сирих кабачків
    Салат з сирих кабачків
    Деякі господині навіть не підозрюють, що кабачки можна вживати в їжу в сирому вигляді. Між тим з них виходять смачні, а найголовніше – дуже корисні
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
    Рулети з кабачків з сиром і часником
    Рулети з кабачків з сиром і часником
    Розповімо, як зробити дуже легкий і неймовірно ніжну холодну закуску. Поєднання молодих кабачків, сиру та часнику точно не залишить ваших гостей
    Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
    Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
    Експрес-рецепт овочевої закуски, популярною під час сезону молодих кабачків! З часником обсмажені кабачки набувають пікантну гостроту і насичений
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.