Цілком ймовірно, що цього літа готувати на природі ви будете не тільки м'ясо, але і свіжі овочі . Серед останніх особливою популярністю користуються доступні і смачні кабачки, які легко насичуються смаком будь-якого маринаду і гармонують з іншими інгредієнтами на тарілці.
Як приготувати кабачки на мангалі?
Інгредієнти: кабачки - 800 г; оливкова олія - 95 мл; листя орегано, розмарину і чебрецю - по 1 ч. ложці; часникові зубки - 4 шт. Приготування Наріжте кабачки кружечками сантиметрової товщини і викладіть на рушники. Посипте шматочки сіллю і залиште на півгодини. Через відведений час залишки солі зчистите, а самі овочі промокніть. Залийте кабачки великою кількістю оливкової олії, додайте ароматні листя орегано, чебрецю і розмарину, а слідом видавіть кілька зубків часнику. Дайте кабачків постояти 15 хвилин перед тим, як розміщувати їх над палаючими вугіллями, а потім приступайте до обжарке.
Кабачки у фользі на мангалі
Інгредієнти: кабачки - 900 г; копчена паприка - 1 ст. ложка; сушена цибуля, орегано - 1 1/2 ч. ложки; сушений часник і перець чилі - по 1 ч. ложці; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; грецький йогурт - 60 мл; сир фета - 140 р. Приготування Кабачки розрізаємо навпіл і витягаємо з них серцевину з насінням. Кабачкові «човники» посипаємо міксом з трав і спецій з усіх боків, після чого залишаємо промаринуватися на час розпалювання вугілля. Готуємо пасту з сиру фета з грецьким йогуртом і наповнюємо сирної сумішшю порожнини в кабачках. Обертаємо «човники» фольгою і обсмажуємо 15-20 хвилин. Коли кабачок стане м'яким, обережно розгорніть конверт з фольги, полийте «човники» додатковою порцією олії і подавайте.
Як замаринувати кабачки для мангалу?
Інгредієнти: кабачки - 450 г; оливкова олія - 45 мл; червоний винний оцет - 25 мл; сушений базилік і петрушка - по 1 ч. ложці; зубок часнику; вустерський соус - 10 мл; морська сіль - за смаком. Приготування Вимиті кабачки нарізаємо кружечками і викладаємо в миску зі скла або посуд покриту емаллю. Готуємо маринад для кабачків на мангалі з суміші оливкової олії з оцтом, вустером, морською сіллю, часником і сушеними травами. Змішуємо овочі з маринадом на оцтовій основі і залишаємо на 15-20 хвилин.
Тим часом розпалюємо вогонь. Викладаємо кружечки кабачків на розпечену решітку і обсмажуємо по 5-8 хвилин з кожного боку.
Шашлик з кабачків на мангалі
Інгредієнти: кабачки - 450 г; фіолетовий цибулю - 130 г; солодкий перець - 120 г; оливкова олія - 60 мл; лимонний сік - 30 мл; червоний винний оцет - 30 мл; сушений орегано - 1 ст. ложка; часникові зубки - 2 шт.; цедра 1 лимона. Приготування Збийте оливкова олія з лимонним соком і винним оцтом. Додайте в суміш сушений орегано, лимонну цедру і розтертий в ступі часник. Наріжте всі овочі шматочками приблизно однакового розміру, змішайте їх з маринадом і запровадити на шпажки. Розкладіть овочеві шашлички на вугіллі і обсмажуйте по 10-12 хвилин.
Кабачки на мангалі з соусом песто
Інгредієнти: зелень петрушки і базиліка - по 1 жмені; солодкий цибуля - 50 р; кабачки - 800 г; каперси - 2 ст. ложки; французька гірчиця - 10 г; часниковий зубок; сік лимона - 25 мл; оливкова олія - 45 мл Приготування Наріжте кабачки довгими стрічками і збризніть невеликою кількістю масла. Розкладіть овочі на решітці поверх гарячих вугілля. Поки овочі готуються, зробіть елементарно простий соус песто, з допомогою блендера збивши разом цибулю з великою кількістю зелені, гірчицею, каперсами, часником, олією та лимонним соком. З'єднайте отриману суміш з ще гарячими кабачками і залиште на пару хвилин, щоб овочі увібрали в себе весь аромат.