Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з сирих кабачків

Салат з сирих кабачків

28-07-2015, 20:34
1 290
Салат з сирих кабачків
Ймовірно, ви здивуєтеся, дізнавшись, що один з найпопулярніших літніх овочів – кабачок, можна їсти навіть у сирому вигляді. Більш того, сирі кабачки мають ненав'язливий і дуже приємний смак, цікаву текстуру, без проблем засвоюються і віддають вам куди більше своєї користі, ніж після теплової обробки.

Салат з сирих кабачків – рецепт


Інгредієнти:

  • кабачок - 470 г;

  • відварений нут - 1 1/2 ст.;

  • фіолетовий цибулю - 35 г;

  • солодкий перець - 70 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • сік лимона - 30 мл;

  • бальзамічний оцет - 30 мл;

  • свіжі трави (м'ята, базилік, орегано).


  • Приготування
    Солодкий фіолетовий цибулю і перець наріжте тонкими півкільцями, а кабачок – півколами. Змішайте підготовлені овочі з вареним нутом, перекладіть в салатник разом зі свіжою зеленню. Приготуйте просту заправку з пюрированного часнику, лимонного соку і бальзаміку. Для аромату і м'якості в кислий соус можна підлити трохи олії. Готовий салат можна пробувати відразу, але краще приготувати його хоча б за 6 годин до подачі для того, щоб овочі просочилися соусом і злегка замариновались.

    Салат з молодих сирих кабачків


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок - 120 г;

  • молода морква - 120 г;

  • жменя бобових паростків;

  • фіолетова капуста - 140 г;

  • пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;

  • зелень свіжої петрушки;

  • сік 1/2 лимона;

  • соєвий соус - 10 мл;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • часниковий зубок - 1 шт.


  • Приготування
    Наріжте кабачок і моркву тонкою соломкою, змішайте овочі з нашаткованим листям капусти і бобовими паростками. Доповніть свіжу суміш зеленню і приступайте до заправки. Для заправки збийте лимонний сік з соєвим соусом, пюрированным часниковим зубком і рослинним маслом. Полийте заправкою салат і відразу ж сервіруйте його.

    Салат з сирих кабачків з медом


    Інгредієнти:

  • кабачки - 360 г;

  • томати черрі - 2 жмені;

  • редис - 70 г;

  • пучок листя базиліка;

  • винний оцет - 15 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • мед - 5 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Приготування
    Кабачки наріжте тонкою соломкою уздовж так, щоб вийшла довга локшина. Посипте кабачкову локшину сіллю і залиште на півгодини, щоб овоч випустив зайву рідину. Відіжміть локшину і покладіть її в салатник разом з половинками томатів черрі і тонкими кружечками редиски. Доповніть овочі базиликовыми листочками і приступайте до заправки. Для заправки змішайте лимонний сік з маслом оливи, медом і гірчицею – готово! Заправляйте блюдо і милуйтеся влітку на тарілці.

    Салат з сирих кабачків з корейською морквою і курятиною


    Інгредієнти:

  • кабачок - 210 г;

  • морква корейська - 80 г;

  • червонокачанна капуста - 90 г;

  • жменя бобових паростків;

  • солодкий перець - 60 г;

  • свіжий огірок - 90 г;

  • пір'я зеленої цибулі, листя коріандру - за смаком;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • арахісове масло - 70 г;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • вода - 60 мл;

  • кленовий сироп - 60 мл;

  • сік лайма - 55 мл;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Натерти кабачок і свіжий огірок, відіжміть овочі від надлишків вологи і змішайте з корейською морквою, півкільцями солодкого перцю і зеленню. Збийте арахісове масло з водою і кленовим сиропом. Доповніть заправку імбиром, соком лайма і пастою з часнику. Заправте блюдо, перемішайте і пробуйте.

    Салат з сирих кабачків з огірком


    Інгредієнти:

  • кабачок - 120 г;

  • томат - 80 г;

  • свіжий огірок - 80 г;
  • Салат з сирих кабачків

  • грецький йогурт - 40 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • свіжий кріп - 1 ч. ложка;

  • часниковий зубок;

  • мелений кумін і коріандр - по щіпці.


  • Приготування
    Наріжте огірок, кабачок уздовж тонкою соломкою, щоб вийшла овочева «локшина». Додайте томати. Для заправки змішайте йогурт з соком лимона, кропом, нарізаним часником, кумином і коріандром. Заправте салат йогуртовим соусом і подавайте до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки на мангалі
    Кабачки на мангалі
    На багатті виходять чи не найбільш смачні страви. Пропонуємо вам приготувати дивовижні, легкі, але в теж час ситні кабачки на мангалі. Вони хороші як
    Рулети з кабачків з сиром і часником
    Рулети з кабачків з сиром і часником
    Розповімо, як зробити дуже легкий і неймовірно ніжну холодну закуску. Поєднання молодих кабачків, сиру та часнику точно не залишить ваших гостей
    Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
    Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
    Експрес-рецепт овочевої закуски, популярною під час сезону молодих кабачків! З часником обсмажені кабачки набувають пікантну гостроту і насичений
    Закуска з кабачків
    Закуска з кабачків
    Кабачки - це овоч, який просто створений для приготування смачних і легких закусок. Вони поєднуються з багатьма продуктами, у тому числі з м'ясом,
    Салат з квасолі з морквою і цибулею
    Салат з квасолі з морквою і цибулею
    Салати з квасолею і морквою, які ми вам пропонуємо приготувати, можна вживати і в святкові, і в пісні дні. Виходить дуже смачно і ситно. Особливу
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником
    Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і