Ймовірно, ви здивуєтеся, дізнавшись, що один з найпопулярніших літніх овочів – кабачок, можна їсти навіть у сирому вигляді. Більш того, сирі кабачки мають ненав'язливий і дуже приємний смак, цікаву текстуру, без проблем засвоюються і віддають вам куди більше своєї користі, ніж після теплової обробки.
Салат з сирих кабачків – рецепт
Інгредієнти: кабачок - 470 г; відварений нут - 1 1/2 ст.; фіолетовий цибулю - 35 г; солодкий перець - 70 г; часникові зубки - 2 шт.; сік лимона - 30 мл; бальзамічний оцет - 30 мл; свіжі трави (м'ята, базилік, орегано). Приготування Солодкий фіолетовий цибулю і перець наріжте тонкими півкільцями, а кабачок – півколами. Змішайте підготовлені овочі з вареним нутом, перекладіть в салатник разом зі свіжою зеленню. Приготуйте просту заправку з пюрированного часнику, лимонного соку і бальзаміку. Для аромату і м'якості в кислий соус можна підлити трохи олії. Готовий салат можна пробувати відразу, але краще приготувати його хоча б за 6 годин до подачі для того, щоб овочі просочилися соусом і злегка замариновались.
Салат з молодих сирих кабачків
Інгредієнти: молодий кабачок - 120 г; молода морква - 120 г; жменя бобових паростків; фіолетова капуста - 140 г; пір'я зеленої цибулі - 3 шт.; зелень свіжої петрушки; сік 1/2 лимона; соєвий соус - 10 мл; рослинна олія - 15 мл; часниковий зубок - 1 шт. Приготування Наріжте кабачок і моркву тонкою соломкою, змішайте овочі з нашаткованим листям капусти і бобовими паростками. Доповніть свіжу суміш зеленню і приступайте до заправки. Для заправки збийте лимонний сік з соєвим соусом, пюрированным часниковим зубком і рослинним маслом. Полийте заправкою салат і відразу ж сервіруйте його.
Салат з сирих кабачків з медом
Інгредієнти: кабачки - 360 г; томати черрі - 2 жмені; редис - 70 г; пучок листя базиліка; винний оцет - 15 мл; діжонська гірчиця - 10 г; мед - 5 г; сік лимона - 15 мл; оливкова олія - 30 мл Приготування Кабачки наріжте тонкою соломкою уздовж так, щоб вийшла довга локшина. Посипте кабачкову локшину сіллю і залиште на півгодини, щоб овоч випустив зайву рідину. Відіжміть локшину і покладіть її в салатник разом з половинками томатів черрі і тонкими кружечками редиски. Доповніть овочі базиликовыми листочками і приступайте до заправки. Для заправки змішайте лимонний сік з маслом оливи, медом і гірчицею – готово! Заправляйте блюдо і милуйтеся влітку на тарілці.
Салат з сирих кабачків з корейською морквою і курятиною
Інгредієнти: кабачок - 210 г; морква корейська - 80 г; червонокачанна капуста - 90 г; жменя бобових паростків; солодкий перець - 60 г; свіжий огірок - 90 г; пір'я зеленої цибулі, листя коріандру - за смаком; часникові зубки - 2 шт.; арахісове масло - 70 г; соєвий соус - 60 мл; вода - 60 мл; кленовий сироп - 60 мл; сік лайма - 55 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка. Приготування Натерти кабачок і свіжий огірок, відіжміть овочі від надлишків вологи і змішайте з корейською морквою, півкільцями солодкого перцю і зеленню. Збийте арахісове масло з водою і кленовим сиропом. Доповніть заправку імбиром, соком лайма і пастою з часнику. Заправте блюдо, перемішайте і пробуйте.
Салат з сирих кабачків з огірком
Інгредієнти: кабачок - 120 г; томат - 80 г; свіжий огірок - 80 г; грецький йогурт - 40 г; сік лимона - 15 мл; свіжий кріп - 1 ч. ложка; часниковий зубок; мелений кумін і коріандр - по щіпці. Приготування Наріжте огірок, кабачок уздовж тонкою соломкою, щоб вийшла овочева «локшина». Додайте томати. Для заправки змішайте йогурт з соком лимона, кропом, нарізаним часником, кумином і коріандром. Заправте салат йогуртовим соусом і подавайте до столу.