Вернуться назад Распечатать

Баклажани на мангалі

Баклажани на мангалі
Обжарка баклажана на мангалі може стати справжньою проблемою у випадку, якщо старий овоч не піддавати попередній обробці, покликаної видалити гіркоту. Щоб уникнути стороннього присмаку і перетворити баклажанну м'якоть в м'яку і тане в роті консистенцію, рекомендуємо запікати овочі на грилі взявши за основу пару наших рецептів.

Фаршировані баклажани на мангалі


Інгредієнти:

  • баклажани - 460 м;

  • пшоняна крупа - 1/2 ст.;

  • зелень петрушки і пір'я цибулі;

  • томати - 90 г;

  • сир фета - 55 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • йогурт - 210 мл;

  • сушений орегано, паприка - по щіпці.


  • Приготування
    Якщо ви взяли за основу тонкокорі молоді баклажани, то відразу викладайте їх над вугіллям. Запікайте баклажани на мангалі цілком, поки їх серцевина не стане м'якою, а шкірка не підсохне. Якщо в розпорядженні є тільки старі овочі, то попередньо їх слід розрізати навпіл і рясно посолити.
    Поки баклажани готуються, відваріть пшоняну крупу і остудіть її. Із запечених овочів вийміть м'якоть і змішайте її з крупою. Туди додайте шматочки томату і збризніть все соком лимона.
    Наповніть порожнисті баклажанові шкурки пшенкой, посипте фетою і поверніть на мангал, щоб страва прогрілося. Баклажани на мангалі подають з соусом з йогурту зі спеціями, в супроводі свіжого салату.

    Шашлик з баклажанів на мангалі


    Інгредієнти:

  • розмаринові гілочки - 4 шт.;

  • великий баклажан - 1 шт.;

  • солодкий цибуля - 80 г;

  • солодкий перець - 130 г;

  • томати черрі - 12 шт.;

  • оливкова олія - 80 мл;

  • зубчики часнику - 2 шт.


  • Приготування
    Зніміть листочки з розмаринових гілочок, а краї гілочок заточіть так, щоб вийшов шампур. На шампур настроміть кубики баклажана, кільця солодкого цибулі і перцю, а також помідори черрі. В ступі розітріть пучку розмаринових листочків з часником та олією, полийте сумішшю овочі і розмістіть на грилі на 7-9 хвилин.

    Як приготувати баклажани на мангалі шматочками?

    Баклажани на мангалі

    Інгредієнти:

  • баклажан - 320 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • бальзамічний оцет - 20 мл;

  • паприка, мелений чебрець і орегано - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Нарізавши баклажан кружечками завтовшки в півсантиметра, рясно посоліть їх і залиште на півгодини. Зайву рідину злийте.
    Щоб приготувати маринад для баклажанів на мангалі збийте оцет з маслом і спеціями. Розкладіть баклажани на решітці гриля і обсмажуйте, поки ті не розм'якшаться, регулярно змазуючи ароматним маринадом.