Обжарка баклажана на мангалі може стати справжньою проблемою у випадку, якщо старий овоч не піддавати попередній обробці, покликаної видалити гіркоту. Щоб уникнути стороннього присмаку і перетворити баклажанну м'якоть в м'яку і тане в роті консистенцію, рекомендуємо запікати овочі на грилі взявши за основу пару наших рецептів.
Фаршировані баклажани на мангалі
Інгредієнти: баклажани - 460 м; пшоняна крупа - 1/2 ст.; зелень петрушки і пір'я цибулі; томати - 90 г; сир фета - 55 г; сік лимона - 25 мл; йогурт - 210 мл; сушений орегано, паприка - по щіпці. Приготування Якщо ви взяли за основу тонкокорі молоді баклажани, то відразу викладайте їх над вугіллям. Запікайте баклажани на мангалі цілком, поки їх серцевина не стане м'якою, а шкірка не підсохне. Якщо в розпорядженні є тільки старі овочі, то попередньо їх слід розрізати навпіл і рясно посолити.
Поки баклажани готуються, відваріть пшоняну крупу і остудіть її. Із запечених овочів вийміть м'якоть і змішайте її з крупою. Туди додайте шматочки томату і збризніть все соком лимона.
Наповніть порожнисті баклажанові шкурки пшенкой, посипте фетою і поверніть на мангал, щоб страва прогрілося. Баклажани на мангалі подають з соусом з йогурту зі спеціями, в супроводі свіжого салату.
Шашлик з баклажанів на мангалі
Інгредієнти: розмаринові гілочки - 4 шт.; великий баклажан - 1 шт.; солодкий цибуля - 80 г; солодкий перець - 130 г; томати черрі - 12 шт.; оливкова олія - 80 мл; зубчики часнику - 2 шт. Приготування Зніміть листочки з розмаринових гілочок, а краї гілочок заточіть так, щоб вийшов шампур. На шампур настроміть кубики баклажана, кільця солодкого цибулі і перцю, а також помідори черрі. В ступі розітріть пучку розмаринових листочків з часником та олією, полийте сумішшю овочі і розмістіть на грилі на 7-9 хвилин.
Як приготувати баклажани на мангалі шматочками?
Інгредієнти: баклажан - 320 г; оливкова олія - 35 мл; бальзамічний оцет - 20 мл; паприка, мелений чебрець і орегано - по 1/2 ч. ложки. Приготування Нарізавши баклажан кружечками завтовшки в півсантиметра, рясно посоліть їх і залиште на півгодини. Зайву рідину злийте.
Щоб приготувати маринад для баклажанів на мангалі збийте оцет з маслом і спеціями. Розкладіть баклажани на решітці гриля і обсмажуйте, поки ті не розм'якшаться, регулярно змазуючи ароматним маринадом.