Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочі на мангалі

Овочі на мангалі

28-07-2015, 20:09
2 995
Овочі на мангалі
Всі ми дуже любимо апетитний смажений шашличок! Але, звичайно ж, розуміємо, що це не дуже корисне блюдо для нашого організму. Але знаєте ви, що можна трохи убезпечити себе від шкоди засмажених соковитих шматочків? Пропонуємо вам запекти різні овочі на мангалі. Такий оригінальний салатик трохи нейтралізує смажені продукти. Далі ми розповімо вам, як приготувати овочі на мангалі.

Маринад для овочів на мангалі


Інгредієнти:

  • олія оливкова – 60 мл;

  • сік лимонний – 60 мл;

  • базилік свіжий – 10 г;

  • спеції;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Часник чистимо і ретельно подрібнюємо або видавлюємо через прес. Листя базиліка обполіскуємо, обсушуємо й дрібненько нарізаємо. Далі змішуємо в мисочці оливкова олія з лимонним соком. Додаємо підготовлений раніше часник, кидаємо дрібну сіль і свіжий базилік. Ретельно перемішуємо і приступаємо до маринування овочів.

    Рецепт овочів на мангалі


    Інгредієнти:

  • свіжий базилік – 1 пучок;

  • кабачок – 1 шт.;

  • сині баклажани – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • свіжі печериці – 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Кабачок гарненько промиваємо та нарізаємо однаковими тонкими кільцями. Баклажан обполіскуємо, обсушуємо і шаткуємо такими ж кружечками. Перець промиваємо, видаляємо насіння і рубаємо товстими смужками. Печериці моєму, обробляємо і розрізаємо навпіл. Базилік дрібненько шаткуємо ножем, а часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені овочі з'єднайте в мисці, додаємо базилік, часник, вичавлюємо сік з половинки лимона і вливаємо рослинне масло. Ретельно все перемішуємо руками і залишаємо маринуватися на 60 хвилин. Після цього викладаємо овочі на решітку і запікаємо над вугіллям, постійно перевертаючи, щоб вони рівномірно пропеклися і не підсмажилися. Готуємо овочевий шашлик до тих пір, поки баклажан з кабачком не стануть м'якими. У самому кінці додаємо за смаком щіпка солі і подаємо страву до м'яса або самостійно.

    Овочі на мангалі по-вірменськи


    Інгредієнти:

  • баклажан – 4 шт.;

  • помідор – 8 шт;

  • перець болгарський – 4 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Овочі промиваємо, а цибулю очищаємо від шкірки. Потім розкладаємо всі цілі овочі на решітці і обсмажуємо їх на відкритому вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Готові овочі збризкуємо холодною водою і очищаємо від шкірки. У болгарського перцю відрізаємо хвостик і виймаємо насіння. Нарізаємо всю м'якоть великими шматками і змішуємо з посіченою зеленню. Присипаємо за смаком сіллю, перцем, видавлюємо лимонний сік і поливаємо салат з овочів на мангалі рослинним маслом.

    Запечені овочі на мангалі


    Інгредієнти:

  • перець болгарський – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • соус соєвий – 100 мл;

  • оцет бальзамічний – 3 ст. ложки;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • часник – 2 зубчики.
  • Овочі на мангалі


    Приготування
    Болгарський перець, баклажани і стиглі помідори промиваємо. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Цибулину, баклажани і помідори шаткуємо тонкими кільцями. Часник чистимо і переходимо до маринаду. У мисці змішуємо пропущений через прес часник, вливаємо олію, соєвий соус і оцет. Кладемо всі овочі в чистий пакет і заливаємо маринадом. Струшуємо пакет кілька разів і залишаємо на 30 хвилин. Після цього викладаємо їх в спеціальну сітку для барбекю і кладемо на мангал з вугіллям. Підсмажуємо овочі з одного боку 10 хвилин, а потім акуратно перевертаємо шашлик на іншу сторону. Готове блюдо чудово підходить в якості закуски до алкогольних напоїв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля на мангалі
    Картопля на мангалі
    Цей рецепт простий і в той же час оригінальний. Картопля виходить по-домашньому смачною, з м'яким дуже апетитним ароматом, спроможним пробудити
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі
    Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
    Баклажани на мангалі
    Баклажани на мангалі
    Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі
    Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,
    Маринад для овочів на мангалі
    Маринад для овочів на мангалі
    Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і