Овочі на мангалі

Маринад для овочів на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Часник чистимо і ретельно подрібнюємо або видавлюємо через прес. Листя базиліка обполіскуємо, обсушуємо й дрібненько нарізаємо. Далі змішуємо в мисочці оливкова олія з лимонним соком. Додаємо підготовлений раніше часник, кидаємо дрібну сіль і свіжий базилік. Ретельно перемішуємо і приступаємо до маринування овочів.
Рецепт овочів на мангалі
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок гарненько промиваємо та нарізаємо однаковими тонкими кільцями. Баклажан обполіскуємо, обсушуємо і шаткуємо такими ж кружечками. Перець промиваємо, видаляємо насіння і рубаємо товстими смужками. Печериці моєму, обробляємо і розрізаємо навпіл. Базилік дрібненько шаткуємо ножем, а часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені овочі з'єднайте в мисці, додаємо базилік, часник, вичавлюємо сік з половинки лимона і вливаємо рослинне масло. Ретельно все перемішуємо руками і залишаємо маринуватися на 60 хвилин. Після цього викладаємо овочі на решітку і запікаємо над вугіллям, постійно перевертаючи, щоб вони рівномірно пропеклися і не підсмажилися. Готуємо овочевий шашлик до тих пір, поки баклажан з кабачком не стануть м'якими. У самому кінці додаємо за смаком щіпка солі і подаємо страву до м'яса або самостійно.
Овочі на мангалі по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
Овочі промиваємо, а цибулю очищаємо від шкірки. Потім розкладаємо всі цілі овочі на решітці і обсмажуємо їх на відкритому вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Готові овочі збризкуємо холодною водою і очищаємо від шкірки. У болгарського перцю відрізаємо хвостик і виймаємо насіння. Нарізаємо всю м'якоть великими шматками і змішуємо з посіченою зеленню. Присипаємо за смаком сіллю, перцем, видавлюємо лимонний сік і поливаємо салат з овочів на мангалі рослинним маслом.
Запечені овочі на мангалі
Інгредієнти:

Приготування
Болгарський перець, баклажани і стиглі помідори промиваємо. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Цибулину, баклажани і помідори шаткуємо тонкими кільцями. Часник чистимо і переходимо до маринаду. У мисці змішуємо пропущений через прес часник, вливаємо олію, соєвий соус і оцет. Кладемо всі овочі в чистий пакет і заливаємо маринадом. Струшуємо пакет кілька разів і залишаємо на 30 хвилин. Після цього викладаємо їх в спеціальну сітку для барбекю і кладемо на мангал з вугіллям. Підсмажуємо овочі з одного боку 10 хвилин, а потім акуратно перевертаємо шашлик на іншу сторону. Готове блюдо чудово підходить в якості закуски до алкогольних напоїв.
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопля на мангалі
Цей рецепт простий і в той же час оригінальний. Картопля виходить по-домашньому смачною, з м'яким дуже апетитним ароматом, спроможним пробудити

Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато

Баклажани на мангалі
Знявши останню порцію шашликів з мангалу, ми забуваємо про гарячих вугіллі, але це адже нераціонально! На них ще можна встигнути запекти овочі. У

Гриби на мангалі
Гриби на мангалі виходять просто відмінними, якщо ви любитель шампіньйонів, то спробувати це блюдо неодмінно варто! В даному випадку все робиться по

Скумбрія у фользі на мангалі
Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,

Маринад для овочів на мангалі
Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і