У сезон пікніків головним блюдом, приготованим на відкритому вогні, є шашлик. Він асоціюється з соковитим, ароматним і підсмаженим м'ясом. Але не тільки м'ясо використовується для його приготування. Великим успіхом користуються запечені на вугіллі риба і овочі. А любителям грибів ми пропонуємо приготувати шампіньйони на мангалі. Печериці доступні протягом усього року, а їх структура і форма найбільш зручна для використання в кулінарії для приготування різноманітних і смачних страв.
Унікальний аромат і смак страви додасть маринування печериць з використанням різноманітних маринадів і спецій, а також напевно не залишать вас байдужими і вразять своїми вишуканими смаковими нотками, фаршировані печериці на мангалі. Поєднання м'якоті гриба з різноманітними інгредієнтами, будь то м'ясо, різноманітні сири або овочі, створять прекрасний соковите і ароматне блюдо.
Як маринувати і приготувати шампіньйони на мангалі ми розповімо в цій статті.
Печериці на мангалі
Інгредієнти: печериці середнього розміру – 1000 м; вершкове масло – 150 г; суміш мелених перців; сіль. Приготування Промиті і просушені печериці приправляємо сіллю і сумішшю свіжомелених перців, наповнюємо простір між капелюшком і ніжкою розм'якшеним вершковим маслом і нанизуємо на шампур. Смажимо наші грибочки на мангалі на березових вугіллі до готовності, приблизно п'ятнадцять хвилин.
Мариновані печериці в соєвому соусі на мангалі
Інгредієнти: печериці середнього розміру – 800 г; цибуля ріпчаста – 450 г; Для маринаду:
паприка солодка – 3 ч. ложки; базилік сушений – 3 ч. ложки; горошки чорного перцю – 5 шт.; лаврові листочки – 3-4 шт.; соєвий соус – 1/3 склянки; рослинна олія – 1/3 склянки; сік однієї половинки лайма. Приготування До добре промитим і просушеним печерицям додаємо кільця очищеного і нарізаного ріпчастої цибулі, всі рідкі та сухі інгредієнти для маринаду, добре перемішуємо і залишаємо приблизно на дві години при кімнатній температурі, періодично перемішуючи. Потім розкладаємо промариновані грибочки на решітку або нанизуємо на шампур, чергуючи з кільцями ріпчастої цибулі, і смажимо на мангалі, бажано на березових вугіллі до готовності і рум'яного кольору, періодично поливаючи маринадом, який за бажанням можна додати трохи світлого пива.
Фаршировані печериці в беконі на мангалі
Інгредієнти: печериці середнього розміру – 15 шт.; смужки бекону, довгі і широкі – 15 шт.; цибуля ріпчаста, дрібний – 1 шт.; пікантний сир твердий – 50 г; м'який вершковий сир – 100 г; часник – 2 зубчики; вершкове масло – 2 ст. ложки; суміш перців; сіль. Приготування З промитих печериць вирізаємо ніжки і подрібнюємо. На розігрітій сковороді з вершковим маслом пасеруємо цибулю до золотистого, рум'яного кольору, додаємо подрібнений часник і ніжки печериць і підсмажуємо ще п'ять -
сім хвилин. Потім піджарку охолоджуємо, додаємо до неї пропущений через тертку сир твердий і м'який вершковий сир, солимо, перчимо і фаршируємо отриманою сумішшю капелюшки наших грибочків. Тепер обертаємо їх смужками бекону і скріплюємо зубочистками, або нанизуємо на дерев'яні шпажки по кілька штук. Поміщаємо майбутні грибні шашлички на решітку і смажимо на мангалі до готовності і рум'яності. Подаємо з улюбленим соусом.
Такі грибочки можна також з успіхом запекти в духовці, якщо немає можливості приготувати їх на мангалі на вугіллі. Вийде теж дуже смачно.