Приготування коропа, запеченого на мангалі, дозволить не тільки звести нанівець специфічний запах, але і отримати шалено смачне і апетитне блюдо, яке зберегло в собі всі корисні речовини і вітаміни. Для додання смаку, замаринувати рибу бажано з використанням різних пікантних спецій , а смажити найзручніше на решітці, хоча стейки і шматки філе можна готувати на шампурах, в результаті чого отримаємо чудовий шашлик з коропа на мангалі.
Короп, запечений у фользі на мангалі, буде особливо хороший, звичайно ж, при правильному використанні компонентів при маринуванні і приготуванні.
Який маринад використовувати для коропа і як правильно замаринувати і приготувати його на мангалі ми розповімо нижче.
Як приготувати коропа, запеченого на мангалі
Інгредієнти: тушка карпа – 15-2 кг; ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.; лимон великий – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; сіль – за смаком; коріандр мелений – за смаком; рослинна олія – 15 мл Приготування Тушку карпа очистити від луски, позбавляємося від нутрощів і добре промиваємо. Під кутом до хребта робимо спинні надрізи на відстані приблизно півтора сантиметра. Потім натираємо рибку всередині і зовні сіллю і меленим коріандром. У розріз черевної закладаємо очищений і нарізаний кільцями цибулю і яблуко пластинами, а в спинні надрізи вставляємо часточки лимона. Залишаємо карпа промаринуватися на сорок хвилин.
Тепер складаємо зубочисткою черевце, промазуємо тушку рослинним маслом, викладаємо на решітку і смажимо на мангалі на вугіллі приблизно двадцять хвилин, періодично перевертаючи решітку.
Короп у фользі на мангалі
Інгредієнти: тушка дзеркального коропа – 15-2 кг; томатний сік – 1 л; ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.; лимон – 1 шт.; помідор – 1 шт.; розмарин – за смаком; пряні трави – за смаком; запашний і чорний мелений перець – за смаком; кріп – 1 великий пучок; оливки – 5-7 шт.; сіль – за смаком. Приготування На очищеної від луски і нутрощів і добре вимитої тушці карпа робимо досить глибокі надрізи перпендикулярно хребту і поміщаємо в підходящу ємність. Заливаємо маринадом, приготованим з томатного соку, нарізаного кільцями цибулі, розмарину, пряних трав, запашного і чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішуємо і залишаємо на один, а краще два години.
Промаринованную рибку викладаємо на лист фольги, спинні розрізи вставляємо часточки лимона і помідор, черевце вкладаємо дві-три часточки лимона і трохи кропу. Прикрашаємо зверху оливками, з боків кладемо гілочки кропу і полукружки помідор. Запечатуємо фольгу і запікаємо на решітці на мангалі приблизно тридцять п'ять-сорок хвилин.