Вернуться назад Распечатать

Короп на мангалі

Короп на мангалі
Приготування коропа, запеченого на мангалі, дозволить не тільки звести нанівець специфічний запах, але і отримати шалено смачне і апетитне блюдо, яке зберегло в собі всі корисні речовини і вітаміни. Для додання смаку, замаринувати рибу бажано з використанням різних пікантних спецій , а смажити найзручніше на решітці, хоча стейки і шматки філе можна готувати на шампурах, в результаті чого отримаємо чудовий шашлик з коропа на мангалі.
Короп, запечений у фользі на мангалі, буде особливо хороший, звичайно ж, при правильному використанні компонентів при маринуванні і приготуванні.
Який маринад використовувати для коропа і як правильно замаринувати і приготувати його на мангалі ми розповімо нижче.

Як приготувати коропа, запеченого на мангалі


Інгредієнти:

  • тушка карпа – 15-2 кг;

  • ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.;

  • лимон великий – 1 шт.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • коріандр мелений – за смаком;

  • рослинна олія – 15 мл


  • Приготування
    Тушку карпа очистити від луски, позбавляємося від нутрощів і добре промиваємо. Під кутом до хребта робимо спинні надрізи на відстані приблизно півтора сантиметра. Потім натираємо рибку всередині і зовні сіллю і меленим коріандром. У розріз черевної закладаємо очищений і нарізаний кільцями цибулю і яблуко пластинами, а в спинні надрізи вставляємо часточки лимона. Залишаємо карпа промаринуватися на сорок хвилин.
    Тепер складаємо зубочисткою черевце, промазуємо тушку рослинним маслом, викладаємо на решітку і смажимо на мангалі на вугіллі приблизно двадцять хвилин, періодично перевертаючи решітку.

    Короп у фользі на мангалі


    Інгредієнти:

  • тушка дзеркального коропа – 15-2 кг;

  • томатний сік – 1 л;

  • ріпчасту цибулю, великий – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • розмарин – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • запашний і чорний мелений перець – за смаком;

  • кріп – 1 великий пучок;

  • оливки – 5-7 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Короп на мангалі

    На очищеної від луски і нутрощів і добре вимитої тушці карпа робимо досить глибокі надрізи перпендикулярно хребту і поміщаємо в підходящу ємність. Заливаємо маринадом, приготованим з томатного соку, нарізаного кільцями цибулі, розмарину, пряних трав, запашного і чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішуємо і залишаємо на один, а краще два години.
    Промаринованную рибку викладаємо на лист фольги, спинні розрізи вставляємо часточки лимона і помідор, черевце вкладаємо дві-три часточки лимона і трохи кропу. Прикрашаємо зверху оливками, з боків кладемо гілочки кропу і полукружки помідор. Запечатуємо фольгу і запікаємо на решітці на мангалі приблизно тридцять п'ять-сорок хвилин.