Що може бути смачніше соковитою запеченої риби з ароматом димку? Блюдо виходить неймовірно апетитною, смачним і прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сьомгу на мангалі.
Рецепт шашлику з сьомги на мангалі
Інгредієнти: стейки сьомги – 4 шт.; апельсиновий сік – 100 мл; соус соєвий – 1 ст. ложка; олія оливкова – 4 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка; імбир – 1 ч. ложка. Приготування Отже, першим ділом рибні шматочки ретельно промиваємо і викладаємо на рушник обсихати. Цим часом готуємо маринад для сьомги на мангалі: у глибокій мисочці з'єднуємо оливкове масло і натуральний соєвий соус. Потім додаємо трохи цукрового піску. Якщо у вас є коричневий цукор, то він краще всього підійде для цієї страви. Далі беремо невеликий шматочок свіжого імбиру, очищаємо, натираємо на маленькій тертці і додаємо в маринад. Ретельно перемішуємо отриману суміш, підсолюємо за смаком і викладаємо в неї наші стейки. Гарненько занурюємо їх так, щоб маринад повністю покрив кожен рибний шматочок. З свіжого апельсина вичавлюємо сік і виливаємо його зверху. Тепер накриваємо ємність харчової плівкою і відправляємо хвилин на 45 у холодильник, щоб сьомга добре просочилася ароматною сумішшю. Після цього викладаємо стейки з сьомги на решітку і обсмажуємо на мангалі до апетитної скоринки. Тут важливо розуміти, як зробити блюдо соковитим і не пересушити рибу. Для цього уважно стежимо за вогнем і смажимо рибку з кожної сторони, не більше 5 хвилин. Подаємо готову сьомгу з овочами і зеленню, окропивши за бажанням соком лимона і доповнивши дрібкою меленого чорного перчика для пікантності смаку.
Рецепт сьомги на мангалі
Інгредієнти: сьомга – 3 кг; спеції ; масло рослинне – 5 мл; лимон – 05 шт.; помідор – 5 шт; листя салату – 300 р. Приготування Сьомгу обробляємо, промиваємо та нарізаємо на однакові невеликі шматочки довжиною 3 см. Потім рибу підсолюємо, перчимо з обох сторін і залишаємо на деякий час просочуватися. Після цього викладаємо шматочки на решітку, промазану маслом, збризкуємо соком свіжого лимоном і обсмажуємо, періодично перевертаючи решітку. Жар повинен бути зовсім невеликою, щоб сьомга вийшла соковитою і не пересушилась. Далі акуратно знімаємо його з вогню, даємо їй трохи відпочити і прикрашаємо кожну порцію зеленню і скибочкою помідора.