Скумбрія – корисна і напрочуд смачна рибка, яку можна приготувати не тільки вдома, але і на природі. А як це зробити, ми вам зараз розповімо!
Рецепт скумбрії на мангалі
Інгредієнти: лайм – 1 шт.; свіжа петрушка – 1 пучок; заморожена скумбрія – 2 шт.; спеції ; кріп свіжий – 1 пучок. Приготування Для приготування скумбрії на мангалі рибу заздалегідь розморожуємо і обробляємо від нутрощів і луски. Лайм гарненько промиваємо і шаткуємо півкільцями. Потім скумбрію потрошимо, видаляємо зябра і відрізаємо плавці. Гарненько промиваємо під проточною водою і робимо в боках неглибокі косі надрізи з обох сторін. Після цього натираємо рибку сіллю і сумішшю прованських трав. Далі акуратно вставляємо в надрізи часточки лайма.
Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і щільно набиваємо рибу зеленню кропу. Залишаємо маринуватися приблизно на 20-30 хвилин, а потім викладаємо на решітку і запікаємо на мангалі хвилин 30. Решітку періодично перевертаємо, щоб риба пропеклась рівномірно і покрилася рівною золотистою скоринкою.
Скумбрія у фользі на мангалі
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 2 шт.; лимон – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; лимон – 1 шт.; помідор – 1 шт.; спеції. Приготування Першим ділом з вами займемося підготовкою риби: скумбрію обробити, чистимо, видаляємо всі нутрощі, луску і відрізаємо голову з плавниками. Можна отримати також всі кістки, щоб смажити на мангалі тільки філе. Далі беремо гострий ніж і робимо на тушці невеликі надрізи. Натираємо скумбрію спеціями за смаком, вкладаємо в кишеньки скибочки помідор. Лимон ретельно промиваємо і шаткуємо тоненькими часточками, видаливши всі кісточки. Рибку, як слід, підсолюємо, акуратно вставляємо лимонні шматочки, збризкуємо невеликою кількістю масла і щільно загортаємо у фольгу, щоб не витікав сік. Після цього викладаємо заготовку на решітку мангала і обсмажуємо 25-40 хвилин, в залежності від ступеня спека багаття і розміру вашої рибки. Коли скумбрія буде повністю готова, акуратно знімаємо фольгу і подаємо рибу до столу, прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
Шашлик зі скумбрії на мангалі
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 1 кг; темне пиво – 250 мл; олія оливкова – 70 мл; спеції; лимон – 1 шт. Приготування Рибу чистимо від нутрощів, відрізаємо голову з зябрами і добре промиваємо. Потім витираємо рушником і присипаємо спеціями за смаком. Скроплюємо соком лимона, черевце вкладаємо кілька лимонних часточок і дрібно посічену свіжу петрушку. Тепер викладаємо рибу на промазану рослинним маслом ґрати і поміщаємо над тліючим вуглинками. Для приготування маринаду для скумбрії на мангалі змішуємо півсклянки пива з оливковим маслом і рясно промазуємо цією сумішшю рибу. Готуємо приблизно 15 хвилин, до апетитної скоринки.
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 3 шт.; спеції; гірчиця – 3 ст. ложки; петрушка свіжа; лимон – 2 шт.; сметана – 3 ст. ложки. Приготування Рибу ретельно промиваємо, вичищаємо акуратно все видаляємо нутрощі і зябра. По боках робимо кілька надрізів, натираємо спеціями і в кишеньки вставляємо лимонні дольки. Всередину покласти петрушку і промазуємо гарненько гірчицею і сметанкою. Даємо рибі трохи промаринуватися в такому вигляді, а потім викладаємо на решітку і смажимо, постійно повертаючи, і не даючи їй пригоріти. Скумбрія на мангалі повинна придбати підсмажену золотисту скориночку. Подаємо її зі свіжими овочами, шматочками житнього хліба, злегка підрум'яненої на решітці.