Копчена скумбрія в домашніх умовах

Як приготувати копчену скумбрію в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розморожуємо, потрошимо і відрізаємо голову і хвіст. У каструльці кип'ятимо воду, додаємо сіль, цукор, спеції, цибульне лушпиння і чай. Проварюємо після закипання кілька хвилин, а потім знімаємо розсіл і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після цього проціджуємо його, виймаємо шумівкою всю лушпиння і додаємо рідкий дим. Акуратно опускаємо в маринад підготовлену скумбрію і залишаємо на 5 годин, а потім прибираємо в холодильник на добу. Потім виймаємо рибу, обсушуємо паперовим рушником.
Рецепт копченої скумбрії в коптильні
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Скумбрію розморожуємо, промиваємо, потрошимо і знову обполіскуємо зовні і всередині. Тепер давайте приготуємо заправку: наливаємо в каструльку воду, додаємо сіль і перемішуємо. Заливаємо рибу цим розчином і залишаємо просаливаться на 15 години. Далі натираємо її спеціями і пов'язуємо ниткою, щоб вона при копченні не розвалилася. Тепер на дно коптильні засипаємо вільхову тріску, потім укладаємо спеціальний піддон для стікання жиру і встановлюємо решітку. Складаємо скумбрію на неї черевцем донизу і накриваємо кришкою. Під коптильнею розводимо відкритий вогонь і коптимо рибу на середньому полум'я. Через 10 хвилин відкриваємо кришку, випускаємо зайвий дим і знову закриваємо кришкою. Засікаємо ще хвилин 15 а потім знімаємо коптильню з вогню і даємо їй трохи охолонути. Ось і все, скумбрія готова! Акуратно знімаємо з риби нитку і подаємо на стіл в охолодженому вигляді.
Копчена скумбрія в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
У риби відрізаємо голову, хвіст і потрошимо тушку. Потім промиваємо її проточною водою, підсолюємо, промазуємо спеціями і рідким димом. Після цього перев'язуємо тушку мотузкою і викладаємо на решітку аэрогриля. Встановлюємо її на самий нижній рівень, а на верхній рівень ставимо решітку з ємністю, в яку насипаємо трохи вільхових тирси, просочених рідким димом. Включаємо прилад на 190 градусів і готуємо рибку 40 хвилин. Після закінчення часу наш делікатес готовий до вживання.
Копчена скумбрія в мультиварці
Інгредієнти:

Приготування
Скумбрію промиваємо, чистимо і при необхідності розрізаємо на частини. Потім натираємо рибу спеціями і сіллю. Чай змішуємо з цукром і розподіляємо на великому аркуші фольги, а зверху накриваємо листом поменше. На ньому розміщуємо рибу, переклавши її часточками лимона і кільцями цибулі. У черевце скумбрії вкладаємо зелень кропу і загортаємо щільно фольгою. Поміщаємо згорток у чашу мультиварки, вибираємо програму «Варка», закриваємо кришку приладу і засікаємо приблизно 70 хвилин. Після закінчення часу копчену скумбрію остуджуємо і виймаємо з фольги.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як смачно приготувати скумбрію?
Скумбрія відрізняється своїм ніжним м'ясом, чудовим смаком і невеликою кількістю кісточок. Страви з неї виходять оригінальними та вишуканими.

Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з

Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Скумбрія - це найпопулярніша риба, яку часто використовують в самих простих і вишуканих рідкісних стравах. Вона хороша і в запеченому, і в

Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна

Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої

Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,