Як смачно приготувати скумбрію?
Скумбрія – неймовірно смачна і корисна риба. З неї можна приготувати різні оригінальні страви, які здивують ваших близьких своїм зовнішнім виглядом і стануть вашим кулінарним шедевром.
Інгредієнти:
скумбрія свіжа – 1 кг;
цибулина – 2 шт.;
молоко – 400 мл;
сир – 100 г;
спеції .
Приготування
Рибу обробити, чистимо, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Потім нарізаємо тушку невеликими порційними шматочками підсолюємо за смаком. Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, а сир натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі інгредієнти шарами в чашу мультиварки – цибулька, рибу, сир, знову цибулю, рибу і сир. Приправляємо спеціями, заливаємо молоком і закриваємо кришку приладу. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години.
Інгредієнти:
ціла скумбрія – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
сир – 100 р.
Приготування
Скумбрію розморожуємо, промиваємо, відрізаємо голову і виймаємо великі кістки. Потім натираємо рибу спеціями і залишаємо просочуватися. Сир шаткуємо скибочками, а цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Потім пасеруємо його на сковорідці в олії. Після цього фаршируємо тушку риби обсмаженою цибулею і сиром. Закріплюємо краю і загортаємо скумбрію щільно у фольгу. Запікаємо рибу 30 хвилин в добре прогрітій духовці, а потім подаємо до столу, розрізавши на шматки!
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
масло вершкове – 1 ст. ложка;
вершки нежирні – 2 ст. ложки;
лимон – 1 шт.;
свіжі печериці – 150 г;
спеції.
Для соусу:
біле вино – 50 мл;
борошно – 1 ст. ложка;
яєчний жовток – 1 шт.;
вода – 1 ст. ложка;
спеції;
лимонний сік – за смаком.
Приготування
Отже, спочатку готуємо скумбрію: очищаємо її, промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і скроплюємо лимонним соком. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла, викладаємо рибку і обсмажуємо її з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо її в заздалегідь підігрітий посуд і залишаємо в теплому місці. У жирі, що залишився пасеруємо оброблені і дрібно нарізані печериці, а потім викладаємо гриби на рибу. У сковороду вливаємо біле вино, додаємо борошно, вичавлюємо трохи соку з лимона, додаємо жовток і розбавляємо невеликою кількістю води. Приправляємо соус за смаком будь-якими спеціями і сухими травами. Доводимо його до закипання, а потім заливаємо ароматною сумішшю рибку з печерицями і подаємо до столу.
Як смачно приготувати скумбрію в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Рибу обробити, чистимо, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Потім нарізаємо тушку невеликими порційними шматочками підсолюємо за смаком. Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, а сир натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі інгредієнти шарами в чашу мультиварки – цибулька, рибу, сир, знову цибулю, рибу і сир. Приправляємо спеціями, заливаємо молоком і закриваємо кришку приладу. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години.
Як смачно приготувати скумбрію в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію розморожуємо, промиваємо, відрізаємо голову і виймаємо великі кістки. Потім натираємо рибу спеціями і залишаємо просочуватися. Сир шаткуємо скибочками, а цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Потім пасеруємо його на сковорідці в олії. Після цього фаршируємо тушку риби обсмаженою цибулею і сиром. Закріплюємо краю і загортаємо скумбрію щільно у фольгу. Запікаємо рибу 30 хвилин в добре прогрітій духовці, а потім подаємо до столу, розрізавши на шматки!
Як смачно приготувати скумбрію на сковороді?
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, спочатку готуємо скумбрію: очищаємо її, промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і скроплюємо лимонним соком. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла, викладаємо рибку і обсмажуємо її з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо її в заздалегідь підігрітий посуд і залишаємо в теплому місці. У жирі, що залишився пасеруємо оброблені і дрібно нарізані печериці, а потім викладаємо гриби на рибу. У сковороду вливаємо біле вино, додаємо борошно, вичавлюємо трохи соку з лимона, додаємо жовток і розбавляємо невеликою кількістю води. Приправляємо соус за смаком будь-якими спеціями і сухими травами. Доводимо його до закипання, а потім заливаємо ароматною сумішшю рибку з печерицями і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Копчена скумбрія в домашніх умовах
Як же хочеться, часом, смачною, неймовірно ароматною копченої рибки. Але якість магазинного продукту не вселяє довіри. Тому скумбрію потрібно коптити
Скумбрія на багатті на решітці
Сезон пікніків в самому розпалі, і вже на вогнищі перепробовано безліч варіантів м'ясного шашлику. Саме час перейти на рибу. Скумбрія, запечена на
Як приготувати скумбрію на мангалі?
Ця стаття для тих, кому м'ясної шашличок набрид і хочеться чого-то нового. Скумбрія на мангалі задовольнить всі ваші потреби. Приготувати цю рибу
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,