Скумбрія – неймовірно смачна і корисна риба. З неї можна приготувати різні оригінальні страви, які здивують ваших близьких своїм зовнішнім виглядом і стануть вашим кулінарним шедевром.
Як смачно приготувати скумбрію в мультиварці?
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 1 кг; цибулина – 2 шт.; молоко – 400 мл; сир – 100 г; спеції . Приготування Рибу обробити, чистимо, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Потім нарізаємо тушку невеликими порційними шматочками підсолюємо за смаком. Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, а сир натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі інгредієнти шарами в чашу мультиварки – цибулька, рибу, сир, знову цибулю, рибу і сир. Приправляємо спеціями, заливаємо молоком і закриваємо кришку приладу. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години.
Як смачно приготувати скумбрію в духовці?
Інгредієнти: ціла скумбрія – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; сир – 100 р. Приготування Скумбрію розморожуємо, промиваємо, відрізаємо голову і виймаємо великі кістки. Потім натираємо рибу спеціями і залишаємо просочуватися. Сир шаткуємо скибочками, а цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Потім пасеруємо його на сковорідці в олії. Після цього фаршируємо тушку риби обсмаженою цибулею і сиром. Закріплюємо краю і загортаємо скумбрію щільно у фольгу. Запікаємо рибу 30 хвилин в добре прогрітій духовці, а потім подаємо до столу, розрізавши на шматки!
Як смачно приготувати скумбрію на сковороді?
Інгредієнти: скумбрія – 2 шт.; масло вершкове – 1 ст. ложка; вершки нежирні – 2 ст. ложки; лимон – 1 шт.; свіжі печериці – 150 г; спеції. Для соусу:
біле вино – 50 мл; борошно – 1 ст. ложка; яєчний жовток – 1 шт.; вода – 1 ст. ложка; спеції; лимонний сік – за смаком. Приготування Отже, спочатку готуємо скумбрію: очищаємо її, промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і скроплюємо лимонним
соком. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла, викладаємо рибку і обсмажуємо її з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо її в заздалегідь підігрітий посуд і залишаємо в теплому місці. У жирі, що залишився пасеруємо оброблені і дрібно нарізані печериці, а потім викладаємо гриби на рибу. У сковороду вливаємо біле вино, додаємо борошно, вичавлюємо трохи соку з лимона, додаємо жовток і розбавляємо невеликою кількістю води. Приправляємо соус за смаком будь-якими спеціями і сухими травами. Доводимо його до закипання, а потім заливаємо ароматною сумішшю рибку з печерицями і подаємо до столу.