Вернуться назад Распечатать

Як смачно приготувати скумбрію?

Як смачно приготувати скумбрію?
Скумбрія – неймовірно смачна і корисна риба. З неї можна приготувати різні оригінальні страви, які здивують ваших близьких своїм зовнішнім виглядом і стануть вашим кулінарним шедевром.

Як смачно приготувати скумбрію в мультиварці?


Інгредієнти:

  • скумбрія свіжа – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • молоко – 400 мл;

  • сир – 100 г;

  • спеції .


  • Приготування
    Рибу обробити, чистимо, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Потім нарізаємо тушку невеликими порційними шматочками підсолюємо за смаком. Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, а сир натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі інгредієнти шарами в чашу мультиварки – цибулька, рибу, сир, знову цибулю, рибу і сир. Приправляємо спеціями, заливаємо молоком і закриваємо кришку приладу. Виставляємо на дисплеї програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години.

    Як смачно приготувати скумбрію в духовці?


    Інгредієнти:

  • ціла скумбрія – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • сир – 100 р.


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо, промиваємо, відрізаємо голову і виймаємо великі кістки. Потім натираємо рибу спеціями і залишаємо просочуватися. Сир шаткуємо скибочками, а цибулю чистимо і розрізаємо півкільцями. Потім пасеруємо його на сковорідці в олії. Після цього фаршируємо тушку риби обсмаженою цибулею і сиром. Закріплюємо краю і загортаємо скумбрію щільно у фольгу. Запікаємо рибу 30 хвилин в добре прогрітій духовці, а потім подаємо до столу, розрізавши на шматки!

    Як смачно приготувати скумбрію на сковороді?


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;

  • масло вершкове – 1 ст. ложка;

  • вершки нежирні – 2 ст. ложки;

  • лимон – 1 шт.;

  • свіжі печериці – 150 г;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • біле вино – 50 мл;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • вода – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • лимонний сік – за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку готуємо скумбрію: очищаємо її, промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і скроплюємо лимонним
    Як смачно приготувати скумбрію?
    соком. На сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла, викладаємо рибку і обсмажуємо її з обох сторін. Потім акуратно перекладаємо її в заздалегідь підігрітий посуд і залишаємо в теплому місці. У жирі, що залишився пасеруємо оброблені і дрібно нарізані печериці, а потім викладаємо гриби на рибу. У сковороду вливаємо біле вино, додаємо борошно, вичавлюємо трохи соку з лимона, додаємо жовток і розбавляємо невеликою кількістю води. Приправляємо соус за смаком будь-якими спеціями і сухими травами. Доводимо його до закипання, а потім заливаємо ароматною сумішшю рибку з печерицями і подаємо до столу.