Копчена скумбрія, приготовлена в домашніх умовах за смаком не поступається магазинної. Вона неодмінно сподобається навіть тим, хто виступає за здоровий спосіб життя. На жаль, завжди так виходить, що найсмачніше блюдо виявляється самим шкідливим, але зрідка побалувати себе можна.
Як приготувати копчену скумбрію в домашніх умовах?
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена – 2 шт.; чорний листовий чай – 2 ст. ложки; цибульна лушпиння – 3 щіпки; сіль дрібна – 4 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; лавровий лист – 2 шт.; вода – 1 л; рідкий дим – за смаком; перець чорний горошком – 10 шт. Приготування Скумбрію розморожуємо, потрошимо і відрізаємо голову і хвіст. У каструльці кип'ятимо воду, додаємо сіль, цукор, спеції, цибульне лушпиння і чай. Проварюємо після закипання кілька хвилин, а потім знімаємо розсіл і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Після цього проціджуємо його, виймаємо шумівкою всю лушпиння і додаємо рідкий дим. Акуратно опускаємо в маринад підготовлену скумбрію і залишаємо на 5 годин, а потім прибираємо в холодильник на добу. Потім виймаємо рибу, обсушуємо паперовим рушником.
Рецепт копченої скумбрії в коптильні
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена – 3 шт.; спеції . Для розсолу:
вода – 1 л; сіль – 50 р. Приготування Скумбрію розморожуємо, промиваємо, потрошимо і знову обполіскуємо зовні і всередині. Тепер давайте приготуємо заправку: наливаємо в каструльку воду, додаємо сіль і перемішуємо. Заливаємо рибу цим розчином і залишаємо просаливаться на 15 години. Далі натираємо її спеціями і пов'язуємо ниткою, щоб вона при копченні не розвалилася. Тепер на дно коптильні засипаємо вільхову тріску, потім укладаємо спеціальний піддон для стікання жиру і встановлюємо решітку. Складаємо скумбрію на неї черевцем донизу і накриваємо кришкою. Під коптильнею розводимо відкритий вогонь і коптимо рибу на середньому полум'я. Через 10 хвилин відкриваємо кришку, випускаємо зайвий дим і знову закриваємо кришкою. Засікаємо ще хвилин 15 а потім знімаємо коптильню з вогню і даємо їй трохи охолонути. Ось і все, скумбрія готова! Акуратно знімаємо з риби нитку і подаємо на стіл в охолодженому вигляді.
Копчена скумбрія в аерогрилі
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 3 шт.; спеції; рідкий дим – за смаком; тирсу вільхові – за смаком; олія рослинна. Приготування У риби відрізаємо голову, хвіст і потрошимо тушку. Потім промиваємо її проточною водою, підсолюємо, промазуємо спеціями і рідким димом. Після цього перев'язуємо тушку мотузкою і викладаємо на решітку аэрогриля. Встановлюємо її на самий нижній рівень, а на верхній рівень ставимо решітку з ємністю, в яку насипаємо трохи вільхових тирси, просочених рідким димом. Включаємо прилад на 190 градусів і готуємо рибку 40 хвилин. Після закінчення часу наш делікатес готовий до вживання.
Копчена скумбрія в мультиварці
Інгредієнти: скумбрія свіжа – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; лимон – 1 шт.; зелень – 1 пучок; спеції; чай гранульований – 3 ст. ложки; цукор – 1 ч. ложка. Приготування Скумбрію промиваємо, чистимо і при необхідності розрізаємо на частини. Потім натираємо рибу спеціями і сіллю. Чай змішуємо з цукром і розподіляємо на великому аркуші фольги, а зверху накриваємо листом поменше. На ньому розміщуємо рибу, переклавши її часточками лимона і кільцями цибулі. У черевце скумбрії вкладаємо зелень кропу і загортаємо щільно фольгою. Поміщаємо згорток у чашу мультиварки, вибираємо програму «Варка», закриваємо кришку приладу і засікаємо приблизно 70 хвилин. Після закінчення часу копчену скумбрію остуджуємо і виймаємо з фольги.