Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія холодного копчення

Скумбрія холодного копчення

15-09-2015, 21:15
1 787
Скумбрія холодного копчення
Заготівля риби про запас практикується століттями. Цього часу було достатньо для того, щоб винайти широке розмаїття способів дозволяють продовжити продукту життя. Одним з них є копчення. В умовах сучасних жител практикувати гаряче копчення не завжди зручно з практичної точки зору, а тому більш поширеними і простими є рецепти холодного копчення, яким ми і присвятимо цей матеріал, розібравши технологію на прикладі скумбрії.

Скумбрія холодного копчення в коптильні


Якщо у вас є невелика автоматична коптильня, то для заготівлі скумбрії вона підійде ідеально. Практично весь процес буде проходити без вашої участі, необхідно буде лише заготовити тріску і саму рибу.
Перед тим, як засолити скумбрію для холодного копчення, її необхідно очистити і випатрати, ретельно просушити і вже після вибирати улюблений метод посолу: мокрий чи сухий. Ми вирішили залити скумбрію концентрованим соляним розчином (80 г солі на літр води) і залишити в ньому приблизно на 2 години. Просолену скумбрію потім споліскують і обсушуємо, а вже після викладаємо в коптильню. Засипавши у відсік тріски, виставити таймер на добу і виберіть температуру 28 градусів. Після закінчення роботи коптильні дістаньте скумбрію холодного копчення і знімайте пробу.

Скумбрія холодного копчення з рідким димом


Якщо у вас немає ні коптильні, ні бажання возитися з цим димом, можете випробувати рецепт з рідким димом, невелика порція якого може бути додана в розчин для вимочування риби.
Інгредієнти:

  • тушка скумбрії;

  • сіль - 45 г;

  • цукровий пісок - 20 г;

  • вода - 950 мл;

  • чай - 3 пакетика;

  • рідкий дим - 3-4 краплі;

  • пара жмень цибулиння.


  • Приготування
    Підготувавши рибу, тобто попатравши її, зрізавши плавники і голову, потім ополоснувши і обсушивши тушку, відкладіть її в
    Скумбрія холодного копчення
    бік і беріться розчин для «копчення». Довівши воду до кипіння, покладіть в неї лушпиння цибулі і кілька чайних пакетиків. Залиште розчин під кришкою настоятися, потім процідіть, змішайте з сіллю і цукром, і дайте повністю охолонути. Остудивши, капніть в маринад трохи рідкого диму, опустіть очищені тушки скумбрії і накрийте рибу тарілкою меншого діаметру, щоб та діяла на манер вантажу. Залиште скумбрію маринуватися в холодильнику на 3 дні, а по закінченні часу дайте їй повністю обсохнути. Скумбрія холодного копчення в домашніх умовах готова, натріть її шкірку краплею олії і можна подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Маринад для скумбрії в домашніх умовах
    Маринад для скумбрії в домашніх умовах
    Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
    Копчена скумбрія
    Копчена скумбрія
    Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
    Як правильно коптити рибу?
    Як правильно коптити рибу?
    Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову