Скумбрія холодного копчення
Заготівля риби про запас практикується століттями. Цього часу було достатньо для того, щоб винайти широке розмаїття способів дозволяють продовжити продукту життя. Одним з них є копчення. В умовах сучасних жител практикувати гаряче копчення не завжди зручно з практичної точки зору, а тому більш поширеними і простими є рецепти холодного копчення, яким ми і присвятимо цей матеріал, розібравши технологію на прикладі скумбрії.
Якщо у вас є невелика автоматична коптильня, то для заготівлі скумбрії вона підійде ідеально. Практично весь процес буде проходити без вашої участі, необхідно буде лише заготовити тріску і саму рибу.
Перед тим, як засолити скумбрію для холодного копчення, її необхідно очистити і випатрати, ретельно просушити і вже після вибирати улюблений метод посолу: мокрий чи сухий. Ми вирішили залити скумбрію концентрованим соляним розчином (80 г солі на літр води) і залишити в ньому приблизно на 2 години. Просолену скумбрію потім споліскують і обсушуємо, а вже після викладаємо в коптильню. Засипавши у відсік тріски, виставити таймер на добу і виберіть температуру 28 градусів. Після закінчення роботи коптильні дістаньте скумбрію холодного копчення і знімайте пробу.
Якщо у вас немає ні коптильні, ні бажання возитися з цим димом, можете випробувати рецепт з рідким димом, невелика порція якого може бути додана в розчин для вимочування риби.
Інгредієнти:
тушка скумбрії;
сіль - 45 г;
цукровий пісок - 20 г;
вода - 950 мл;
чай - 3 пакетика;
рідкий дим - 3-4 краплі;
пара жмень цибулиння.
Приготування
Підготувавши рибу, тобто попатравши її, зрізавши плавники і голову, потім ополоснувши і обсушивши тушку, відкладіть її в бік і беріться розчин для «копчення». Довівши воду до кипіння, покладіть в неї лушпиння цибулі і кілька чайних пакетиків. Залиште розчин під кришкою настоятися, потім процідіть, змішайте з сіллю і цукром, і дайте повністю охолонути. Остудивши, капніть в маринад трохи рідкого диму, опустіть очищені тушки скумбрії і накрийте рибу тарілкою меншого діаметру, щоб та діяла на манер вантажу. Залиште скумбрію маринуватися в холодильнику на 3 дні, а по закінченні часу дайте їй повністю обсохнути. Скумбрія холодного копчення в домашніх умовах готова, натріть її шкірку краплею олії і можна подавати.
Скумбрія холодного копчення в коптильні
Якщо у вас є невелика автоматична коптильня, то для заготівлі скумбрії вона підійде ідеально. Практично весь процес буде проходити без вашої участі, необхідно буде лише заготовити тріску і саму рибу.
Перед тим, як засолити скумбрію для холодного копчення, її необхідно очистити і випатрати, ретельно просушити і вже після вибирати улюблений метод посолу: мокрий чи сухий. Ми вирішили залити скумбрію концентрованим соляним розчином (80 г солі на літр води) і залишити в ньому приблизно на 2 години. Просолену скумбрію потім споліскують і обсушуємо, а вже після викладаємо в коптильню. Засипавши у відсік тріски, виставити таймер на добу і виберіть температуру 28 градусів. Після закінчення роботи коптильні дістаньте скумбрію холодного копчення і знімайте пробу.
Скумбрія холодного копчення з рідким димом
Якщо у вас немає ні коптильні, ні бажання возитися з цим димом, можете випробувати рецепт з рідким димом, невелика порція якого може бути додана в розчин для вимочування риби.
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши рибу, тобто попатравши її, зрізавши плавники і голову, потім ополоснувши і обсушивши тушку, відкладіть її в бік і беріться розчин для «копчення». Довівши воду до кипіння, покладіть в неї лушпиння цибулі і кілька чайних пакетиків. Залиште розчин під кришкою настоятися, потім процідіть, змішайте з сіллю і цукром, і дайте повністю охолонути. Остудивши, капніть в маринад трохи рідкого диму, опустіть очищені тушки скумбрії і накрийте рибу тарілкою меншого діаметру, щоб та діяла на манер вантажу. Залиште скумбрію маринуватися в холодильнику на 3 дні, а по закінченні часу дайте їй повністю обсохнути. Скумбрія холодного копчення в домашніх умовах готова, натріть її шкірку краплею олії і можна подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову