Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Не секрет, що з допомогою маринаду можна наділити будь-продукт новим смаком або підкреслити відтінки старої панелі. Риба в цьому плані скоєно унікальна, оскільки, часто, не володіє яскраво вираженим смаком і вимагає «допомоги» ззовні. Маринуючи рибу головне пам'ятати про необхідність дотримуватися межу і не переборщувати з яскравими смаковими акцентами. Кілька простих і смачних маринадів для скумбрії в домашніх умовах ми обговоримо далі.
Інгредієнти:
тушка скумбрії;
вода - 125 мл;
морква - 145 г;
винний оцет - 85 мл;
лимон - 1 шт.;
насіння коріандру - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 130 г;
листя лавра - 2 шт.;
сіль - 5 р;
перець горошком - 10 шт.;
гілочка чебрецю.
Приготування
Наріжте моркву тонкими кружечками і бланшируйте в киплячій воді пару хвилин. У морквяний відвар покладіть півкільця цибулі, часточки лимона, всипте насіння коріандру, лавр, перець, чебрець і всипте сіль. Остудіть маринад, попередньо накривши його кришкою, а потім всипте до нього сіль. Маринад для засолювання скумбрії готовий. Випатрайте скумбрію, зріжте з неї плавники і голову, ретельно промийте тушку і додайте в маринаді. Залиште рибу солитись на добу.
Інгредієнти:
вода - 240 мл;
цукровий пісок - 15 г;
сіль - 5 р;
насіння коріандру, горошини перцю - 1 1/2 ч. ложки;
листя лавра - 3 шт.;
чорний чай - 1 ст. ложка.
Приготування
Закип'ятіть воду і розчиніть в ній сіль з цукровим піском. Покладіть у гарячу воду чайне листя, лавр і прянощі, накрийте маринад і дайте йому охолонути. В охолоджений розчин помістіть пару випотрошених тушок скумбрії і дайте їм промаринуватися під гнітом протягом доби.
Інгредієнти:
часник - 2 зубки;
мелений кумін, паприка - 1 ч. ложці;
щіпка меленого чілі;
сік лимона - 35 мл;
зелень коріандру - 45 г;
оливкова олія - 45 мл;
оцет - 15 мл
Приготування
Киньте в ступу часник і засипте його пучкою великої морської солі, слідом відправте кумін і паприку, мелений чилі і розітріть все товкачем. Залийте отриману кашку лимонним соком, олією і оцтом, додайте максимально дрібно нарізаний коріандр. Натріть випатрану скумбрію отриманою сумішшю зовні і всередині, а потім залиште в холодильнику на півгодини. Перед обсмаженням рибу можна обернути фольгою, а можна класти над розжареним вугіллям просто так.
Маринад для скумбрії пряного посолу
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте моркву тонкими кружечками і бланшируйте в киплячій воді пару хвилин. У морквяний відвар покладіть півкільця цибулі, часточки лимона, всипте насіння коріандру, лавр, перець, чебрець і всипте сіль. Остудіть маринад, попередньо накривши його кришкою, а потім всипте до нього сіль. Маринад для засолювання скумбрії готовий. Випатрайте скумбрію, зріжте з неї плавники і голову, ретельно промийте тушку і додайте в маринаді. Залиште рибу солитись на добу.
Маринад для скумбрії для копчення
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть воду і розчиніть в ній сіль з цукровим піском. Покладіть у гарячу воду чайне листя, лавр і прянощі, накрийте маринад і дайте йому охолонути. В охолоджений розчин помістіть пару випотрошених тушок скумбрії і дайте їм промаринуватися під гнітом протягом доби.
Маринад для скумбрії на вугіллі
Інгредієнти:
Приготування
Киньте в ступу часник і засипте його пучкою великої морської солі, слідом відправте кумін і паприку, мелений чилі і розітріть все товкачем. Залийте отриману кашку лимонним соком, олією і оцтом, додайте максимально дрібно нарізаний коріандр. Натріть випатрану скумбрію отриманою сумішшю зовні і всередині, а потім залиште в холодильнику на півгодини. Перед обсмаженням рибу можна обернути фольгою, а можна класти над розжареним вугіллям просто так.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Солона скумбрія – рецепт
Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять