Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для скумбрії в домашніх умовах

Маринад для скумбрії в домашніх умовах

15-09-2015, 21:14
738
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Не секрет, що з допомогою маринаду можна наділити будь-продукт новим смаком або підкреслити відтінки старої панелі. Риба в цьому плані скоєно унікальна, оскільки, часто, не володіє яскраво вираженим смаком і вимагає «допомоги» ззовні. Маринуючи рибу головне пам'ятати про необхідність дотримуватися межу і не переборщувати з яскравими смаковими акцентами. Кілька простих і смачних маринадів для скумбрії в домашніх умовах ми обговоримо далі.

Маринад для скумбрії пряного посолу


Інгредієнти:

  • тушка скумбрії;

  • вода - 125 мл;

  • морква - 145 г;

  • винний оцет - 85 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • насіння коріандру - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • сіль - 5 р;

  • перець горошком - 10 шт.;

  • гілочка чебрецю.


  • Приготування
    Наріжте моркву тонкими кружечками і бланшируйте в киплячій воді пару хвилин. У морквяний відвар покладіть півкільця цибулі, часточки лимона, всипте насіння коріандру, лавр, перець, чебрець і всипте сіль. Остудіть маринад, попередньо накривши його кришкою, а потім всипте до нього сіль. Маринад для засолювання скумбрії готовий. Випатрайте скумбрію, зріжте з неї плавники і голову, ретельно промийте тушку і додайте в маринаді. Залиште рибу солитись на добу.

    Маринад для скумбрії для копчення


    Інгредієнти:

  • вода - 240 мл;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • сіль - 5 р;

  • насіння коріандру, горошини перцю - 1 1/2 ч. ложки;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • чорний чай - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Закип'ятіть воду і розчиніть в ній сіль з цукровим піском. Покладіть у гарячу воду чайне листя, лавр і прянощі, накрийте маринад і дайте йому охолонути. В охолоджений розчин помістіть пару випотрошених тушок скумбрії і дайте їм промаринуватися під гнітом протягом доби.

    Маринад для скумбрії на вугіллі


    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубки;

  • мелений кумін, паприка - 1 ч. ложці;

  • щіпка меленого чілі;
  • Маринад для скумбрії в домашніх умовах

  • сік лимона - 35 мл;

  • зелень коріандру - 45 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • оцет - 15 мл


  • Приготування
    Киньте в ступу часник і засипте його пучкою великої морської солі, слідом відправте кумін і паприку, мелений чилі і розітріть все товкачем. Залийте отриману кашку лимонним соком, олією і оцтом, додайте максимально дрібно нарізаний коріандр. Натріть випатрану скумбрію отриманою сумішшю зовні і всередині, а потім залиште в холодильнику на півгодини. Перед обсмаженням рибу можна обернути фольгою, а можна класти над розжареним вугіллям просто так.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія пряного посолу
    Скумбрія пряного посолу
    Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Скумбрія холодного копчення
    Скумбрія холодного копчення
    Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
    Солона скумбрія – рецепт
    Солона скумбрія – рецепт
    Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять