Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Якщо ви знайомі з базами правильного харчування, то вас навряд чи здивує факт того, що ідеальним з точки зору дієтолога, вечерею, вважається риба в парі з овочами. Ми вирішили слідувати цьому правилу і надати вам один з варіантів здорового вечері – скумбрію, запечену з овочевим асорті.
Інгредієнти:
тушки скумбрії - 2 шт.;
часник - 2 зубки;
мелений імбир - 2 ч. ложки;
кайенский перець - 1 ч. ложка;
рослинна олія - 30 мл;
томати - 320 г;
солодкий перець - 290 г;
ріпчаста цибуля - 230 р.
Приготування
Випатрайте рибні тушки і розділіть їх на філе. Кожне філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Приправте скумбрію сумішшю меленого імбиру, морської солі, кайенского перцю і часнику. Збризніть рибу маслом і поставте промаринуватися хвилин на 15. Цього часу з головою вистачить на те, щоб підготувати овочі. Довільно, але не занадто крупно, наріжте цибулю, помідори і солодкий перець, збризніть все олією і розкладіть на овочевій подушці шматочки маринованого філе. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Гарну компанію скумбрії запеченої в духовці з овочами складе келих білого вина.
Інгредієнти:
тушки скумбрії - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 45 г;
морква - 55 г;
томат - 55 г;
часник - 2 зубки;
чебрець - 2 гілочки;
часточки лимона - 4 шт.
Приготування
Випотрошені тушки скумбрії сполосніть, а черевну порожнину приправити морською сіллю і свіжомеленим перцем, а потім натріть пастою з пюрированного часнику. Покладіть всередину риби терту моркву, півкільця цибулі, томатів та лимонні дольки. До овочевого вмісту додайте гілочку чебрецю. Сколите стінки черева риби зубочистками і оберніть тушку фольгою. Скумбрія, запечена у фользі з овочами повинна готуватися в доведеному до температури 190 градусів духовій шафі близько півгодини.
Інгредієнти:
філе скумбрії - 4 шт.;
кабачки - 230 г;
томати черрі - 2 жмені;
часник - 2 зубки;
печериці - 110 г;
солодкий перець - 230 г;
лист лавра.
Приготування
Розігрів духовку до 190 градусів, викладіть на деко шматочки кабачків, томати, печериці, великі скибочки перцю. Змішайте овочі з розтертим в пасту часником і краплею олії. Лист лавра розітріть в ступі з сіллю і натріть отриманою сумішшю рибні філе. Розмістіть скумбрію на овочевій подушці і відправте випікатися при 185 градусах 25 хвилин.
Філе скумбрії, запечене в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Випатрайте рибні тушки і розділіть їх на філе. Кожне філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Приправте скумбрію сумішшю меленого імбиру, морської солі, кайенского перцю і часнику. Збризніть рибу маслом і поставте промаринуватися хвилин на 15. Цього часу з головою вистачить на те, щоб підготувати овочі. Довільно, але не занадто крупно, наріжте цибулю, помідори і солодкий перець, збризніть все олією і розкладіть на овочевій подушці шматочки маринованого філе. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Гарну компанію скумбрії запеченої в духовці з овочами складе келих білого вина.
Скумбрія, фарширована овочами і запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошені тушки скумбрії сполосніть, а черевну порожнину приправити морською сіллю і свіжомеленим перцем, а потім натріть пастою з пюрированного часнику. Покладіть всередину риби терту моркву, півкільця цибулі, томатів та лимонні дольки. До овочевого вмісту додайте гілочку чебрецю. Сколите стінки черева риби зубочистками і оберніть тушку фольгою. Скумбрія, запечена у фользі з овочами повинна готуватися в доведеному до температури 190 градусів духовій шафі близько півгодини.
Як приготувати скумбрію в духовці з овочами?
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 190 градусів, викладіть на деко шматочки кабачків, томати, печериці, великі скибочки перцю. Змішайте овочі з розтертим в пасту часником і краплею олії. Лист лавра розітріть в ступі з сіллю і натріть отриманою сумішшю рибні філе. Розмістіть скумбрію на овочевій подушці і відправте випікатися при 185 градусах 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Скумбрія, запечена в духовці
У цій статті ви знайдете кілька досить оригінальних варіантів запеченої скумбрії. Пропонуємо рецепт пікантною риби з прянощами: мускатом, імбиром і
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
Скумбрія на решітці на мангалі
До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і