Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія, запечена в духовці

Скумбрія, запечена в духовці

15-09-2015, 21:12
1 074
Скумбрія, запечена в духовці
Діставши тушку свіжої або свіжомороженої скумбрії, не пропустіть шансу приготувати її в духовій шафі. Щільна м'якоть риби чудово утримує вологу і не розпадається під час приготування, а тому виходить соковитою навіть у тих випадках, коли ви трохи помилилися з часом. Правда, вірогідність останнього різко знижується завдяки нашим докладним рецептами скумбрії запеченої в духовці, яким і присвячений цей матеріал.

Рецепт скумбрії запеченої в духовці


Якщо вам не доводилося готувати рибу з прянощами, то обов'язково випробуйте рецепт, представлений нижче. Трохи мускату, кориці, імбиру, гвоздики і цитрусів складають скумбрії прекрасну пару.
Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 тушки;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • гвоздика - 4 бутона;

  • мелений імбир, кориця - 1/4 ч. ложки;

  • перець горошком - 6-8 шт.;

  • апельсин - 2 скибочки;

  • лимон - 4 скибочки;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Рибу випатрайте і ретельно промийте черевну порожнину. В ступі розітріть бутони гвоздики з горошинами перцю, а отриманий порошок змішайте з мускатом, імбиром і корицею. Додайте до пряної суміші добру пучку солі і натріть нею рибу зовні і всередині. Покладіть в черевну порожнину скумбрії пару скибочок апельсина і лимона, після чого залиште тушки в холодильнику хвилин на 15. Поки скумбрія просочується ароматами прянощів, встановіть температуру духовки на позначці 200 градусів. Розмістіть деко з рибою в розігрітій духовій шафі, попередньо сбризнув скумбрію маслом. 20 хвилин і можна приступати до дегустації.

    Скумбрія, запечена в духовці з овочами


    Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу класиці, то зупиніться на рецепті скумбрії, запеченої на овочевій подушці. Трохи пряних трав і бальзамічного оцту додадуть страві виразний, але не занадто різкий смак і аромат.
    Інгредієнти:

  • скумбрія - 950 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • пучок петрушки і шніт-цибулі;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • фенхель - 2 цибулини;

  • картопля - 850 г;

  • бальзамічний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Доведіть до кипіння підсолену воду і відваріть в ній картопляні бульби не більше 10 хвилин. Випатрану і вимиту риб'ячу тушку полийте маслом, приправити свіжомеленим перцем і крупною морською сіллю, а в порожнину черевця покладіть пару гілочок розмарину, трохи лимона, цибулі і петрушки. При необхідності, закріпіть стінки черевця зубочистками.
    Перед тим, як смачно запекти скумбрію, розігрійте духовку до 200 градусів. Коли температурна відмітка буде досягнута, додайте в шафі деко з картоплею і фенхелем на 20 хвилин. По закінченні часу, викладіть поверх овочів рибу і поверніть деко в духовку на аналогічний період часу. Готову скумбрію, запечену в духовці з картоплею, подавайте, посипавши залишилася зеленню.

    Фарширована скумбрія, запечена в духовці


    Хочете подати до столу більш вишукану страву з риби? Тоді приготуйте фаршировану скумбрію на іспанський манер: з креветками, гострими ковбасками і томатами.
    Інгредієнти:

  • скумбрія - 690 м;

  • листя базиліка - 20 шт.;

  • томати - 440 г;

  • вершкове масло - 75 г;

  • креветки - 380 г;

  • гострі ковбаски - 85 м;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • скибочки лимона - 4 шт.;
  • Скумбрія, запечена в духовці

  • сухе біле вино - 85 мл


  • Приготування
    Дрібно наріжте томати разом з очищеними хвостами креветок і ковбасками, змішайте всі інгредієнти разом, злегка підсолити, якщо солоності ковбасок недостатньо, а потім з'єднайте з вершковим маслом і наповніть сумішшю очищену черевну порожнину риби. Разом з начинкою і покладіть скибочки лимона. Додайте рибу на деко, полийте маслом і поставте запікатися 20-25 хвилин при 195 градусах. За 5 хвилин до готовності полийте скумбрію білим вином і дайте рідини випаруватися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
    Скумбрія на решітці на мангалі
    Скумбрія на решітці на мангалі
    До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
    Скумбрія в духовці - рецепт
    Скумбрія в духовці - рецепт
    Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька