Скумбрія, запечена в духовці

Рецепт скумбрії запеченої в духовці
Якщо вам не доводилося готувати рибу з прянощами, то обов'язково випробуйте рецепт, представлений нижче. Трохи мускату, кориці, імбиру, гвоздики і цитрусів складають скумбрії прекрасну пару.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу випатрайте і ретельно промийте черевну порожнину. В ступі розітріть бутони гвоздики з горошинами перцю, а отриманий порошок змішайте з мускатом, імбиром і корицею. Додайте до пряної суміші добру пучку солі і натріть нею рибу зовні і всередині. Покладіть в черевну порожнину скумбрії пару скибочок апельсина і лимона, після чого залиште тушки в холодильнику хвилин на 15. Поки скумбрія просочується ароматами прянощів, встановіть температуру духовки на позначці 200 градусів. Розмістіть деко з рибою в розігрітій духовій шафі, попередньо сбризнув скумбрію маслом. 20 хвилин і можна приступати до дегустації.
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу класиці, то зупиніться на рецепті скумбрії, запеченої на овочевій подушці. Трохи пряних трав і бальзамічного оцту додадуть страві виразний, але не занадто різкий смак і аромат.
Інгредієнти:
Приготування
Доведіть до кипіння підсолену воду і відваріть в ній картопляні бульби не більше 10 хвилин. Випатрану і вимиту риб'ячу тушку полийте маслом, приправити свіжомеленим перцем і крупною морською сіллю, а в порожнину черевця покладіть пару гілочок розмарину, трохи лимона, цибулі і петрушки. При необхідності, закріпіть стінки черевця зубочистками.
Перед тим, як смачно запекти скумбрію, розігрійте духовку до 200 градусів. Коли температурна відмітка буде досягнута, додайте в шафі деко з картоплею і фенхелем на 20 хвилин. По закінченні часу, викладіть поверх овочів рибу і поверніть деко в духовку на аналогічний період часу. Готову скумбрію, запечену в духовці з картоплею, подавайте, посипавши залишилася зеленню.
Фарширована скумбрія, запечена в духовці
Хочете подати до столу більш вишукану страву з риби? Тоді приготуйте фаршировану скумбрію на іспанський манер: з креветками, гострими ковбасками і томатами.
Інгредієнти:

Приготування
Дрібно наріжте томати разом з очищеними хвостами креветок і ковбасками, змішайте всі інгредієнти разом, злегка підсолити, якщо солоності ковбасок недостатньо, а потім з'єднайте з вершковим маслом і наповніть сумішшю очищену черевну порожнину риби. Разом з начинкою і покладіть скибочки лимона. Додайте рибу на деко, полийте маслом і поставте запікатися 20-25 хвилин при 195 градусах. За 5 хвилин до готовності полийте скумбрію білим вином і дайте рідини випаруватися.
Рекомендуємо добрі рецепти

Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете

Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять

Скумбрія на решітці на мангалі
До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.

Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується

Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно

Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька