Якщо ви знайомі з базами правильного харчування, то вас навряд чи здивує факт того, що ідеальним з точки зору дієтолога, вечерею, вважається риба в парі з овочами. Ми вирішили слідувати цьому правилу і надати вам один з варіантів здорового вечері – скумбрію, запечену з овочевим асорті.
Філе скумбрії, запечене в духовці з овочами
Інгредієнти: тушки скумбрії - 2 шт.; часник - 2 зубки; мелений імбир - 2 ч. ложки; кайенский перець - 1 ч. ложка; рослинна олія - 30 мл; томати - 320 г; солодкий перець - 290 г; ріпчаста цибуля - 230 р. Приготування Випатрайте рибні тушки і розділіть їх на філе. Кожне філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Приправте скумбрію сумішшю меленого імбиру, морської солі, кайенского перцю і часнику. Збризніть рибу маслом і поставте промаринуватися хвилин на 15. Цього часу з головою вистачить на те, щоб підготувати овочі. Довільно, але не занадто крупно, наріжте цибулю, помідори і солодкий перець, збризніть все олією і розкладіть на овочевій подушці шматочки маринованого філе. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Гарну компанію скумбрії запеченої в духовці з овочами складе келих білого вина.
Скумбрія, фарширована овочами і запечена в духовці
Інгредієнти: тушки скумбрії - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 45 г; морква - 55 г; томат - 55 г; часник - 2 зубки; чебрець - 2 гілочки; часточки лимона - 4 шт. Приготування Випотрошені тушки скумбрії сполосніть, а черевну порожнину приправити морською сіллю і свіжомеленим перцем, а потім натріть пастою з пюрированного часнику. Покладіть всередину риби терту моркву, півкільця цибулі, томатів та лимонні дольки. До овочевого вмісту додайте гілочку чебрецю. Сколите стінки черева риби зубочистками і оберніть тушку фольгою. Скумбрія, запечена у фользі з овочами повинна готуватися в доведеному до температури 190 градусів духовій шафі близько півгодини.
Як приготувати скумбрію в духовці з овочами?
Інгредієнти:
філе скумбрії - 4 шт.; кабачки - 230 г; томати черрі - 2 жмені; часник - 2 зубки; печериці - 110 г; солодкий перець - 230 г; лист лавра. Приготування Розігрів духовку до 190 градусів, викладіть на деко шматочки кабачків, томати, печериці, великі скибочки перцю. Змішайте овочі з розтертим в пасту часником і краплею олії. Лист лавра розітріть в ступі з сіллю і натріть отриманою сумішшю рибні філе. Розмістіть скумбрію на овочевій подушці і відправте випікатися при 185 градусах 25 хвилин.