Вернуться назад Распечатать

Скумбрія, запечена в духовці з овочами

Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Якщо ви знайомі з базами правильного харчування, то вас навряд чи здивує факт того, що ідеальним з точки зору дієтолога, вечерею, вважається риба в парі з овочами. Ми вирішили слідувати цьому правилу і надати вам один з варіантів здорового вечері – скумбрію, запечену з овочевим асорті.

Філе скумбрії, запечене в духовці з овочами


Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • мелений імбир - 2 ч. ложки;

  • кайенский перець - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • томати - 320 г;

  • солодкий перець - 290 г;

  • ріпчаста цибуля - 230 р.


  • Приготування
    Випатрайте рибні тушки і розділіть їх на філе. Кожне філе перевірте на наявність кісток і видалити їх при необхідності. Приправте скумбрію сумішшю меленого імбиру, морської солі, кайенского перцю і часнику. Збризніть рибу маслом і поставте промаринуватися хвилин на 15. Цього часу з головою вистачить на те, щоб підготувати овочі. Довільно, але не занадто крупно, наріжте цибулю, помідори і солодкий перець, збризніть все олією і розкладіть на овочевій подушці шматочки маринованого філе. Поставте блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Гарну компанію скумбрії запеченої в духовці з овочами складе келих білого вина.

    Скумбрія, фарширована овочами і запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • морква - 55 г;

  • томат - 55 г;

  • часник - 2 зубки;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • часточки лимона - 4 шт.


  • Приготування
    Випотрошені тушки скумбрії сполосніть, а черевну порожнину приправити морською сіллю і свіжомеленим перцем, а потім натріть пастою з пюрированного часнику. Покладіть всередину риби терту моркву, півкільця цибулі, томатів та лимонні дольки. До овочевого вмісту додайте гілочку чебрецю. Сколите стінки черева риби зубочистками і оберніть тушку фольгою. Скумбрія, запечена у фользі з овочами повинна готуватися в доведеному до температури 190 градусів духовій шафі близько півгодини.

    Як приготувати скумбрію в духовці з овочами?


    Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 4 шт.;

  • кабачки - 230 г;

  • томати черрі - 2 жмені;

  • часник - 2 зубки;
  • Скумбрія, запечена в духовці з овочами

  • печериці - 110 г;

  • солодкий перець - 230 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 190 градусів, викладіть на деко шматочки кабачків, томати, печериці, великі скибочки перцю. Змішайте овочі з розтертим в пасту часником і краплею олії. Лист лавра розітріть в ступі з сіллю і натріть отриманою сумішшю рибні філе. Розмістіть скумбрію на овочевій подушці і відправте випікатися при 185 градусах 25 хвилин.